Luna Noua in Berbec – descurca-te cum poti

Luna Noua in Berbec – descurca-te cum poti

Pe 24 martie, la miezul zilei, avem conjuncția perfectă Soare Lună în Berbec (adică Luna Nouă), plasată în casa a X-a a hărții momentului, alături de Chiron și Luna Neagră.

Care sunt punctele de interes?

-asumarea responsabilității, chiar și când nu ne place. Independența nu înseamnă evitarea acestora, că le putem ignora sau că le ascundem sub poleiala bravurii. Este indicat ca în săptămâna care urmează să fim sinceri cu noi și că analizăm mecanismele la care recurgem pentru a evita ceea ce nu ne convine.

– asumarea deciziilor luate până în prezent. Să recunoaștem, nu toate au fost cele mai productive. Dar suntem capabili să ne asumăm consecințele?Rezultatele?

-presiunile externe sunt un factor de stress și disconfort. Dar suntem capabili să facem față, fără a ne pierde cumpătul? Simțul rațiunii?

Suntem în etapa în care căutăm metode de a atrage atenția, de a ne poza în postura de victime. Considerăm că nu suntem tratați corect, că valoarea personală nu este evidențiată corespunzător. Fricile sunt amplificate de poziționarea Lunii Negre aproape de Luna Nouă. Chiron se grăbește să găsească soluții, să împace partea suferindă din interior, dar se crispează la răutatea neprocesată și evidentă a Lunii Negre în Berbec. Ies la suprafață fețele adevărate, așadar e indicat să fim atenți la spectacolul pe care îl oferim și care se joacă în fața noastră. Luna Nouă și Luna Neagă în Berbec nu mai au răbdare să devoaleze secretele personale ale fiecăruia, părțile ascunse și mai puțin plăcute ale caracterului uman.

Marte în Capricorn infundă canalele empatiei și altruismului, se luptă cu fiecare provocare întâlnită ca și cum ar fi ultima bătălie. Celălalt e inamicul ( fie că este așa sau doar o percepție), care trebuie pus la punct imediat. Deși mulți dintre noi stau acasă, spiritul de competiție pare că înflorește.

Această Lună Nouă e încrâncenată să demonstreze că are dreptate, dar ne arată și slăbiciunile personale, lipsa de constanță și de coeziune la nivel interior. Sunt avantajați cei sinceri cu ei înșiși, nu pentru că ar primi aprecieri, ci pentru că trec mai ușor peste acest moment tensionat.

Cum putem folosi acest aspect?

-să analizăm la ce anume reacționăm negativ ( ce fel de gesturi din partea altora, ce cuvinte, ce atitudini). Este un proces neplăcut, însă vine într-un moment în care Soarele și Luna din Berbec ne întăresc senzația  că suntem cei mai puternici și că nimic nu ne doboară.

-să ne disociem de comportamente reprobabile, de acțiuni care nu ne aduc un beneficiu real. Unele activități/tabieturi nu ne mai reprezintă.

-să înțelegem că suntem oameni – să manifestăm empatie atât pentru noi cât și pentru ceilalți. Să ne îndreptăm atenția nu doar către nevoile personale, ci și către ale celorlalți.

Deși Luna Nouă este de obicei asociată cu începuturile, mai ales în Berbec, acestea sunt parate de Luna Neagră ( frica de a intra cu grabă în necunoscut) și de Marte constrâns în Capricorn de Pluto și Jupiter. Saturn în Vărsător de-abia intrat este un factor de tulburare a cotidianului – ajustarea la parametrii noi se face treptat. Totuși, nu înseamnă că începutul este absent, ci doar că nu e în controlul conștient al individului. Schimbarea se produce încet, pornind de la straturile ascunse și neplăcute ( Luna Neagră), și nu acolo unde ne-am aștepta.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.