Eclipsa de Soare din Rac – drumul lung de la trecut la viitor

Eclipsa de Soare din Rac – drumul lung de la trecut la viitor

Pe 2 iulie va avea loc eclipsa de Soare din zodia Rac. Un punct de referință important este trecutul, care reapare sub formă de amintiri, de situații care se repetă, de tipare care se agață enervant de viața noastră, sau prin alte evenimente din această gamă.

În firea omului este să creadă că știe trecutul, fiindcă l-a trăit, experimentat, simțit. Ce uită însă este faptul că la momentul acela, a conștientizat o mică parte, neasimilând întregul. Această eclipsă își propune să-l recreeze prin aducerea la lumină a unor elemente importante care nu s-au putut integra în povestea personală la momentul zero.

Această eclipsă ne promite că integrarea trecutului ( reprezentat de zodia Rac) ne va conduce către viitor ( ascendentul momentului este în Vărsător). Până atunci însă, Pluto și Saturn din Capricorn ne conduc pe un drum anevoios dar necesar al recentrării personale, în care suntem puși în fața oglinzii adevărului. Ce obligații și angajamente ne-am luat? Ce și cui am promis? Ce am uitat deliberat? Ce anume nu dorim să recunoaștem?

Mercur se află în Leu, însă de aici va retrograda. Ne va acorda timp și oportunitate pentru a reevalua atitudini, discuții, gânduri și speranțe nerostite. Marte aflat tot în Leu și în careu cu Uranus ne va insufla curaj și dorința de a face lucrurile altfel, în căutarea unor alternative la blocajele prezente. Harta acestei eclipse ne ajută să constatăm ce anume funcționează și ce s-a stricat în viața noastră, ce merită păstrat și la ce să renunțăm. Este foarte important de menționat că aspectul de conjuncție perfectă între Saturn și Nodul Sud ne conduce către deznodământ acolo unde situațiile nu au fost rezolvate, unde nu există claritate, unde doare foarte tare și nu se găsește leac.

Această eclipsă pune accentul pe chestiuni de suflet și emoție, pe trăiri intense care ne-au destabilizat echilibrul și au diminuat încrederea. Chiar dacă stările emoționale sunt solicitante și deloc confortabile, au marele avantaj de a ne clarifica, de a ne pune pe drumul potrivit. Efectele sale durează aproximativ o lună, timp în care ne putem regla tot ce ne apasă sufletește și ne încarcă inutil cu situații din trecut care ar trebui lăsate acolo. Soarele, Luna, Saturn, Pluto și Nodurile Lunare se afla pe axa caselor VI-XII, indicând nevoia de renunțare la atașamente care ne consumă energia vitală, de integrare emoțională a amintirilor dureroase și de acceptare. Scopul final – să pășim liberi către o nouă lume, în care deciziile sunt luate în conformitate cu dorințele, speranțele și nevoile sufletului.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.