Iubirea pe Venus retrogradă

Iubirea pe Venus retrogradă

Iubirea este un univers special, în care fiecare se confundă, se contopește măcar o dată în viață. Este de dorit ca relațiile și iubirea să meargă împreună, însă, așa cum știm, situațiile se prezintă excepțional pentru fiecare în parte. Dacă în alte domenii putem face studii și generaliza, aici nu se mai aplică această regulă. Inima și sentimentele nu se pot programa, cuantifica, analiza științific.

În acest an, zeița iubirii se hotărăște să ne scoată din granițele confortabile, fie ele plăcute sau mizerabile. Ceva se schimbă din 14 mai, ziua când o ia înapoi în zodia Gemeni, pe care o tranzitează simultan și Nodul Nord.

  • Cum iubim într-o relație pe Venus retrogradă în zodie de aer?

Pentru cupluri, acest tranzit se poate dovedi provocator, mai ales în cazurile în care acestea nu sunt foarte sudate, în care nu există sinceritate și reciprocitate. Rațiunea și detașarea emoțională a zodiei Gemeni duc la întrebări pe care în mod curent nu le punem, la analize la care evităm să tragem concluzii. În unele cupluri plictiseala și rutina instalate devin inamici periculoși, fiindcă marcajul zodiei Gemeni deschide apetitul pentru nou, pentru explorare, accentuează curiozitatea. Sunteți de prea mult timp împreună și nimic nu s-a schimbat? Partenerul este prea previzibil? În acest caz este indicat să ne gândim la ceea ce ne dorim cu adevărat, la ceea ce visăm, deoarece Neptun o cuadratează pe Venus și vine cu pretenții preamărețe, lipsite de logică și adevăr. Se prea poate să ne mințim singuri, că visăm la un castel măreț din povești, să credem că posibilul nu are granițe, dar de fapt să ne lăsăm amăgiți de o poveste. Cei care decid să-și înșele partenerul/partenera se vor duce după himere pe care le vor regreta ulterior. Prin vălurile înșelătoare ale lui Neptun în Pești nu se conturează pericolele potențiale, neadevărul, înșelătoria. Deși e greu să acceptăm, viața de cuplu nu este doar basm, iar unele decid că este mai bine să urmeze căi separate. Pentru clarificare, un asemenea scenariu se poate întâmpla acolo unde partenerii nu mai au nimic să-și spună și viitorul nu poate fi construit împreună. Dacă relația se dizolvă de la sine și nu se găsesc soluții, este indicat să urmăm cursul natural și să nu facem compromisuri, fiindcă rezultatul nu va fi cel dorit.

Împlinirea nevoilor afective și deopotrivă intelectuale sunt puncte importante în bunul mers al unei relații. Gândiți la fel? Discuțiile decurg firesc sau fiecare îl evită pe celălalt? Acolo unde există poticneli, ar fi bine să existe și întrebări. Frustrările erodează o relație, iar pasiunea și sexul nu contracarează această pornire. Este indicat să începem să-l ascultăm cu atenție pe celălalt, fiindcă există posibilitatea unor erori majore în comunicare, exprimare și înțelegere. Cei care au secrete le pot revela accidental. Fără să ne dăm seama, spunem nedelicat ceea ce gândim cu adevărat, rănind sentimente și relații.

  • Ce oportunități avem cu Venus retrogradă dacă suntem singuri?

Multe, dacă există deschidere. Dar cu mare atenție ar trebui să triem ofertele. Tentația de a gusta fructul oprit, de a încerca și altceva, de a se simți curtată, admirată, apreciată este mare la femei. Venus începe retrogradarea în careu cu Neptun, fiind tentate să creadă minciunele, să le amplifice pentru o savoare mai intensă, să construiască scenarii false, bazate pe imaginație. Se pot întoarce foști iubiți, pasiuni de demult se pot reaprinde, fără o justificare. Bărbații cad pradă fascinației, văd femeia/femeile din fața ochilor ca pe zeițe, ca ulterior să constate că de fapt sunt tot ființe umane, căzute de pe piedestal.

Este o perioadă bună pentru exploratori, pentru cei care nu vor neapărat să se lege cu lanțurile unei relații serioase și monotone. Succesul lor este garantat de același Neptun care dizolvă limitele de care țin unii oameni. A înșela poate deveni un act banal, o întâmplare trecută în catastiful amintirilor.

Nu spun că relațiile care se înfiripă acum nu au șanse de reușită. Totuși, de luat în calcul următoarele aspecte:

-așteptați-vă ca persoana din fața voastră să aibă și defecte. De preferat să le descoperiți la timp și să vedeți dacă puteți trăi cu acestea.

-nu grăbiți mersul posibilei viitoare relații, nu săriți pași importanți.

-fiți sinceri cu ceea ce vă doriți în realitate.

Venus retrogradă va semăna multe confuzii, dar va coborî și multe măști ( poate că e o exprimare nu tocmai corectă în acest context). Fiecare își va dezvălui o fațetă a personalității pe care nu a avut ocazia să o experimenteze. Și cine este mai potrivit să o scoată la lumină dacă nu partenerul sau potențialul?

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.