Jupiter in Balanta – partea I

Jupiter in Balanta – partea I

Începând cu 9 septembrie, Jupiter își va muta bagajele în Balanță pentru aproximativ 1 an. Ascendentul corespunzător acestui eveniment este chiar în Săgetător, promițând un tranzit în care vom putea admira forța Marelui Benefic în toată plenitudinea sa.

Ce înseamnă Jupiter în Balanță?

Entuziasmul și dorința de expansiune a lui Jupiter sunt bine primite într-un semn cardinal cum este Balanța. Face ca inițiativele ( mai ales cele de grup) și ideile să fie mai ușor puse în practică, acțiunile colective să fie favorizate printr-o coeziune extraordinară a tuturor celor implicați. Dinamica relațiilor personale, sociale și contractuale va fi una intensă deoarece termenii multor înțelegeri se modifică, apar/dispar clauze, unele contracte se dizolvă. Grupurile în care există o înțelegere reciprocă și eforturi comune vor avea cele mai mari reușite, contactele care se stabilesc pe tranzitul lui Jupiter în Balanță au șansa să fie fructuoase și să reziste în timp.

În privința relațiilor sentimentale, există două tipuri de cazuri la extreme: unii decid brusc ( sau nu ) să-și unească destinele, alții să se separe.

În primul caz, cuplul ajunge la concluzia că semnarea unui document poate cântări mult în viață și își propun să trăiască în legalitate, pentru a avea mai multă stabilitate. Desigur, dragostea și afecțiunea vor avea un rol important în astfel de decizii.

Cei care au tărăgănat rezolvarea problemelor în căsnicie sau nu le-au conștientizat, vor rupe relația brusc, se vor îndepărta și își vor căuta libertatea. Aici luăm în calcul desigur pe Venus retrogradă în Berbec ( martie 2017), care este guvernatoarea Balanței, susținând astfel curajul și intențiile celor care doresc să înceapă o nouă viață, să profite de independența pe care o vor căpăta.

Odată cu intrarea lui Jupiter în Balanță, spiritul său justițiar se va dezlănțui, traducându-se în procese răsunătoare ( tribunalele și magistrații vor avea mult de muncă) și/sau în etichetarea celor din jurul nostru în funcție de criterii sociale ( maniere, comportament, mediu de proveniență, aspect fizic, haine, etc.)

Cu Jupiter în Balanță, manifestarările artistice vor fi încurajate și cerute mai mult de public. Viața culturală va deveni mai dinamică și mai importantă pentru oameni, deoarece va reprezenta o sursă de inspirație pentru îndeletnicirile  cotidiene, planuri personale și inițiative de orice fel.

Traseul lui Jupiter:

Prima dată se va întâlni cu Soarele, pe 26 septembrie, când ne vom simți mai energici și încrezători, cu un optimism însă moderat. Va fi foarte interesant să vedem cum se va manifesta recepția mutuală cu Saturn în Săgetător ( Jupiter este în exaltarea lui Saturn și până la gradul 6 Balanță va fi și în termenul acestuia, iar Saturn este în domiciliul lui Jupiter). Această colaborare cred că va fi una productivă și fructuoasă, nu doar pentru că cei 2 sunt în semne prietene (sextil), ci și pentru că ne oferă posibilitatea de a  vedea concretizându-se ideile care ne ocupă mintea de mai multă vreme și ne arată cât de posibil este să ne atingem anumite idealuri. Vremea visătorilor a cam trecut odată cu desfacerea crucii cosmice pe semne mobile, aceștia fiind nevoiți, ca și restul, să înfrunte constrângerile și legile societății în care trăiesc.  Din 5 octombrie, Jupiter se va uita urât la Marte din Capricorn, care cere mai mult decât poate îndeplini. Avem acum primele pulsiuni ale ambiției de a se face neapărat remarcat și de a reuși prin orice mijloace și circumstanțe. Coincide la noi foarte frumos cu perioada de campanie electorală, în care jucătorii politici încep să-și arate adevăratele intenții și de ce anume sunt ei capabili pentru a a-și atinge scopurile. Aceste comportamente sunt valabile nu doar în sfera politică, ci și la locul de muncă, în cadrul grupurilor și asociațiilor, care primesc acum primul șoc al careului în T pe semne cardinale. Cele în care primează egoismul și interesul personal mai presus de cel colectiv au mari șanse să se destrame ( inclusiv mariaje).

Pe 11 octombrie Mercur îl ajunge din urmă pe Jupiter. Vom avea mai mult chef de vorbă, de polemică ( Mercur va fi la rândul său în careu cu Marte), spunem tuturor ceea ce gândim. Acum apar secrete la iveală, se descoperă minciuni și suntem obligați să spunem adevărul. Sunt taxate minciunile, secretele, ipocrizia ( așa cum am spus mai sus, spiritul justițiaro – critic va crește la fiecare dintre noi).

În 21 noiembrie se perfectează careul cu Pluton și astfel începe cu adevărat bătălia semnelor cardinale. Se creează nevoia de a deține putere asupra celorlalți prin inducerea ideii că numai astfel ne putem arăta cu adevărat valoarea și se vor încheia alianțe care au ca scop contracararea eventualilor oponenți. Relația dintre Jupiter și Pluton ne pune în fața unor ambiții disproporționate, atât ale noastre cât și ale celorlalți, se depășesc limitele și chiar se poartă negocieri dubioase, la limita legalității. Oamenii devin părtinitori, în funcție de interese, se bârfește și se vânează obținerea de câștiguri cât mai mari.

25 noiembrie este o zi extrem de încărcată din punct de vedere astral. Venus va fi în conjuncție cu Pluton și în careu cu Luna din Balanță. Semnele cardinale sunt astfel puse în fața frontului ( din nou, după un an de repaos), fiind obligate să deschidă drumuri noi, să fie cei mai curajoși și să-i inspire pe ceilalți. Ei sunt motorul schimbărilor din această perioadă, deoarece captează cel mai bine energia subtilă a momentului și o pot transpune în realitate. Acum sunt primele semne că înțelegerile șubrede încep să se clatine, contractele neprofitabile se desfac, lăsând loc de asocieri noi, de inițiative și demersuri făcute în colaborare.

Pe 22 decembrie Jupiter va fi în opoziție cu Uranus, fiind o combinație periculoasă, cu efecte greu de controlat. Se reaprind dușmănii mai vechi într-o formă violentă, distructivă ( tot acum  Marte va fi în conjuncție cu  Nodul Sud ). Indivizii conștientizează în această perioadă constrângerile din viața lor și luptă să le depășească, vor independență și să-și urmeze idealurile. Acest aspect favorizează în egală măsură descoperirile în știință, manifestările artistice neconvenționale, care vor fi la mare căutare ( artă urbană, modă, stil de viață)

Din 6 februarie 2017, Jupiter  va retrograda de la gradul 23 Balanță, insistând să mențină opoziția sa cu Uranus. ( va urma partea a II-a)

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.