Eclipsa de Soare din Berbec – 8 aprilie 2024

Eclipsa de Soare din Berbec – 8 aprilie 2024

Fiecare eveniment are loc atunci când vine momentul potrivit, în care piesele jocului se potrivesc perfect. Dar cum știm că am ajuns în acel punct? Aceasta este provocarea.
O eclipsă nu e nici bună, nici rea, depinde de perspectivă ( și de harta natală, desigur). Ca semnificație primară, ceva se ascunde, pentru a sublinia altceva aflat mult timp în umbră. Eclipsele declanșează, dezvăluie, mută, schimbă o stare de fapt pentru a trece la următorul nivel.
Eclipsa din 8 aprilie din Berbec are toate ingredientele pentru a scoate la suprafață o parte gri, întunecată, delicată, al cărei rol a  fost și este înțeles strâmb, fără toate implicațiile posibile.
Soarele este în exaltare în Berbec, dar într-o casă cadentă, sub-pământeană ( casa a VI-a), lipsit de susținerea dispozitorului său, Marte. Eclipsa îi slăbește puterea și implicit trezește instincte de auto-apărare: retragere în unele cazuri, frustrare, acțiuni preventive cu efecte impredictibile. Ascendentul în Scorpion apasă pe ușile care au încuiat până acum umbrele, fricile, ceea ce nu a fost mărturisit.
Dubla influență marțiană, venită atât dinspre Berbec, cât și dinspre Scorpion, accentuează puterea de transmuta energia stătută a unor episoade anterioare, în care ne-am simțit blocați, pierduți, fără soluții. Soarele însă, fiind constrâns din mai multe direcții, se manifestă prin neîncredere, fugă “de la locul faptei”. Mercur retrograd în Berbec amână ( poate înspre bine) un deznodământ pentru a ne da timpul necesar de procesare a unor trăiri și evenimente de mare impact.
Nu știi încotro se îndreaptă viața ta? Este bine că ai conștientizat acest fapt. Înseamnă că ai șansa de a alege viitorul. Ești într-o situație constrângătoare din care nu poți ieși? Eclipsa de Soare subliniază motivele pentru care ai ajuns în acest punct și de ce până acum te-ai zbătut în gol.
A fi liber, independent, curajos, e greu, dar în această direcție suntem invitați să ne îndreptăm. Să o facem autentic, integrând aceste calități după un proces de acceptare a luminii și întunericului ( nu suntem întotdeauna cei mai buni și cei mai frumoși – nici nu e obligatoriu/ nu e nimic în neregulă dacă nu suntem numărul 1, dacă n-am mulțumit pe toată lumea, important este să fim în acord cu noi înșine, să fim în punctul în care acceptăm cine suntem, ne cunoaștem limitele și potențialul).
Eclipsa de Soare în Berbec ( cu Soarele într-o poziție dificilă), poate dezvălui dificultăți în a accepta sfatul, autoritatea, influența celorlalți. Nevoia de independență, de a face diferența într-o mare de lume uniformizată de norme sociale, poate duce la  decizii radicale, neobișnuite.
Nu există opoziții ( ceea ce se întâmplă de mai mult timp),  sunt planetele îngrămădite în Pești și Berbec. Din perspectiva eclipsei, există incertitudine, confuzie, în unele situații poate ne pierdem speranța sau proiectăm posibile acțiuni viitoare pe un termen nedefinit. Numai că ceea ce se întâmplă pe axa Berbec Balanță ne “ia pe sus”, viitorul se apropie în fața ochilor și este necesar să luăm măsuri: să (ne) ajustăm în relații ( deși este greu cu lipsa de opoziții), și nu oricum, ci punând accentul pe propria persoană ( fără compromisuri, fără a mai accepta sau trece cu vederea ceea ce nemulțumește), să ne exprimăm punctele de vedere ( cu Mercur Rx, este important să știm care sunt acelea), să ne găsim motivațiile pentru a începe ceea ce ne dorim de mai multă vreme.
La nivel mondial, eclipsele întotdeauna au fost importante, fiind legate de evoluția conducătorilor ( regi, președinți, etc) fenomene naturale și meteo deosebite, schimbări sociale, culturale.
Natura marțiană a acestei eclipse este belicoasă – așadar vom vedea în preajma eclipsei decizii cel puțin controversate legate de conflictele armate deja în curs de desfășurare. Evoluția acestora pare să se lege mai mult de doctrine, de idei care vor dă convingă, apelând la sentimente, dar nu fac decât să manipuleze, eliminând, distorsionând elementele raționale, evidente, pentru a promova ceea ce servește scopurilor propuse ( chiar dacă nu există o bază solidă).  Fiecare are o agendă, iar pentru a o susține, se erijează în cei care dețin adevărul absolut. Există și posibilitatea amenințărilor voalate care pot escalada și ramifica în alte confruntări. Este o eclipsă delicată din acest punct de vedere.
Eclipsele ( de fapt lunațiile în general), sunt importante în evoluția piețelor bursiere, a investițiilor și economiei la nivel macro. Dacă ne gândim că Jupiter și Uranus vor perfecta conjuncția în Taur pe 21 aprilie, mișcările economice sunt semnificative – problemele financiare se acutizează, cursa pentru resurse și pentru întâietate pot lua forme neplăcute. Aprilie este o lună dificilă, deciziile luate acum pot avea consecinte neprevăzute ( și nefericite) dacă nu sunt luate realist. Mercur retrograd nu ajută dialogul, nici apelul la rațiune și bun simț.
Partea bună este că ies în evidență slăbiciunile societății și că se pot lua măsuri pentru a preveni escaladări nedorite.
Este o eclipsă intensă, care deschide nenumărate posibilități, unele surprinzătoare. Este important că fiecare să se poată adapta acestei energii puternice, să nu se opună, fiindcă reacția este pe măsură.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.