Femei in politica – Hillary Clinton

Femei in politica – Hillary Clinton

Clinton,Hillary_Rodham

sursa foto – wikipedia

 

Până nu demult, politica a fost o scenă dedicată exclusiv bărbaților. Femeile au pătruns încet și sigur, încât astăzi avem posibilitatea de a le vedea în exercițiul funcțiunii cu drepturi și obligații depline.

De cele mai multe ori, politica este o îndeletnicire de familie, o moștenire lăsată generației următoare. Cercul este strâns, din motive lesne de înțeles. Așa se face că și femeile au urmat același traseu – fie au avut în familie rude, fie s-au căsătorit cu bărbați care au activat în politică.

În articolul anterior( https://ioanaispas.ro/2016/03/09/sirimavo-bandaranaike-prima-femeie-prim-ministru/) am avut exemplul unei femei pionier pentru timpul și locul în care se afla, fiind succesoarea soțului său. Un caz asemător este posibil să vedem astăzi în SUA. Hillary Clinton aspiră pentru a doua oară la funcția de președinte.

S-a născut sub o puternică influență scorpionică: Soare, Venus, Ascendentul și Mercur retrograd sunt în Scorpion. Marte, planeta care guvernează această zodie se află în Leu, în strânsă conjuncție cu Pluton.

 

SFPage

 

 

 

Fascinația, puterea, convingerea pe care le exercită cu naturalețe această doamnă sunt puternic impregnate în structura sa. A fost și este conștientă de calitățile sale, care se bazează pe o frumoasă combinație de energie masculină și feminină. Ambiția, potențialul uriaș, perseverența, capacitatea de a ieși în evidență până la un punct și de a rămâne discretă în anumite privințe, controlul și autocontrolul  provin din careurile dintre planetele din Scorpion și cele din Leu. Careurile sunt aspecte dificile care produc nativului disconfort, frustrări, neplăceri, însă îl obligă să meargă mai departe, să evolueze permanent.

Feminină sau masculină? Puterea de care această doamnă se folosește nativ cel mai ușor este o frumoasă combinație pe care o impune cu ușurință pe scena politică. Pare naturală, este expresivă, asertivă, convingătoare, activă, vizibilă, capabilă de a lua decizii dificile fără să ezite, puternică,  – ceea ce este specific lui Marte în Leu și în casa a X-a. Luna în Pești și Venus în Scorpion îi accentuează motivația interioară, convingerile personale și îi oferă capacitatea de a înțelege în profunzime chestiuni de finețe, subtile. Mecanismele de funcționare ale indivizilor, punctele slabe sau oportunitățile voalate nu sunt un secret pentru această doamnă.

Este posibil să o vedem în cea mai înaltă funcție de stat în SUA? Deși intuiește destul de bine nevoile și dorințele alegătorilor, cred că are o dificultate în a fi obiectivă în ceea ce privește tendințele actuale și viitoare ale societății. Cât despre șarmul și carisma de care se poate folosi foarte ușor, are o concurență acerbă în oponentul său, Donald Trump.

Indiferent de rezultatul final,  ca femeie care activează în politică se poate mândri cu realizări notabile. A fost Senator și Secretar de Stat în momente dificile de recesiune economică și tulburări sociale. Probabil va deschide calea și pentru alte femei capabile să aibă performanțe în acest domeniu.

Hillary Clinton este un exemplu foarte bun în ceea ce privește folosirea puterii lui Marte în toată splendoarea sa : este o nativă dublu Scorpion ( Soare și Asncendent), așadar știe ce înseamnă Marte nocturn și feminin, dar îl cunoaște și în variantă diurnă, într-un semn masculin ( Leu) în casa a X-a. Indiferent de obstacole, nu a renunțat. Faptul că încearcă să obțină pentru a doua oară nominalizarea la candidatură ne arată că Marte este mai mult decât Micul Malefic, ci o forță cu care putem lucra în favoarea noastră.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.