Jupiter in Scorpion – fara frica

Jupiter in Scorpion – fara frica

Societatea zilelor noastre ne vorbește cu ardoare despre necesitatea depășirii limitelor și eliminarea fricilor, deoarece sunt piedici în calea dezvoltării personale. Începând cu 10 octombrie, Jupiter își face intrarea în Scorpion, zodie pe care o va ferici cu exhuberanța și degajarea-i caracteristică. Efectele trecerii sale prin acest segment se vor resimți în primul rând  la nivel profund, interior, acolo unde se va produce un amestec interesant de bucurie, teama de a simți bucurie, speranță amestecată cu neîncredere, convingere și nevoia de a primi validări că ceea ce gândim noi este real.

Acest din urmă concept este controversat deoarece este perceput în funcție de viziunea fiecăruia și o dezbatere pe această temă ar fi infinită. Însă lui Jupiter în Scorpion îi va plăcea să facă teorii pe diverse teme abstracte până să ajungă la esența punctelor care ne preocupă cu adevărat, deoarece este dificil să recunoaștem că avem slăbiciuni și uneori suntem și răutăcioși.

Divergența dintre ceea ce este Scorpionul și ceea ce manifestă Jupiter în tranzit ne poate pune în dificultate. Scorpionul este depozitul puterii personale ascunse, de care ne atingem în situații de criză, de unde și ideea încetățenită că nu știi ce poți până nu ești adus la extreme. Și unuia și celuilalt îi place să exagereze, însă diferit. Senzații tari, exercitarea presiunii și controlului, capacitatea de (auto)dsitrugere conștientă prin manifestarea fricilor deghizate în convingeri, dorințe puternice care se împlinesc printr-o concentrare aproape obsesivă, sunt mărci înregistrare de Scorpion.  Jupiter pare mai relaxat, fiind preocupat de un trai bun, satisfacerea plăcerilor, de petreceri și veselie. Totul să fie mult, cât mai mult și să fie desigur de o calitate superioară. Jupiter este interesat de cunoaștere și experimentare, fără limite ori bariere, fiind o combinație interesantă cu temerile de sub preș ale Scorpionului.

Pentru început, până la retrogradare (9 mai), facem cunoștință cu ceea ce se ascunde în fiecare dintre noi. Jupiter, deși este deschis către cunoaștere și diversitate, devine de neclintit în apărarea valorilor personale pe care are prostul obicei să le transforme în general valabile, uitând că există mai multe variante ale aceleeași problematici. De aceea, să nu ne mirăm dacă devenim înverșunați, dedicați convingerilor noastre. Relația dominantă a lui Jupiter în Scorpion va fi trigonul cu Neptun din Pești, generând nu de puține ori dogmatism, convingeri exacerbate, lipsă de flexibilitate și mai ales de coerență în gândire. Un alt efect este acela de atașare și luptă pentru idealurile interioare, indiferent de costuri ( Scorpionul nu se gândește la așa ceva). Alergăm după ceea ce nu putem avea fiind convinși că Universul ne va netezi calea într-un fel sau altul, ne creem o lume iluzorie, de basm, în care orice este posibil, uitând că mai există printre noi și alți oameni, cu alte dorințe, care ne influențează viața de zi cu zi.

Marte retrograd va trezi pe mulți din somnul cu vise dulci. Tăios și lipsit de tact, din 27 iunie se va hotărî să o ia înapoi din Vărsător până în Capricorn (13 august) pentru a-l înfrunta pe Marele Benefic. Ne atrage atenția în primul rând că ceea ce se poate face cu adevărat nu corespunde cu ceea ce ne-am dori și că avem nevoie de ajustări, pe care ne lăsăm cu greu convinși să le facem.  Marte retrograd în Vărsător încearcă să trezească vocea rațiunii curate, neviciate de partea emoțională, care este nepractică și fără fundament material.

La nivel personal, putem profita de tranzitul lui Jupiter în Scorpion pentru:

  • [contact-form][contact-field label=”Name” type=”name” required=”true” /][contact-field label=”Email” type=”email” required=”true” /][contact-field label=”Website” type=”url” /][contact-field label=”Message” type=”textarea” /][/contact-form]

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.