Jupiter în Berbec 2022-2023 – Viața condusă cu curaj

Jupiter în Berbec 2022-2023 – Viața condusă cu curaj

Jupiter este planeta care are poate cele mai multe atribute pozitive, fiind denumit de vechii astrologi “Marele Benefic”: exuberantă, curaj, deschidere, cunoaștere, explorare, optimism, capacitatea de a transforma o situație dificilă și de a atenua șocurile vieții. Jupiter este generos cu orice, inclusiv cu ceea ce ne face bine și ce ne pune în pericol, fiindcă exagerează și augmentează o stare de fapt, o acțiune, o pornire, o dorință sau o inițiativă. Depinde foarte mult de autocontrolul fiecăruia în a menține un echilibru, iar această calitate se poate analiza în funcție de poziția planetei Jupiter în harta natală.

Cine e Jupiter în Berbec?

Jupiter rezonează cu zodia Berbec, fiindcă sunt în aceeași triplicitate – de foc. Adică acționează/reacționează similar, la aceeași stimuli și urmăresc relativ aceleași interese.

Jupiter în Berbec are curaj să încerce, sa deschidă ușa, în cazul în care pe partea cealaltă se află o oportunitate. Daca nu, și-o creează. Cu Jupiter în Berbec trecem de la etapa “ne plângem de milă” la “pun piciorul sa fac primul pas”. Jupiter în Berbec este mult mai individualist, centrat pe interesele proprii, într-o manieră ceva mai egoistă, dar țintită clar. Se desprinde de “oceanul” colectiv de emoții și trăiri transmise din zodia Pești, unde se regăsesc o sumă amorfă de senzații și situații care se pot transforma în orice. Zodia Pești e “foarte” colectivă, pe când Berbecul e “cel mai” personal. Și mai e un amănunt semnificativ: Jupiter nu se mai “leagă” de nicio planetă colectivă, (Uranus, Neptun, Pluto), ci doar de cele personale, pe care le va susține în inițiativele alese.

Jupiter știe ce vrea în Berbec și se grăbește să obțină. Uneori exagerează, pentru a compensa constrângerile impuse anterior, dar, indiferent de neplăcerile sau întârzierile care apar, nu renunță. Intrarea lui Jupiter în Berbec se suprapune cu retrogradarea lui Mercur prin Gemeni și Taur, indicând o nevoie sporită de atenție și înțelepciune înainte de a deschide gura și/sau de a lua decizii importante.

Jupiter, pe traseul său prin zodia Berbec, se întâlnește de câteva ori cu Soarele, aspecte care susțin energia vitală, ajută la o redescoperire a sinelui, la valorificarea și conștientizarea calităților pe care le avem. În egală măsură crește orgoliul, stima de sine și în multe situații vom descoperi lăudăroși, oameni care deliberat exagerează pentru a atrage laude. De ce sunt importante aspectele sale cu Soarele? Fiindcă se află în zodia de exaltare a astrului diurn și pentru că fac parte din aceeași triplicitate ( de foc).

În prima parte a tranzitului său prin Berbec, Jupiter tatonează, “se trezește” și caută soluții, posibilități de explorare. Va fi o tendință generală în a căuta ceva care să ne reprezinte, cu care să ne simțim mulțumiți, împliniți ( depinde de casa pe care o tranzitează/pot fi călătorii cu mare impact, o schimbare în activitatea profesională, în pasiuni, studii, etc).

În a doua parte, luăm decizii pe care trebuie să ni le asumăm până la capăt și alegem o parte pe care să i susținem ( nu mai putem rămâne în situații incerte, nici să proiectăm intenții pe un interval de timp nedefinit). Vedem clar ce nu se mai potrivește în viața noastră și cum să facem schimbările potrivite.

O altă calitate a lui Jupiter este capacitatea de a “vedea” în viitor, ca o proiecție lucidă a uniunii dintre intuiția bazată pe simțire și cea logica. Este o planetă profetică atât cât îi permitem să fie, deoarece este nevoie de sinceritate cu sine și cu ceilalți. Jupiter este direct, detestă ocolișurile, iar zodia Berbec îi lasă să fie și tăios (uneori lipsit de bun simț). Așadar, nu putem “vedea în viitor” dacă ne prefacem. Vom primi răspunsuri deloc elegante și reacții rapide, care ne semnalează ce este rupt de realitate. Viitorul depinde foarte mult de noi așa cum vom învăța de la Jupiter în Berbec.

Retrogradarea lui Jupiter în Pești înseamnă o întoarcere la un izvor din care se ramifică mai multe surse de apă curgătoare prin lume. Încheiem capitolele iluzorii, care ne-au pierdut timpul, și integrăm o cunoaștere mai profundă, bazată pe experiențe subtile dar puternice, capabile să ne schimbe percepțiile și modul de a vedea lumea.

Vrem sa știm ce ne așteaptă în viitor, dar oare am înțeles trecutul? Am făcut pace cu el? Ne-am desprins de acolo? Dacă nu, atunci nici viitorul nu poate fi construit.

Jupiter dă bobârnacul care mișcă întreaga ființă. Pare mic, dar are forță. Partea a doua a tranzitului jupiterian prin Berbec e cu sabia la purtător, ducând lupta de cucerire a noi teritorii care ne aparțin – suntem în etapa în care luptăm pentru noi și demonstram în primul rând nouă înșine că merităm bucata de fericire la care râvnim.

Jupiter în Berbec este energic, pe alocuri nervos, calcă pe bătături și nu agreează dialogul steril, fără însemnătate. Accentuează orgolii, luptele pentru supremație și vizibilitate, caută recunoaștere și nu cedează.

Pe plan internațional, este un tranzit dificil, fiindcă Jupiter în Berbec se grăbește să tragă concluzii și nu stă la discuții, nu are răbdare să negocieze. Fiecare stat va dori să-și manifeste unicitatea, să-și protejeze aprig interesele și să pună acordurile în plan secund. La nivel economic, Jupiter în Berbec este nesăbuit și nu se concentrează pe a păstra ori folosi chibzuit banii, bunurile, ci pe bifarea unor strategii care sună bine și revoluționar. Încă un aspect, industria de armament va fi în floare, dar nu numai, ci și siderurgică, a materiilor prime a căror prelucrare necesită foc, și în general industria grea își va cere locul și recunoașterea importanței strategice.

După încheierea tranzitului prin Berbec, Jupiter va da cu nasul de careul cu Pluto pe zodii fixe ( Taur respectiv Vărsător), redesenând economia și reperele politice la nivel mondial. Jupiter în Berbec reamintește de interesele personale și de nevoile de împlinire individuala, ca alternanță la includerea acestora în structuri sociale care urmează regulile mulțimii în detrimentul celor individuale.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.