Luna Noua in Fecioara – perspectivele mele

Luna Noua in Fecioara – perspectivele mele

Dimineața zilei de 20 septembrie ne așteaptă cu un eveniment important: Luna Nouă în Fecioară. Moment bun să punem mâna pe mătură, aspirator, mop și alte instrumente ajutătoare în curățenie pentru a elibera spațiul de tot ce nu ne mai trebuie și mai rău, ne încurcă. Avem o grămadă de planete în Fecioară – Marte, Venus, Mercur și desigur, Soarele și Luna, plasate în casa a XII-a. Nu doar locul fizic în care trăim necesită curățare, ci și cel mental și spiritual, fiindcă ceea ce este subtil și invizibil ochiului se resimte în interior prin oboseală, stress, iritabilitate. Igiena mentală și emoțională este foarte importantă în această lună, fiindcă limita de toleranță începe să scadă. Cu cât însă ne afundăm mai mult în rutină, cu atât ne este mai greu să scăpăm de nemulțumire și să devenim mai relaxați în ceea ce ne privește pe noi și pe ceilalți. Cei cu spirit critic și minuțioși se vor vedea depășiți de opoziția Jupiter Uranus de pe axa caselor I-VII, care, pentru a-i exaspera, îi  provoacă să rezolvăm situații neclare, oscilante, fără o logică precisă, facil de detectat. Ordinea de zi cu zi se schimbă, fiindcă acum este momentul de a-i accepta și pe cei care sunt diferiți de noi, au altă structură interioară și desigur alte comportamente. Putem folosi opoziția Mercur Neptun pentru a ne elibera de prejudecăți, de fixații și ticuri, de idei înțepenite care nu mai au ce căuta în viața noastră.

Luna Nouă în Fecioară ne trimite la muncă. Avem mai mult de lucru la serviciu, ceilați ne cer favoruri, prietenii își aduc aminte de noi… Cu greu refuzăm, însă timpul se comprimă pentru mulți dintre noi. Cei mai ocupați și greu de prins sunt nativii semnelor mutabile, sau cu ascendent în semne mutabile( Fecioară, Săgetător, Pești și Gemeni), iar semnele de pământ ( Fecioară, Capricorn și Taur) încep să-și găsească preocupări care să le aducă foloase în timp, fie că este vorba de remunerații financiare sau favoruri.

Această Lună Nouă ne ajută să trecem într-un nou mod de existență, în care să ne prețuim mai mult și în care stabilim limite și priorități – ceea ce este cu adevărat important pentru noi și ce nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.