Februarie 2024 cu stele fierbinți

Februarie 2024 cu stele fierbinți

Începând cu 5 februarie, planetele personale se deplasează, rând pe rând, spre  Vărsător, acolo unde îl întâlnesc pe Pluto și ulterior vor realiza cuadraturi cu planetele din Taur – Jupiter și Uranus.
Influența elementului pământ scade în intensitate, ceea ce face ca accentul să nu mai fie pe materializare, pe concretizare ori răbdare, meticulozitate, privire în perspectivă.
Primul care are curajul să se mute în Vărsător este Mercur, pe 5 februarie. Modul de comunicare se schimbă – Mercur în Vărsător prețuiește schimbul de idei, dar nu oricum și nu în orice circumstanță. E nevoie de substanță, motiv întemeiat, succint și bine structurat. De asemenea, îmbrățișează tehnologia și avantajele acesteia, uneori subliniind și problemele de natură tehnică de care ar trebui să ne ocupăm ( ne “prindem urechile” în câte un soft, altele poate nu funcționează așa cum ne-am aștepta). Mercur în Vărsător e nerăbdător, nervos, nu acceptă păreri necerute și nici să i se spună ce să facă. De la începutul tranzitului, se întâlnește cu Pluto care îi arată limitele actuale și cum să le depășească. Mercur în Vărsător în viața de zi cu zi, poate fi perceput distant, selectiv, care nu acordă atenție lucrurilor mărunte. Pluto îl învață că acestea contează, au un rol bine definit și că pot face diferența în multe situații. Cu Mercur în Vărsător, abordarea este “rece”, detașată de efectele posibile asupra celorlalți, iar apropierea de Pluto adaugă o tușă incisivă, acută, care determină un limbaj acid, cu subînțelesuri “directe” – adică înțelegem repede ceea ce se transmite. Mercur și Pluto în Vărsător nu sunt străini de manipularea informației, iar sub aparența răcelii, neimplicării, putem determina schimbări de comportament și perspectivă în ceilalți. O altă posibilă manifestare: transmitem ceea ce gândim, secrete pot ieși la iveală. E important să aveți grijă ceea ce spuneți, cum și cui.

Pe 13 februarie, Marte intră în Vărsător și i se alătură lui Pluto. Marte în Vărsător acționează sacadat, pare că se oprește pentru a porni brusc, zbuciumat de o agitație mentală care mișcă întregul corp înainte de intenție. Ne putem trezi în situații pe care nu le-am anticipat, pentru a le rezolva pe moment. Se cer reacții imediate, ceea ce contravine cu natura lui Pluto care formează un gol în care ne putem pierde dacă nu există autocontrol. Marte nu e confortabil cu Pluto în Vărsător ( poate în alt semn zodiacal, manifestarea este unitară, având în vedere că ambele planete au o mare cantitate de energie. Dacă a lui Marte emană către exterior, Pluto o extrage pentru a o prelucra în interior). Marte și Pluto în Vărsător agită spiritele haotic, creează dispute puternice, lupta pentru ego și viziunea proprie. Cele 2 planete accentuează diviziuni și divergențe care nu se pot aplana decât cu o mare greutate sau deloc. Este important să fim atenți la impactul acțiunilor noastre, ale celorlalți asupra noastră și nu în ultimul rând cum ne poziționăm în situații de criză. Marte și Pluto scot frustrările și nu într-un mod elegant, nemulțumirile ies precum uraganul care mătură și ce e bun și ce e șubred. Pe plan internațional, relațiile sunt din ce în ce mai încordate, vorbim ulterior și de careu Marte Uranus care predispune la revolte evidente ale celor mulți care fie cer schimbări masive, fie se opun acestora pentru a păstra nealterată o realitate cu care sunt obișnuiți. Cum Marte este asociat cu armele, războiul, iar Uranus e rebeliunea, atmosfera devine tot mai încinsă în toate părțile. Pluto apasă punctele sensibile pentru a provoca reacții puternice, nu există puncte de mijloc. Scandaluri media, politice, sociale, acțiuni reprobabile din partea puterii dar și a societății. Este important să fim atenți la mișcările noastre, fiindcă sunt aspecte care predispun la accidente nefericite. Marte și Pluto pot avea efecte neplăcute și în privința fenomenelor meteo și naturale, care se pot dezlănțui într-o manieră nemaivăzută ( se adaugă și Uranus ulterior la această ecuație).
Marte și Pluto accentuează nevoia de putere, de a o testa, de a o duce spre extreme – “cât de mult sunt in stare sa fac?” Este prezentă senzația că nimic nu ne poate opri, lipsa de măsură și nepăsarea față de consecințe vor fi evidente.
Venus în Vărsător, din 16 februarie, nu îndulcește atmosfera astrală deja inflamată. Venus în Vărsător accentuează conflictele personale, există puțină simpatie față de ceilalți și nevoile lor. Alături de Pluto, ceea ce considerăm a fi bun propriu – fie la nivel material, emoțional, relațional, este apărat foarte puternic de orice pare a fi o amenințare. Venus în Vărsător știe să comunice, dar numai pentru a-și dovedi punctele de vedere și pentru a interveni în ceea ce o interesează. Altminteri, se desprinde de locul care nu îi prezintă interes.
Avem o lună februarie foarte intensă, în care controlul mental joacă un rol important, fiind cel care ne poate aminti cât de important este echilibrul. De remarcat este faptul că anul acesta, Venus, Marte și Mercur realizează conjuncții cu Pluto în Vărsător după foarte mult timp – aproximativ 248 de ani, deci încă nu știm cum să ne acordăm eficient la această energie.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.