Luna Nouă în Capricorn 2022

Luna Nouă în Capricorn 2022

Dacă vrei ceva bine făcut, fă-l cu mâna ta. Sau cum Luna Nouă în Capricorn din 23 decembrie ne transmite că a venit momentul să ne asumăm cu adevărat și cele bune și cele rele.

Nu suntem perfecți, deși uneori ne-ar plăcea. Ca să evităm obstacolele, eșecurile și întârzierile. Dar fiecare experiență conține o posibilitate de îmbunătățire și învățare, exact ca și Capricornul: devine mai prețios odată cu trecerea timpului.

Ascendentul în Berbec și Jupiter la primele grade, în careu cu Luna Nouă, dau exact doza de curaj și energie de care avem nevoie pentru a ne mișca înainte. Deși este final de an, suntem obosiți ( mai ales cu atâta energie de Capricorn – Soare, Lună, Mercur și Venus), îndatoririle nu ne scutesc, nu ne dau pauză, timpul curge, indiferent că ne propunem să avem și zile libere. Jupiter în Berbec își freacă mâinile că are treabă, e încântat să iasă din umbră și să dea ce e mai bun. Dispozitorul său, Marte, e încă retrograd în Gemeni și nesigur, parcă ar mai sta să se gândească. Mercur este și el în zodia în care va retrograda, cu multe semne de întrebare, urmărind cursul evenimentelor pentru a-și stabili interesele.

Ce facem în acest context? Pe de o parte suntem invitați să trecem la treabă, dar nu știm care e aia. Luna Nouă în casa a X-a ne spune să ne asumăm, dar ce?

Există aici câteva elemente de subtilitate : nu vă grăbiți să începeți ceva la care nu v-ați gândit până acum, despre care nu aveți nicio informație. Ne apucăm de treburile lăsate neterminate sau la stadiul de proiect ( de făcut cândva odată). Suntem în perioada de “văzând și făcând”, doar înaintând ne putem da seama ce lipsește sau ce trebuie ajustat.

Cele 4 ocupante din zodia Capricorn ( planete personale și Luminătorii) insistă asupra ideii că noi suntem cei care trebuie să luăm deciziile importante, să facem treburile care ne revin și să nu delegăm decât responsabilitățile comune. Ceea ce e inițiativă personală cere implicare autentică și totală, nu cu jumătate de măsură.

Această Lună Nouă în Capricorn evaluează resursele materiale de care dispunem la momentul actual și prioritățile. Organizează programul și timpul alocat fiecărei sarcini, bugetul, cheltuielile. Orice idee are nevoie de o resursă, așa că acum este momentul de alocare pentru viitor. Luna Nouă în Capricorn în casa a aX-a nu țintește pe termen scurt, ci își propune să obțină ceva palpabil în timp și regulat.

Nu vă opriți doar pentru că este final de an. Uneori, temporizarea ne surprinde, lucrurile se pornesc când n-avem niciun chef.

Când și cum?

Zodiile cardinale ( Rac, Berbec, Capricorn și Balanță) simt un brânci de la Univers să se ocupe de acele planuri pe care le-au lăsat deoparte pentru că le lipsea ceva : banii ( Rac), susținerea familiei (ori familia a frânat demersul – Balanță), ori nu au avut o direcție clară, informațiile necesare sau au fost condiționați de alții ( Berbec), sau nu au avut energia necesară ( Capricorn).

Zodiile fixe (Taur, Leu, Scorpion și Vărsător) au nevoie de ordine pentru a putea putea profita de energia puternică a acestei Luni Noi: ordine în gânduri și strategii ( Taur), în chestiunile administrative – plăți, facturi, hârtii ( Leu), să revizuiască și să fie atent la ce promite, pe ce bază ( Scorpion), să se elibereze conștient de obligații inutile, angajamente neproductive ( Vărsător). Semnele mutabile (Gemeni, Fecioară, Săgetător și Pești) direcționează această energie în luarea unor decizii importante legate de bani și împrumuturi ( Gemeni), de cât de mult se implică în aplicarea ideilor pe care le primesc de la alții ( dacă le este benefic sau nu – Fecioară – cum răspund propunerilor și dacă se potrivesc cu ce au ei în cap), dacă se merita sau nu să facă investiții costisitoare dar cu rezultate bune pe termen lung ( Săgetătorii) ori dacă se merită să investească timp și bani într-un proiect personal nou ( Peștii).

Fiecare știe ce a lăsat în urmă doar la stadiul de idee. Această Lună Nouă aduce o nouă perspectivă și susține inițiativele care pornesc de la o bază solidă. 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.