Luna Noua in Pesti

Luna Noua in Pesti

Fiecare dintre noi are un vis, dar care e acela? În fața ochilor noștri se derulează diverse proiecții, care sunt concepțiile noastre despre drumurile pe care le alegem pentru a ajunge la destinație. Rareori vorbim de realism, pentru că în spațiul oniric orice este posibil, totul are  fluiditate și finalitatea mult așteptată.

Bineînțeles, vorbim despre Pești, zodia în care seva produce  Luna Nouă din 26 februarie. Credință, tenacitate, curaj, forță. Aceste calități sunt evidențiate la această Lună Nouă cu ascendentul momentului în Leu. Există câteva aspecte pe această hartă  care fac acest moment special: conjuncția Uranus Marte și opoziția Marte Jupiter. Acest amestec de apă și foc creează o atmosferă încordată, tensiunile existente se amplifică și orice eveniment pe care îl trăim este resimțit mult mai puternic. Factorul surpriză nu lipsește în jurul datei de 26 februarie, pentru că aceasta este perioada în care (ni) se întâmplă ceea ce ne era promis în trecut, dar teama din interior era prea mare pentru a accepta schimbarea. Acum însă trăim supradimensionat – avem mai mult curaj ( semnele de foc își fac simțită influența prin încrederea pe care o insuflă), simțim amplificat – avem senzația că este urgent să facem o schimbare, să ne privim altfel în oglindă. Ne grăbim și nu întotdeauna în favoarea noastră, deoarece rezultatele pe care le dorim acum sunt de fapt așteptări mai vechi, la care visăm de mai multă vreme.

Casele VIII și IX sunt cele mai ocupate în harta momentului de Lună Plină, ceea ce înseamnă că, pentru a reuși, este nevoie de o schimbare radicală a ideilor și tiparelor mentale, reevaluarea acestora pentru a le separa pe cele care sunt cu adevărat ale noastre și cele care au fost împrumutate prin diverse căi – influențare indirectă, teamă, chiar și prin spirit de turmă.

Contextul astral al acestei Luni Noi ne aduce aminte și de bilanțul financiar al fiecăruia dintre noi ( făcut sau nu). Vedem cum am cheltuit banii, ce am cumpărat și dacă este util pentru noi și casa noastră. Neptun în casa a VIII-a poate aduce risipă, cheltuieli prost estimate și găuri în bugetele personale. Finanțele vor fi o sursă de presiune și ceartă pentru mulți dintre noi, mai ales pentru cei care au sau au făcut datorii în ultimele luni.

Poziția planetei Marte este în această perioadă una cu adevărat incendiară. Este în Berbec, domiciliul său, alături de Uranus și în opoziție cu Jupiter. Peste câteva zile va perfecta trigonul cu Saturn. Ce înseamnă aceste lucruri? Pune presiune, grăbește, face mai mult decât trebuie, exagerează prin demonstrații de putere. De aceea, este indicat să avem mare grijă de propria persoană, pentru că riscul de accidentare din cauza lipsei de răbdare. Ne pierdem capul/cumpătul/liniștea, ne lipsește răbdarea și suntem mai curajoși decât ne putem imagina. Acești factori duc la o slabă coordonare între minte și acțiune, cu efecte neplăcute.

Să folosim momentul de Lună Nouă pentru a ne reconsidera prioritățile, finanțele și ideile care ne conduc momentan – cât de mult ne ajută și cât de tare ne țin în loc. La final, noi suntem cei care luăm deciziile finale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.