Luna Neagră în Rac

Luna Neagră în Rac

Familia mea era cea mai….”, “părinții mei au fost cei mai buni la…sau cei mai răi” Sunt de multe ori afirmații pe care le emanăm pentru a ne identifica în raport cu trecutul nostru care ne definește conștient sau nu.

Luna Neagră în Rac (începând cu 15 aprilie) sapă în vechile amintiri pe care le avem alături de familie și neamuri. Cum ne poziționăm în raport cu acestea? Cine suntem în acest moment și ce-ar fi fost dacă… Dacă am fi trăit alte experiențe, alte timpuri, cu alte personaje.

Indiferent de cât de idilic e portretul familiei, imaginea per ansamblu nu este albă sau neagră. Dar amintirile, impactul acestora, nu reflectă întotdeauna cu fidelitate ceea ce a fost, ceea ce s-a întâmplat, mai ales în copilărie.

Și atunci Luna Neagră în Rac începe să dea semne de nemulțumire și să caute eliberarea emoțională, dincolo de percepțiile inițiale. Procesul e unul greu de controlat, fiindcă este vorba de trăiri, cărora nu le putem dicta cu mintea.

Luna Neagră în Rac ne reconectează cu trăirile neplăcute, pe care le-am fi vrut uitate. Reactivează tipare vechi pe care le-am crezut depășite tocmai ca o testare înaintea depășirii unui prag înalt. “Am zis că nu-mi mai pasă, dar nu pot să mă detașez”. Dacă o astfel de afirmație va fi valabilă, nu detașarea, ori lipsa de empatie sunt soluții valabile, ci acceptarea emoțiilor negative în egală măsură cu starea pozitivă. Nu găsiți zenul? Liniștea nu este posibilă atunci când în interior bubuie voci care vor să se facă auzite.

Luna Neagră în Rac nu e toată o traumă de familie sau alte fatalități pe care ni le putem închipuim. E un pas spre conștientizarea a ceea ce a fost reprimat și ne face nefericiți. Luna Neagră în sine nu nefericește, doar pune presiune pe acele puncte sensibile.

Va avea desigur o influență în transformarea multor relații de familie prin expunerea a tot ce nu s-a vorbit, arătat, expunând secrete și minciuni cu mare generozitate. Nu vă aruncați vorbe fără să le gândiți impactul, fiindcă cu toții vom fi mai sensibili.

Luna Neagră în Rac devine delicată în aspect cu Luminațiile (Soarele și Luna). Dacă sunt plasate în aceste zodii cardinale (Berbec, Rac, Balanță și Capricorn), veți fi mai deranjați în interior, mai ușor de supărat și mai expuși situațiilor care repetă cu îndârjire aceleași tipare. În acest caz, calea cea mai la îndemână este să facem pace cu noi înșine, sa ne iubim așa cum suntem, atenuând considerabil spiritul critic.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.