Jupiter în Gemeni 2024

Jupiter în Gemeni 2024

Pe 26 mai, Jupiter intră în zodia Gemeni. După un traseu solicitant, Marele Benefic se regăsește într-un loc în care există riscul de denaturare a calităților sale naturale: optimism, exuberanță, simțul dreptății, expansiune, răspândire, mobilitate, creștere, prosperitate, cunoaștere profundă, măestrie.
Jupiter este în exil în Gemeni și, din punctul meu de vedere, cea mai delicată poziție pentru această planetă. Aspectele pe care le realizează pe parcursul acestui tranzit sunt deopotrivă provocatoare și revelatoare. Cele mai importante sunt careurile cu Saturn și trigonul cu Pluto.
Jupiter stă la mâna lui Mercur și a retrogradărilor sale, așadar, pe parcursul a aproximativ 1 an, vom asista la schimbări de poziții și atitudine, de planificare și implicare în planurile care se trasează inițial.
Jupiter în Gemeni, fiind în semn de aer,  stimulează gândirea, expansiunea minții, dar la un nivel pe care-l putem considera superficial, lipsindu-i latura profundă, care apare după un îndelung proces de integrare a cunoașterii. Pentru Jupiter în Gemeni, regulile, conceptele există doar pentru a fi depășite, fără a oferi motive solide . Există interes pentru comunicare, perspective de dezvoltare a cercului de cunoștințe și al relațiilor personale, dar care sunt de scurtă durată, sau doar întâlniri de circumstanță. Jupiter în Gemeni încurajează expunerea ideilor personale într-un cadru mai larg, chiar și atunci când nu sunt suficient testate sau validate. Accelerează și impulsionează schimbul de idei, dialogul, fiind unul din punctele forte ale acestui tranzit.
Jupiter în Gemeni e în exil, adică are o poziție slabă – nu focalizează corespunzător atenția, ideile principale, gândește simultan în mai multe direcții pentru ca apoi să se oprească asupra detaliilor nerelevante.
La nivel mondial și social, Jupiter în Gemeni pune accentul pe schimbările necesare în media, susținând pe cei care se implică direct în procesul de informare, de  răspândire a știrilor, zvonurilor, care activează în publicitate, sau orice ține de influențarea comportamentului social și de mase. “Știrile fierbinți”, dar irelevante, nu vor lipsi de pe canalele media și sociale, astfel că va fi greu să discernem ceea ce e real, important și mai ales credibil.
Jupiter este un semnificator natural al bogăției și prosperității, care, pe parcursul tranzitului prin Gemeni, va fi de multe ori prost înțeleasă – dorința de mai mult nu înseamnă că va fi mai bine, se poate compromite calitatea pentru cantitate.
Jupiter va realiza două careuri cu Saturn pe semne mutabile. Acestea  vor da senzația de sufocare, de frustrare și frânare bruscă a vitezei chiar când avem impresia că ne aflăm pe o pantă ascendentă, care vine din partea lui Jupiter. Dar Saturn restricționează, taxează și corectează exagerările, acolo unde se sar etape importante și nu există profunzime. Efectele nu vor întârzia să apară și  la nivel macro, prin reglementări economice, sociale, tehnologice care fie :
-pot sugruma anumite tendințe actuale printr-o supra reglementare din motive greșite sau netransparente, pentru protejarea unor interese care nu sunt vizibile, ori sunt mascate de nevoia pentru binele general;
-în paralel, pentru a contracara monopolurile care deja se instaurează, concurența neloială, acerbă, se impun reguli nepopulare, restricții economice care au intenția de reglementare și control. Uneori va bate către cenzură care este “vândută” ca o reacție necesară la starea de alertă provocată de o cascadă de știri pompieristice susținute de falși specialiști care vor să pară ceea ce nu sunt.
Jupiter în Gemeni împrăștie germenii cunoașterii, dar și bârfa, zvonurile, ideile scoase din trusa manipulării. Depinde de bazele mentale pe care le-am fondat până în acest moment ca să discernem ce e perdea de fum și ce anume poartă un real potențial.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.