Jupiter in Balanta – partea a II-a

Jupiter in Balanta – partea a II-a

Începutul de an 2017 este unul activ pentru Jupiter în Balanță, deoarece relațiile pe care le stabilește cu celelalte planete sunt dinamice, care ne provoacă și ne dau senzația că nu ne mai putem respecta planurile și angajamentele luate față de ceilalți. Situațiile pe care le întâlnim ne obligă să ne schimbăm perspectivele, pozițiile, punctele de vedere și implicit acțiunile. Din 6 februarie, de când va începe mișcarea retrogradă, Jupiter și Uranus ne rezervă surprize unele după altele, iar pe 27, aceeași lună, perfectează opoziția cu Marte. Acest aspect din urmă dă naștere la acțiuni precipitate, necugetate, extravagante, vizând o amploare mare, un impact uriaș. În cele din urmă, vom constata că eforturile depuse sunt de fapt exagerări care nu ne ajută.

Traseul Marelui Benefic în Balanță începe să devină din ce în ce mai dificil cu cât în zodia opusă se adună planete care colorează climatul astral prin acțiuni trepidante, inexplicabile și uluitoare. Fie dăm lovitura acolo unde ne așteptăm cel mai puțin, fie riscăm să pierdem și ceea ce avem dintr-un avânt inexplicabil, care nu a fost trecut prin filtrul rațiunii.

Din 4 martie, Venus va începe să retrogradeze la gradul 13 Berbec, făcând și careu cu Pluton.  Relațiile personale vibrează în ritm nebunesc – spunem nu constrângerilor, nu companiei de complezență, în care nu ne putem manifesta identitatea și adevărata personalitate. La o scară mai largă, putem vorbi despre relații diplomatice dificile, care se strică, se tensionează din scântei minore, ajungându-se chiar și la ruperea unor alianțe, la părăsirea unor parteneri strategici.

Jupiter va dispune de conjunctia perfecta Neptun Mercur si de Soare in Pești din martie, ceea ce va amplifica  dorința de a fi just, de a reda celorlalți ceea ce credem noi că merită.  Dreptatea nu mai este lege, ci derivă din normele de moralitate ale grupului din care facem parte. Societatea vibrează de nenumărate păreri contradictorii, se expun vocal părerile personale pe care din păcate le vom vedea ca fiind singurele valide și perfecte. Ne vom confrunta cu dogma care se extinde dincolo de ceea ce înțelegem ca fiind la nivel  religios – avem dogme și norme la muncă, în familie, în societate. Deși Peștii sunt un semn pacifist și tolerant,  lipsa de acceptare și înțelegere la un nivel mai larg se instaurează precum un monstru care ne bântuie visele. Acesta poate fi alungat dacă vom fi capabili să vedem dincolo de limitări învățate și să ajungem să fim noi înșine, fără teama de a fi respinși de societate.

Opoziția Jupiter Uranus este una foarte puternică, de durată, care va reuși să schimbe mult concepțiile, atât la nivel personal, cât și social, mondial. Este un moment bun pentru inovații, pentru demersuri care cer curaj și optimism. Din contră, nu este indicat să ne încăpățânăm în stagnare, în idei vechi și preconcepute, să urmăm părerile altora în detrimentul ideilor și inspirației personale.

Pe 1 aprilie Jupiter va reface legătura tensionată cu Pluton, formând astfel un careu în T pe semne cardinale. Acesta activează forțe puternice care dărâmă, dezintegrează și distrug ceea ce s-a clădit pe minciună, pe forță și manipulare. Am asociat aceste aspect astral cu arcana majoră  Turnul din Tarot, care ne spulberă mediul cunoscut și viciat pentru a ne face curaj să pășim mai departe.

Pe 8 aprilie va face  opoziție cu Soarele, ceea ce ne poate face pe de o parte mai optimiști, mai încrezători, însă poate deriva destul de ușor în exagerare. Nu mai avem limite, nu mai știm când și unde să ne oprim, există lucruri care scapă de sub control și pe care nu le putem repara ușor.

Recepția mutuală dintre Jupiter și Venus se va produce atunci când aceasta din urmă va reveni în mișcare retrogradă în Pești ( pe 3 aprilie).  Zeița frumuseții va dirija energiile lui Jupiter către abordări mai puțin belicoase și violente, încercând să găsească înțelesuri mai profunde ale existenței și ale tiparelor mentale care formează ideile, concepțiile și după care ne construim imaginea în societate.

În luna iunie, Jupiter se pregătește de noi provocări din partea semnelor cardinale. Marte intră în Rac pe 4 iunie, urmat de Mercur și  Soare pe 21 iunie, când avem și solstițiu de vară. Vom avea multe de reglat la nivel emoțional, vom decide cum și în ce anume ne putem implica și ne trasăm limite de siguranță față de cei care ne cer mai mult decât putem oferi. Relațiile și obligațiile de familie ne vor ocupa mare parte din timp, fiind chemați să dăm socoteală acolo unde ne-am eschivat sau pentru angajamentele pe care ni le-am asumat.

La sfârșitul lunii iulie și începutul de august au loc 2 aspecte astrale aparent contradictorii: recepția mutuală dintre Venus și Jupiter, când Venus intră pe 31 iulie în Rac și careul cu Jupiter cu Pluton din 1 august. De fapt, acum va fi momentul oportun de a ne regla anumite disfuncționalități pe care le-am creat și de a accepta că anumite situații nu mai sunt pentru noi. Pluton va tăia avântul nestăpânit al lui Jupiter și ne va trimite să ne evaluăm adevăratele forțe pe care le posedăm. Valoarea personală nu vine din acceptarea și admirația celorlalți față de noi, ci din încrederea în noi înșine. Venus în Rac ne va ajuta să ne reconectăm cu emoțiile noastre, să ne înțelegem dorințele și să descoperim ce anume ne face cu adevărat fericiți. Deși relația dintre Rac și Balanță este una tensionată, această recepție diminuează încărcătura careului, astfel că vom avea ocazia să reparăm anumite relații pe care le-am stricat, să ne dăm seama unde am greșit și să ajungem la un consens.

Jupiter și Uranus se zbat  pentru ultima dată în acest an. Avem revelații neașteptat de productive (chiar dacă nu ne plac întotdeauna concluziile la care ajungem) și oportunitatea de a descoperi noi drumuri de parcurs. Faptul că Jupiter își încheie călătoria în Balanță cu un aspect la Uranus mă face să cred că ne va ține în suspans până când va intra în Scorpion (11 octombrie). Alegerile pe care le facem acum, la final ne vor influența pentru mult timp și poate chiar au puterea să ne pună pe un alt drum,  cu mai multe oportunități de explorat.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.