Eclipsa de Soare în Taur – Crezi mai mult decât vezi

Eclipsa de Soare în Taur – Crezi mai mult decât vezi

Zodia Taur este una foarte atașată de simțurile fizice și de material, fară a se limita însă doar la aceste coordonate de supraviețuire. Conține calități artistice, deopotrivă practice, dar mai ales știe ce vrea și sub ce formă.

Eclipsa de Soare din zodia Taur din 30 aprilie ne spune că “socoteala de acasă – dacă cumva s-a făcut vreuna, nu se potrivește cu cea din târg”. Luminătorii sunt în conjuncție cu imprevizibilul Uranus în casa a VI-a, impunând un ritm alert al schimbărilor în activitățile cotidiene și evident necesitatea unei adaptări din mers la acestea.

Așadar: deși zodia Taur este o zodie fixă, care caută să-și asigure stabilitatea și capacitatea de exercitare a controlului, impredictibilitatea va fi cuvântul cheie al acestei eclipse.

De notat este poziția lui Mercur în primele grade ale zodiei Gemeni care va intra în curând în mișcare retrogradă, răsturnând multe intenții și divagând aparent fara rost.

Ce face o eclipsă?

Eclipsele nu s-au bucurat de o reputație prea bună încă din epocile vechi, fiindcă orice ocultare a unui Luminător (care susține practic viața), era văzută ca un potențial pericol. O eclipsă conduce către un punct al vieții care este necesar ( forța impactului și amplitudinea efectelor sunt cu atât mai mari cu cât ating puncte importante din harta natală la maxim 2 grade conjuncție/opoziție). Nu întotdeauna evenimente care însoțesc o eclipsă sunt agreabile, dar nu depind de noi în totalitate, ci suntem integrați într-un “circuit universal”. Nu ne afectează exclusiv pe noi, ci și pe cei apropiați, familie, anturaj.

Ce este special la această eclipsă?

Fiecare eclipsă este deosebită în felul său. Această eclipsă are o conjuncție foarte frumoasă în Pești, în casa a IV-a, între stăpânul ascendentului, Jupiter și Venus, dispozitoarea eclipsei. În ecuație se bagă discret și Neptun. În aparență, este aspectul fericirii supreme (Jupiter e în domiciliu, Venus în exaltare), însă aceasta poate deveni înșelătoare, care la un moment dat poate duce la dezamăgiri. Neptun “împachetează” frumos iluzii și povești care au un substrat ascuns. Jupiter și Venus vor cultiva simțul de autoapreciere și întărirea încrederii în sine, dar de preferat ar fi să păstrăm moderația.

Există situații în care supraapreciem potențialul de creștere și dezvoltare pe baza unor promisiuni sau pentru că pur și simplu așa simțim la un moment dat. Este o adevărată provocare să păstrăm un echilibru “sigur”, prudent, fiindcă suntem tentați să facem excese. Această eclipsă ne va releva unde se produc acestea și cum ne afectează în mod subtil. Uranus în conjuncție cu Luminariile este o sursă de instabilitate, dar ne și arată că există alternative care, chiar dacă ne scot din matricea în care suntem obișnuiți să ne învârtim, pot deschide drumuri noi și interesante

Sunt multe planete în casa a IV-a a eclipsei (sistem whole) care produc fluctuații și instabilitate, mai ales la nivel emoțional. Uneori avem ochelari roz, alteori gri. Câteodată vedem doar ce ne dorim să se întâmple și uităm de alți factori care pot interveni în mod constructiv sau să ne rătăcească de la direcția inițială.

Această eclipsă tulbură mediul în care trăim, partea emoțională, reperele legate de siguranță și de autoapreciere. Una din ideile principale este că o schimbare vine numai prin efort și dezvăluie posibile direcții viitoare de evoluție.

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.