Luna Noua in Rac

Luna Noua in Rac

Luna Nouă în Rac din 20 iulie ne poziționează într-o stare de contemplare a sinelui, de analiză profundă a situației prezente în raport cu ceea ce ne-a marcat în trecut, fie pozitiv sau negativ. Soarele și Luna sunt în opoziție perfectă cu Saturn, iar ascendentul momentului este în Capricorn. Această încărcătură emoțională ne solicită din toate punctele de vedere și avem tendința de a nu o împărtăși și celorlați, de teama vulnerabilității și a expunerii. Saturn în casa I a Lunii Noi inhibă exprimarea emoțiilor și a trăirilor intense, provocând o frustrare Lunii în Rac pe care o atinge în latura sa sensibilă și delicată. Dacă Saturn pare că lovește fără milă, Luna se ascunde și mai mult în interior, de teama represaliilor.

Cu Mercur de asemenea în Rac, discuțiile vor decurge greu, cu poticniri, fiindcă nimeni nu are chef să spună adevărul și să-și atragă o tiradă de critici. Această Lună Nouă scoate în evidență faptul că îi judecăm aspru pe ceilalți, fără înțelegere și fără compasiune, cu răceală. Această acțiune ne afectează negativ și pe noi înșine,

Luna Nouă este asociată cu momente de început, pornire la drum. În acest caz, pornim pe un drum al mântuirii de sine, de împăcare și ajungerea la un echilibru între Saturn și Lună: orice exagerare, și de o parte și de cealaltă, nu ne face bine. Compasiunea, înțelegerea, evitarea verdictelor dure, a ideilor inflexibile sunt calități care ne ajută în orice situație dată.

Luna Nouă este momentul de conștientizare a faptului că atașamentele emoționale nu ne sunt benefice și că acestea trebuie eliminate, tăiate, îndepărtate. Procesul este dificil și dureros, însă necesar pentru eliberare și pentru a merge înainte. Jupiter și Pluto în Capricorn sintetizează esența schimbării care începe din  interior prin îndoială, cercetare, muncă cu sine.

Ascendentul Lunii Noi fiind în Capricorn și cu Saturn, patronul său, pe casa I, ne sugerează să ne căutăm acele puncte forte pe care ne putem baza și cu care putem să construim pe termen lung un eșafodaj stabil și trainic.

La nivel concret, este indicat să analizăm fiecare oportunitate și fiecare intenție, fiindcă putem foarte ușor să ne lăsăm păcăliți de aparențe, să confundăm dorințele cu nevoile. Venus în Gemeni se apropie de ultimul său careu cu Neptun, reactivând un peisaj confuz, în care nu mai avem o direcție precisă.

Berbecii sunt asaltați de familie care le cere ajutorul. Contextul astral îi invită să-și asume responsabilități și să-și onoreze cuvântul dat, chiar dacă este obositor.

Pentru cei care au Soare sau ascendent în Taur este foarte important sa facă o selecție persoanelor în care pot avea încredere și cui se pot destăinui. De asemenea, pot fi puși în situații care să le provoace disconfort mental și moral, tocmai pentru a trece peste tabuuri.

Gemenii sunt constrânși să facă față unor tsunami uri emoționale, pe care de obicei le evită cu grație. Însă de această dată sunt puși să-și revizuiască fiecare acțiune pe care au făcut-o în trecut și fiecare alegere. Chestiunile financiare devin problematice acolo unde cheltuielile au depășit bugetul real cu mult, ca urmare a unor nevoi stringente.

Racii trec printr-o fază de profundă negare pe care sunt provocați să o depășească. Refuzul de a recunoaște și integra ceea ce sunt azi, de a înțelege locul pe care îl ocupă în acest moment le aduce o stare de disconfort și melancolie. Dacă ceilalți nativi sunt invitați să se uite la trecutul personal, Racii au nevoie de un duș rece să se trezească și să întoarcă capul spre altă direcție. Relațiile de cuplu pot deveni dificile acolo unde Racul cere multe și nimic concret.

Leii ar trebui să profite de această Lună Nouă să se reculeagă și să se odihnească, să petreacă mai mult timp cu sine pentru a se uita în oglindă. Ar fi indicat să vadă dacă planurile și aranjamentele lor sunt realizabile și la care din ele ar trebui să renunțe.

Fecioarele sunt invitate să se exprime în public, mai clar și ferm, să spună ce gândesc cu adevărat, în maniera lor elegantă care îi caracterizează. Asumarea cuvintelor și a ideilor pe care le declamă sunt un punct fierbinte în acest moment, fiindcă sunt invitați să-și asume ceea ce spun și ce gândesc, indiferent de consecințele ulterioare.

Balanțele sunt prinse între datoria față de familie și ceea ce ar vrea de fapt să facă. Totuși, vor înclina către prima variantă, fiindcă aici sunt cele mai multe chestiuni de pus la punct, în special administrative.

Scorpionii vor fi extrem de tăioși cu cei care comunică frecvent, expunându-și fără jenă ideile și opțiunile. Sunt totuși invitați să facă schimbări la modul de exprimare, fiindcă ferm nu înseamnă și dur.

Săgetătorii sunt într-un limbo al alegerilor, fiindcă oricare dintre acestea prezintă un minus care nu le convine. Această Lună Nouă îi invită să-și asume o alegere și să o ducă până la capăt. Se anunță de asemenea și cheltuieli însemnate, dar cu folos.

Capricornii sunt puși să recunoască faptul că și ei au emoții, sentimente, trăiesc și în interior. Procesarea acestora este dificilă, fiindcă din natura lor sunt obișnuiți să le ascundă. Prin ceilalți sunt stimulați să scoată la suprafață o gamă largă de trăiri pe care nu au vrut să le accepte.

Vărsătorii sunt în faza în care vor să se detașeze de obligații materiale și administrative, cerând să fie lăsați în pace. Au nevoie de liniște interioară, pe care însă nu o obțin în singurătate, ci analizând fiecare șoc emoțional care a avut un impact puternic asupra lor.

Peștii își făuresc o lume proprie, în care nu mai primesc pe nimeni fără invitație. Încep să selecteze anturajul, să facă curățenie în liste de prieteni și cunoscuți, fiindcă vor să-i păstreze pe cei cu care au o conexiune emoțională puternică. Cei singuri pot întâlni pe cineva care să le atragă atenția.

 

5 thoughts on “Luna Noua in Rac

  1. Eu sunt gemeni, cumva se potriveste si la mine ce scrie acolo, insa nu chiar tot. La alte zodii ale cunoscutilor se potriveste bine. 🤣🤣

  2. Nu prea m-am mai focusat pe horoscop. Adevarul este ca am neglijat acest aspect. Eu sunt berbec asa ca astept noi predictii 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: