Luna Noua in Sagetator

Luna Noua in Sagetator

Aștepți un semn și nu se arată? Speri să ți se clarifice îndoielile doar stând pe margine privind departe, undeva într-un viitor posibil care să aranjeze el cum știe mai bine toate încurcăturile?

Luna Nouă în Săgetător te contrazice. Dacă vrei ceva bine făcut, implică-te. Dacă vrei să înțelegi mecanismele subtile după care funcționezi, cercetează-te cu atenție și mai ales cu sinceritate.

De unde vin blocajele? De ce unele situații sunt incerte? De ce nu avem claritate?

În harta Lunii Noi avem o activare maximă a zodiilor mutabile: Ascendentul este în Fecioară, Marte este retrograd în Gemeni în careu cu Neptun în Pești, unde se află și Jupiter, dispozitorul Lunii Noi, iar în Săgetător sunt Luna, Soarele, Venus și Mercur.

Acest moment astral ne arată că nu putem continua așa cum am făcut-o până acum, fiindcă suntem într-o perioadă de ajustare a tuturor sectoarelor de viață. Blocajele sunt justificate, fiindcă nimeni nu știe care este cea mai bună variantă și există multe ezitări. Dar cei care persistă în inacțiune și se încăpățânează să nu schimbe nimic în comportament, nu acceptă alte puncte de vedere, se lovesc de frustrare și neputință.

Stelliumul din Săgetător, activat de Luna Nouă, ne întoarce către programele mentale după care funcționăm pe pilot automat, care fie sunt moștenite, fie dobândite în urma experiențelor personale. Acestea au funcționat ca niște repere de bază care acum au nevoie de o actualizare, fiindcă suntem într-o perioadă în care ceea ce a fost nu mai poate exista. Mercur și Jupiter sunt în căutarea unor variante mai bune și mai eficiente – schimbăm atitudinea, viziunea, modul în care ne raportăm la relații și la evenimentele provocatoare din viața noastră. Luna Nouă dă startul acestui proces, prin care avem oportunitatea de a vedea lumea cu alți ochi, de a ieși dintr-o roată care ne învârte amețitor spre nicăieri.

Odată ce începem pe acest drum, obținem o înțelegere mai vastă care ne ajută să depășim blocajele, să le înțelegem și să nu le mai repetăm.

Dacă pănă acum orizonturile erau înguste și perspectivele aproape de zero, după Luna Nouă în Săgetător veți observa că apar subtil și discret direcții noi de explorare, idei, sugestii, ba chiar și soluții. De ce? Pentru că planetele din Săgetător sunt exploratoare, deschise experiențelor noi și curioase. Jupiter în Pești, unde se află și Neptun, diluează temerile și limitările, cultivă speranța și furnizează mijloacele necesare de a “simți” momentele oportune.

Această Lună Nouă ne vorbește și despre integrare și aliniere – nu suntem singuri, avem nevoie de colaborare, de relații, fiindcă nu totul depinde de noi.

Avem principii de la care nu ne abatem – dar nu toți gândim la fel, nu toți urmărim aceleași valori. Unele relații se distanțează, se duc într-o zonă mai rece, mai formală. Altele, din contră, devin mai puternice, tocmai fiindcă există un fond emoțional compatibil, valori care sunt asemănătoare.

În același ton, există situații din viața noastră care prind ușor un contur material, o formă vizibilă, altele care trec în uitare. Indiferent de caz, este indicat să lăsăm energiile să se așeze și să se disipe acolo unde nu mai au loc. Fără a judeca, fără păreri de rău, fără atașamente.

Energia planetelor mutabile nu permite atașamentul excesiv, fiindcă sunt podul pe care circulă deopotrivă și vechiul și noul.

Adaptarea nu înseamnă compromis, ci o atitudine pragmatică, foarte utilă în a ne scoate din impas. Despre energia zodiilor mutabile am vorbit mai mult în acest video, pe care vă invit să-l urmăriți aici:

https://www.youtube.com/watch?v=xR5ZqV37RNw&t=392s

Luna Nouă în Săgetător dă startul unei noi atitudini, altor idei, puncte de vedere, chiar și valori personale. Nu (vă) respingeți, ci încercați să înțelegeți ce se află în spatele oricărei întrebări pe care o aveți.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.