Luna Plina in Berbec – cine esti

Luna Plina in Berbec – cine esti

Salut. Ce crezi că-mi poți spune despre tine? Cine ești și cu ce anume te identifici?

Fiecare dintre noi caută să-și creeze o imagine pentru a putea fi recunoscuți de ceilalți. Luna Plină din Berbec te intreabă direct și fără menajamente ce anume te face unic și ușor de recunoscut într-o mare de oameni veșnic grăbită și neatentă la ceea ce se întâmplă în jurul său.

Pendulăm între asumarea de riscuri și siguranță, între inovație și zona de confort. Marte și Venus în casa a IV-a a momentului de Lună Plină ne îndeamnă să riscăm prudent, dacă se poate spune așa, să avem planuri de rezervă, deoarece momentele de imprevizibilitate ne pândesc orice mișcare. Jupiter și Uranus se mai războiesc pe axa caselor V-XI, așadar a căuta stabilitate și predictibilitate este ca și cum am porni în căutarea Lânii de Aur ( că tot e Luna în Berbec)

Într-o perioadă instabilă, cu schimbări care se petrec rapid, ca po clipire de geană, suntem din ce în ce mai debusolați și fără repere. Este primul pas către o altă realitate, în care să fim mai conștienți de capacitățile noastre și de identitatea construită de-a lungul anilor, de dorințe și de nevoi încorporate în cursul vieții noastre de zi cu zi.

Este util să ne punem acum întrebări precum: îmi doresc X lucru să se întâmple pentru că m-am lăsat influențat sau pentru că am într-adevăr o afinitate, că vocea interioară mă ghidează?  Care este adevărata motivație din spatele acelei dorințe? Aceasta se răsfrânge doar asupra mea sau sunt implicate și alte persoane? Dacă da, sunt aceastea dispuse să-mi susțină acțiunile?

O altă direcție de autoanaliză este încrederea în propria persoană. Sunt capabil/ă să fac X lucru? Mă ridic la înălțimea așteptărilor mele? Jupiter în casa a V-a a Lunii Pline îmi sugerează că sunt domenii în care ne supraestimăm puterile și riscăm să promitem mai mult decât putem face, iar în altele să ne descoperim o comoară de potențial neexploatat.

În această Lună Plină este vorba despre noi. De multe ori se dovedește a fi mai greu să lucrăm cu noi înșine decât cu alții, deoarece implicarea și subiectivitatea sunt foarte mari. Să ne privim cu îngăduință deoarece valorizarea personală este pasul cel mai important pentru a căpăta încredere.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.