Jupiter în Berbec în 2023

Jupiter în Berbec în 2023

 

Vă întrebați de ce Jupiter este atât de discret în tranzitul său prin Berbec?

Avem câteva motive întemeiate să-i acordăm lui Jupiter circumstanțe atentuante. Să ne uităm în urmă cu câțiva ani și să urmărim parcursul său pe cercul zodiacal.

La final de 2018, Jupiter pășea mândru în domiciliul său, Săgetător. Deranjat în câteva rânduri de careurile cu Neptun din Pești, influența sa a fost puternic diluată și chiar distorsionată. Jupiter și Neptun au fost părtinitori cu realitatea și un pic departe de aceasta, semănând dubii sau din contră, o încredere fără fundament. În 2019 a intrat în Capricorn și în anul următor în Vărsător, fiind sub papucul lui Saturn.

Jupiter nu-și poate exprima calitățile în contextul în care e pus sub presiune, limitat, condiționat ( despre Saturn am scris în articolul precedent). Dacă optimismul a făcut pană pe drum, e de înțeles. Mai mult, Jupiter și Saturn au deschis în Vărsător seria conjuncțiilor pe zodii de aer.

Jupiter nu construiește, ci extinde. Jupiter nu așteaptă, ci se implică. Marele Benefic are nevoie de susținere ( aspectele pe care le face cu celelalte planete) și de combustibil ( tipul de energie primită de la dispozitor) pentru a funcționa la parametri optimi. Am văzut că alimentarea s-a făcut cu o energie cu care nu este compatibil în mod natural.

Odată intrat în Pești, s-a izbit de valurile puternice ale lui Neptun, care sunt exact inversul lui Saturn:disoluție, risipire, ireal. Jupiter trebuie să fi fost foarte debusolat de această trecere bruscă ( așa cum am fost și noi în 2021 și 2022.

Jupiter în Berbec a creat speranțe și așteptări. Mai activ la prima trecere decât la a doua, s-a manifestat prin evidențierea  problemelor reale, nu cele imaginare și ne-a impulsionat să preluăm frâiele pentru a găsi soluțiile cele mai potrivite, riscând chiar în anumite cazuri. A doua trecere este însă foarte seacă. Lipsit de susținere, cu Marte ca dispozitor retrograd și cu trei careuri la același Neptun îmbătător, vânzător de iluzii, fără aspecte care să-i dea măcar un zvâc, Jupiter se mulțumește să facă pe filosoful guraliu care are loc doar la colț de stradă și nu-l bagă nimeni în seamă. O conjuncție notabilă este cea cu Chiron ( activă la același grad între 10 și 14 martie). Acest aspect ne ajută să evaluăm modelele după care acționăm, să înțelegem substratul acestora și cauza unor comportamente repetitive care duc la blocaje. Chiron și Jupiter netezesc drumul care ne poartă către revelații profunde, chiar profetice, astfel că în multe cazuri  ne schimbăm atitudinea în urma unor conștientizări.

Ne-am fi așteptat ca Jupiter să fie mai vocal, să ceară mai mult dinamism și poftă de risc. Dar nu are contextul cate  n-are cu cine. Probabil că mulți dintre voi sunt cu un picior pe pedala de schimbare, simt profund această nevoie, dar tocmai conjuncția Jupiter Chiron este cea înțeleaptă care ne invită să gândim cu atenție fiecare inițiativă.

În Berbec vom avea 2 Luni Noi în 2023, dintre care una este eclipsă. Așadar, energia acestui semn zodiacal este puternic accentuată, iar Jupiter este unul din personajele declanșatoare ale evenimentelor care țin de casa aferentă Berbecului. De la final de martie, Marele Benefic și Berbecul ne vor impulsiona să facem un pas mare în viața noastră, după un moment de răgaz impus, în care am stat și am întors problema pe toate părțile.  De-abia când va ajunge în Taur ( din 16 mai), Jupiter va putea pune în aplicare ceea ce și-a propus în Berbec. Să mai avem un pic de răbdare.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.