Eclipsa prenatală – repere de bază

Eclipsa prenatală – repere de bază

Rareori ne uitam spre trecut, fiindcă acesta deja s-a întâmplat și nu mai putem schimba nimic. Dar din acest punct pleacă multe dintre evenimentele pe care le trăim azi, succesul și eșecul, starea de bine sau din contra, neliniștea.

În urmă cu mulți ani am auzit de conceptul de eclipsă prenatală. Că ar avea o influență asupra vieții noastre din prezent, că ascunde multe informații despre cine suntem, despre provocările pe care le întâlnim frecvent în viața noastră. Am cercetat discret subiectul, fiindcă este extrem de greu să discernem cu adevărat ceea ce vine din această direcție și nu se află în harta natală.

Eclipsa prenatală este un instrument de lucru folosit în astrologia karmică și cercetarea vieților anterioare, subiecte care necesită o mare atenție din motive foarte simple: nu se poate proba așa cum se întâmplă în cazul astrologiei previzionale, natale, orare, relațioare. În plus, nu știu cât de mult mă ajută în momentul prezent sau este o scuză pentru ceea ce se întâmplă bun sau rău în viața noastră. Ideea de karma este un concept care a fost răsturnat și disecat, fără a ajunge la o concluzie solidă. Să recunoaștem, nu știm ce este karma, dincolo de ideea de predestinare și “ochi pentru ochi”, plăți pentru cine știe ce “păcate”, închipuite. Induce ideea de judecată, de a arunca cu piatra, doar doar ajungem la acea balanță perfect echilibrata.

Ce este eclipsa prenatală: este eclipsa de Soare (doar de Soare) care s-a produs înaintea nașterii noastre. Ca în orice eclipsă, trei ingrediente importante sunt implicate: Soarele, Luna și Nodurile Lunare.

Esența ascunsă din fiecare dintre noi este o valoare la care avem acces fără să ne dăm seama, în momente cheie ale vieții. Suntem uimiți de ceea ce rezidă în noi și nu înțelegem de unde vin anumite calități/defecte, caracteristici. Nimic nu este 100% bun sau rău, ci depinde de noi cum le utilizăm.

Ghid de utilizare a eclipsei prenatale ( câteva elemente esențiale):

-Ne uităm la gradul în care s-a produs eclipsa prenatală. Acesta este un grad sensibil în sinastrii ( mai ales în familie), răspunde interesant la tranzitele planetelor lente și progresii. Uitați-vă pe hărțile persoanelor care au avut un mare impact în viața voastră (chiar dacă nu le cunoașteți ascendentul) și vedeți ce planete din harta lor se așază pe gradul eclipsei voastre prenatale. Sunt relații care marchează puternic evoluția, parcursul personal în viață.

-Determinăm dacă eclipsa prenatală s-a produs la Nodul Nord sau la Nodul Sud. Nodul Nord deschide oportunitatea explorării unor situații diferite, și acceptarea acestora, iar Nodul Sud tinde să păstreze ceea ce are. Tradițional, Nodul Sud scade din puterea unei planete și/sau a unei case, iar Nodul Nord o crește.

-Urmărim elementul în care s-a produs eclipsa prenatală ( foc, pământ, aer, apă) și ce planete avem în harta natală în acest element. Acest element conține calități pe care le folosim cu succes in situații cu puternic impact emoțional ( fie bune fie rele) și se pun primele în mișcare pentru a rezolva/gestiona/reacționa.

O eclipsă prenatală în zodie de foc “sare ca arsa” încă din primele momente ale unui eveniment important și se mobilizează pe loc. Poate să exagereze, să nu ia în calcul și contextul exterior, pe ceilalți ori impactul acțiunilor lor pe termen lung. Mai multe detalii ne oferă desigur harta natală și cum stă guvernatorul zodiei eclipsei prenatale.

O eclipsă prenatală în zodie de pământ caută în primul rând să se pună la adăpost în orice situație și resursele de care are nevoie pentru a contracara furtuna de afară. Chiar și când li se întâmplă lucruri bune, gândesc pe termen lung cum să păstreze ce au ori o situație foarte prielnică lor.

O eclipsă prenatală în zodie de apă împrăștie individul care pare debusolat și nu știe de unde să înceapă. Sunt însă persoane care știu să-și aleagă bătăliile și să discearnă ce le trebuie și ce nu. Reacțiile la situații noi sunt desigur foarte emoționale ( fie că transmit sau nu la exterior) și pot pierde mult timp în a le digera și înțelege.

Eclipsa prenatală în zodii de aer sunt eficiente atunci când li se pune planul în față și li se arată destinația finală. Altfel, pierd timp gândindu-se la N variante și la ceea ce ar putea să-i ia prin surprindere. Sunt persoane care caută mereu informații, nu se simt pregătiți să înfrunte o provocare deoarece consideră că au o cunoaștere incompletă.

Acestea sunt câteva repere pe care sa le luăm în calcul atunci când ne uităm la eclipsa prenatală. În postările viitoare voi continua acest subiect, care este vast și foarte revelator.

Cum se prezintă eclipsa prenatală din harta voastră natală?

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.