Luna Neagră în Gemeni – când nu mai știi nici ce știai

Luna Neagră în Gemeni – când nu mai știi nici ce știai

Luna Neagră în Gemeni

 

Din 18 iulie până în 14 aprilie 2022, Luna Neagră va tranzita zodia Gemeni, scuturând puternic tot ce credeam că știm până în acest moment.

Luna Neagră în Gemeni este în căutare de informații, din toate sursele și prin orice mijloace. Puterea informației devine mai mare cu cât aceasta este folosită cu scopul de a umple golurile incertitudinii și ale temerilor personale. Justificări, demonstrații care sunt concepute pentru a induce un rezultat dorit, bârfe și știri șușotite pe la colțuri sunt câteva tendințe puternice pe care acest tranzit le va imprima. Luna Neagră în Gemeni manipulează cunoașterea, informațiile, le pune la îndoială și le răstălmăcește. În egală măsură descoperă ceea ce s-ar dori rămas ascuns, secrete bine păzite, favorizează scurgerile de informații ( personale sau de orice altă natură), intențiile și motivațiile profunde din spatele atitudinilor și acțiunilor noastre.

Suntem obișnuiți să vedem Luna Neagră ca pe un punct negativ, aducător exclusiv de neplăceri și probleme. Însă împinge foarte puternic spre studiu și cercetare ( profundă, amănunțită, exhaustivă), ne determină să căutăm soluții acolo unde situațiile par imposibile. Tranzitul Lunii Negre nu este ușor, confortabil, mai ales din punct de vedere mental, dar dacă intrăm în jocul său, putem să obținem:

-claritate. Luna Neagră va contesta tot ce știam pînă acum, va pune la îndoială, ne va învăța să greșim și să reparăm. Nu putem rămâne la infinit în aceleași tipare de gândire și reacție. Această tendință este accentuată și de tranzitul Nodurilor Lunare pe axa Gemeni Săgetător, care dau o nouă valoare cunoașterii și capacității de triere a multitudinii de informații care ne lovește zilnic.

-precizie. Luna Neagră detestă greșeala, dar o provoacă. Este aici un joc masochist care chinuie mintea și induce o stare de sub apreciere. Precizia nu va fi acea perfecțiune tăioasă a lui 1+1=2, ci capacitatea de a atinge ținta dorită, indiferent de metoda aleasă. Greșeala este de fapt mijlocul prin care ni se arată că sunt multiple posibilități, este nevoie în schimb de adaptabilitate și flexibilitate pentru a vedea alternativele.

-profunzime. Îndoiala este primul pas către cercetare. Nu putem lua informația brută, așa cum o primim, fără a ne forma un punct de vedere. Iar acesta vine după o gândire îndelungată, după o procesare a acesteia în amănunt. Vom învăța să vedem dincolo de aparențe și să distingem realitatea dincolo de cuvinte. Vom aprecia capacitatea de a interpreta informațiile din mai multe unghiuri.

Luna Neagră în Gemeni ne va arăta care sunt punctele slabe și beneficiile  tehnologiei, în special a celei legată de comunicare. Cât de mult ne bazăm pe tehnologie, cât de mare este dependența noastră? Trăim într-o societate care, cu cât vrea să simplifice, să faciliteze accesul la comunicare și informație, cu atât mai mult complică procesele legate de acestea. Luna Neagră va amplifica blocajele în comunicare, va produce confuzii, întârzieri, va refuza accesul la platforme și rețele de comunicare, obligând la luarea de măsuri concrete și rapide pentru remediere.

Nu doar în online apar probleme, ci și în comunicarea de zi cu zi, în schimbul de informații, în atitudinea pe care o percepem de la ceilalți. Uneori ni se pare, alteori atitudinea, atmosfera între cunoscuți, prieteni devin grele, insuportabile, mai ales acolo unde nu există transparență, sinceritate și asumare.

Luna Neagră își începe traseul în Gemeni printr-un careu cu Jupiter din Pești, anunțând că va provoca și va pune sub semnul întrebării valorile morale, reperele și concepțiile pe care le avem în acest moment. Acest aspect ne îndeamnă să căutăm mai mult, să acceptăm provocările la nivel mental și să ne testăm gradul de acceptare a ceea ce este diferit de noi, de ceea ce știm că reprezintă adevărul absolut, valori morale.  Între 18 și 27 iulie suntem foarte sensibili la ideile care nu sunt în acord cu noi, reacționăm mai mult decât e cazul, fiindcă la nivel emoțional suntem extrem de receptivi la tot ce se întâmplă în jurul nostru. Jupiter în Pești se asigură că suntem în conexiune cu semenii, dar asta nu înseamnă că este ceea ce ne dorim, iar Luna Neagră vine cu prima reacție: respingem ce nu este ca noi, fiindcă efortul de acceptare este foarte mare. Vom observa în timp că avem ce învăța și din diferențe, chiar mai mult decât din similitudini.

În luna august Luna Neagră va cuadrata planetele din Fecioară – din 1 august va face aspect cu Marte, apoi din 13 cu Mercur iar pe 27 cu Soarele. Vom reacționa verbal la orice ne deranjează, la ceea ce nu corespunde criteriilor personale, la presupusa lipsă de implicare și seriozitate a celor cu care suntem zilnic în contact direct. Atenție la certuri și discuții în contradictoriu foarte vocale, în care se pot spune lucruri dure, care vor fi regretate ulterior. Dar măcar se vor afla adevăruri care altfel ar fi rămas în umbră.

În luna septembrie, Luna Neagră se va întâlni cu Nodul Nord și va face trigon cu Saturn. Este o perioadă în care vom stabili ce anume nu ne mulțumește, ce putem corecta pentru a fi fericiți și nu în ultimul rând ce priorități avem. Ajungem la aceste rezultate după îndelungi îndoieli și după ce ni se dovedește că anumite drumuri la care visam se închid sau nu sunt pentru noi.

În ianuarie, Luna Neagră va fi în careu cu Neptun, avertizând asupra pericolelor care vin din auto-iluzionare și din ascunderea adevărului. Luna Neagră nu este blândă cu speranțele și visele noastre, fiind în natura ei să arate, să accentueze punctele slabe pentru a lua măsuri la timp și pentru a acționa pe măsură.

Tranzitul Lunii Negre prin Gemeni este provocator la nivelul relațiilor cu cei apropiați ( prieteni, anturaj, colegi, cunoscuți) fiindcă într-un fel sau altul vom fi chemați să spunem adevărul, să ne dezvăluim adevăratele intenții, ceea ce gândim și ce valori ne conduc viața. Învățăm sau nu să acceptăm?

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.