Jupiter in Scorpion – unde sunt banii?

Jupiter in Scorpion – unde sunt banii?

Atunci când ne gândim la viitor – planuri, proiecte, dorințe, invariabil ne ajustăm viziunile în funcție de cât avem în buzunar. Dacă nu, ne extindem posibilitățile prin credite, împrumuturi și alte artificii financiare, numai să ne atingem scopurile.

Jupiter în Scorpion ne vorbește și despre puterea banului, fie că ne place sau nu. Pentru mulți, va fi un test al răbdării, al îndurării și de ce nu, al ambițiilor. Pune accentul pe (dez)echilibrul dintre venituri și cheltuieli, demonstrându-ne în practică unde avem deficiențe și cum le putem corecta.

Zodia Scorpion are o afinitate deosebită pentru bani, fiind, alături de Taur, un semnificator important atunci când analizăm posibilitățile materiale.  Banii Scorpionului au două direcții: cei pe care îi luăm de la alții sub formă de credite, profit al investițiilor, speculațiilor, jocurilor la bursă, al parteneriatelor, chirii, redevențe și alte asemenea ( aici includem și partea mai morbidă – moștenirile). A doua direcție este cea de ieșire – taxele pe care le avem de plătit, datoriile la bănci mai ales și în general, cheltuielile masive și investițiile pe care le facem. Scorpionul este zodia care cunoaște cel mai bine fundul sacului, dar și momente de răsfăț maxim la cheltuit bani. Deși este un semn al reținerii și prudenței, Scorpionul își ridică sistemele de siguranță atunci când vine vorba de bani și are o pasiune fierbinte pentru aceștia. Îi iubește pentru putere și posibilitatea de a manipula situații în favoarea lor, de aceea tot aici vedem și mita, afacerile dubioase și care în general calcă  în afara legii.

Jupiter are partea sa de nebunie, echilibrul dintre încasări și cheltuieli fiind deseori șubrezit de megalomanie și exagerare. Brandul este important, prețul de asemenea, ghidându-se după doctrina : cu cât mai scump, cu atât mai bun. Jupiter vrea mult și nu găsește prea ușor frâna. Tranzitul său prin Scorpion ne scutură zdravăn buzunarele, pentru că ne va fi dificil să rezistăm tentațiilor. Problema care se va pune în cele 12 luni ale lui Jupiter în Scorpion este cât de mare este achiziția pe care vrem să o facem, fiind direct proporțională cu datoriile în care ne afundăm. Ne vom confrunta un consumerism rar întâlnit, cu tentații și oferte la tot pasul, care nu sunt altceva decât speculații pentru a ne  determina să cumpărăm.

Vrem să avem, să posedăm, să fie, uitând să ne gândim cât de util ne este, dacă este o cheltuială necesară sau puteam redirecționa banii către altceva. Facem cumpărături pentru plăceri, achiziționăm obiecte și servicii  pe care ulterior le folosim prea puțin sau deloc.

Condimentul care ustură cel mai mult în această combinație este Marte retrograd în Vărsător, fiindcă influențează tranzitul lui Jupiter în Scorpion ( în primul rând pentru că este stăpânul zodiei și în al doilea rând cele două semne se află în relație de conflict – careu) . Jupiter va exagera și mai mult în risipă, dispersare, pierzând din vedere imaginea globală și realistă a situației. Ne destabilizăm financiar pe baza unor zvonuri fără fundament, a unor păreri nepertinente, venite din partea unor personaje care nu au suficientă cunoaștere și este posibil să ne aruncăm în proiecte păguboase, de care nu scăpăm prea repede.

Cei care doresc să înceapă/să pună bazele unei afaceri, ar face bine să aștepte toamna lui 2018, după ce Marte trece de punctul de retrogradare, iar Jupiter se apropie de Săgetător ( pe 8 noiembrie va fi la el acasă).

Ce mai face Jupiter în Scorpion? Scoate la lumină averi obținute ilegal, afaceri dubioase, demersuri necinstite ( posibil ca publicitatea mincinoasă să fie antinsă serios), scandaluri acoperite care stau acum la mocnit, asocieri ciudate…. Va fi greu să avem încredere în instituții financiare ( mai ales bănci), nu doar din principiu, ci pentru că acestea vor cunoaște la rândul lor mari seisme care le vor destabiliza. De aceea, foarte probabil ca unele să dea faliment, altele să fuzioneze ( și ulterior să dea faliment..). Cu Jupiter în Scorpion, nimeni nu știe câți bani are în buzunar până ajunge la fundul sacului într-un stil pompieristic. Adică te duci să iei o pâine și constați că nici mărunt nu mai ai. Din păcate același trend va fi și cu banii din depozite și cu investițiile foarte îndrăznețe.

Trigoanele pe care le va face Jupiter cu Neptun ne vor da o falsă încredere, un sentiment de liniște chiar și atunci când situația e dificilă. Cei pesimiști/realiști, se vor feri să se arunce cu capul înainte, însă nu este sigur că vor rezista valurilor de idei și promisiuni care se vor vântura printre prieteni, cunoștinte. Puterea exemplului dat de persoane apropiate va fi mare, cu cât acestea cred în ceea ce fac, însă nu mereu benefică. Există multă iluzie, încredere nefondată, speranță, dar din acestea prea puține trec testele lumii materiale.

Jupiter în Scorpion este un adevărat ghimpe pentru finanțe, însă vine cu lecții prețioase – ne învață ce înseamnă o valoare și cum să o atragem în viața noastră.

[contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.