Ieri vs Maine

Ieri vs Maine

Tradiția. Cei care mă cunosc știu că am o problemă legat de acest subiect, iar motivele sunt numeroase. Pe scurt:
-nu răspunde nevoilor actuale, contemporane;
-nu e necesar să repet ceea ce au făcut alții înaintea mea a.k.a strămosii. Dacă voi continua aceeași linie, nu mai vad cum aș putea evolua, descoperi, acumula experiența. Si mai mult, cum aș fi eu insămi repetând un tipar ancestral.
Ce putem face cu tradiția? Să o studiem, să înțelegem de unde venim și ce caracteristici moștenim. Insă nu e necesar să rămânem în același punct.
M-a lovit inspirația pe marginea acestui subiect în plin tranzit Saturn, Nodul Sud și Pluto în Capricorn. Așa cum ați putut observa în media, apar la suprafață mentalități învechite, oameni vechi și cu influență, care se încăpățânează să reziste precum coafura din celebra de reclamă pe timp de vânt.
Bate briza scbimbării, încă slăbuț. Sunt oamenii pregătiți să renunțe la trecut. Din observațiile mele, nu. Abandonează lupta când modelul vechi nu mai funcționează și dau vina pe vremuri. Alții se agață cu toată forța de “principii” – că la noi nu se face așa ceva. Și așa apare frica. Ce e dincolo de cunoscut? Dacă ajung la pierzanie, depravare, etc? Pluto știe să te facă să te simți vinovat într-un mod pervers, lipindu-ne obsesiv de ceea ce a fost, de modelul aparent sigur și binecunoscut, iar în fundal sapă fundațiile unei lumi noi. Daca ești isteț și te prinzi că ce-a fost sigur nu va mai fi, atunci este posibil să ți se deschidă alte căi de acces pentru a ieși din cușcă.
Nodul Sud în Capricorn, alături de Saturn, pune capăt. La ce? Ce este pentru tine sacru? Care este punctul tău de sprijin? Ce-ți oferă siguranță?
Acesta este răspunsul la întrebare.
Scuturându-ne de grelele moșteniri anterioare, poți porni la drum mai liber. Tradiția, asociată cu Saturn, cu zodia Rac (acolo unde se alfă Nodul Nord), devine o provocare lansată de destin pentru testarea liberului arbitru. Ești în stare să-l folosești la capacitate maximă? Ai înțeles că ai responsabilitatea propriilor decizii? Știi cine ești, dincolo de familie, grup, clan? Prin ce ești unic?
Succes celor care au pornit deja pe acest drum. Cei care au experiențe de împărtășit, sunt invitați să le puna în comentarii.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.