Luna martie – multe schimbari astrale

Luna martie – multe schimbari astrale

Luna martie se vrea epică: avem 2 ingresuri mari: Saturn în Pești și Pluto în Vărsător, o Lună Plină în Fecioară, Marte părăsește zodia Gemeni, unde a fost lung timp retrograd, iar Soarele intră în Berbec ( echinocțiul de primăvară).
Dacă am învățat ceva din modul de funcționare a tranzitelor, este că materializarea nu este întotdeauna evidentă. Se întâmplă evenimente, se pun în mișcare rotițe fără ca noi să observăm ori să le dăm importanța cuvenită.
Luna martie este primul pas pe care îl facem în necunoscut, pe un drum lung care ne poartă către experiențe diferite de ceea ce am experimentat până acum.
Luna Plină în Fecioară este primul pas către conștientizarea acestei manifestări. În încercarea de a construi o imagine cât mai clară și predictibilă, categorisim domeniile importante din viața noastră, facem un bilanț “contabil” cu tot ce am acumulat și suntem gata să dăm mai departe. Suma experiențelor devine o valoare importantă doar atunci când suntem gata să o supunem adaptării la alte nevoi care ivesc tot mai evident într-o lume care se învârte la infinit în dansul viitorului.
Timpul, atașat de Saturn care se duce în Pești, va curge în mai multe direcții, și nu liniar, programat, așa cum ne-am fi obișnuit. Intrarea sa este precedat de Luna Plină în Fecioară, ultima șansă de a folosi într-o manieră rațională, spiritul pragmatic și critic. Pentru că în Pești este dual, uneori avem impresia că ne cufundăm în haos, fiindcă structurile fixe, punctele de referință, se transformă în himere, nu ne mai putem baza pe acestea pentru că nu-și mai găsesc un corespondent în lumea actuală. Saturn în Pești slăbește în anumite părți lanțurile grele ale regulilor, ceea ce ne poate debusola la un moment dat, fiindcă nu mai știm în ce să avem încredere.
Pluto în Vărsător străpunge limitele și regulile sociale pentru a le reformula într-un stil care nu ne este caracteristic, dar pe care suntem nevoiți să-l acceptăm. Nu putem nega avansul tehnologic care ne invadează viața – uneori este un ajutor neprețuit, alteori devine o dependență care ne copleșește și de care nu ne putem desprinde. Pluto ne va arăta în 2023 care sunt punctele sensibile în ceea ce privește integrarea noastră în grupuri, în societate, în înțelegerea mecanismelor fine de funcționare a acesteia. Cui ne oferim timpul, ideile, eforturile, care sunt cauzele în care credem și pe care le susținem ( chiar și doar la nivel mental?)
Soarele în Berbec ne împinge către acțiune, înnoire, renaștere, fără a uita că orice rezultat necesită efort și implicare, precum și flexibilitate permanentă.
Marte părăsește după luni bune zodia Gemeni ( tranzit început pe 20 august 2022). Fiind în cădere în Rac ( o poziție inconfortabilă), Marte își găsește cu greu direcția și acționează din instinct, după ce s-a săturat să tot facă planuri ( cât a fost în Gemeni, zodie de aer) pe care nu le poate respecta. Marte în Rac se dedică treburilor personale, casnice, și mediului familiar/familial, pentru că, după atâtea schimbări pe cer, avem nevoie de un spațiu cunoscut, în care să ne regăsim puterea interioară, motivațiile și direcția. Marte în Rac își apără teritoriul, valorile de care este atașat emoțional, fiind un indicator că ceea ce vine din exterior nu este acceptat prea ușor, ne retragem ca să ne putem revolta în voie. Când se umple paharul, Marte în Rac erupe vulcanic, necontrolat, măturând în calea sa fără discernământ.
Luna martie scutură multe blocaje pe care le-am experimentat și ne pune în față o paletă largă de posibilități care depind de noi pentru materializare.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.