Eclipsa de Lună din Taur 2022

Eclipsa de Lună din Taur 2022

Pe 8 noiembrie ne așteaptă o eclipsă de Lună în zodia Taur. Harta acestui eveniment astral are o puternică savoare saturniană, fiindcă ascendentul este în zodia Vărsător iar stăpânul său tradițional, Saturn, este chiar pe casa I și cuadratează Luminătorii. Ce înseamnă?

Dacă ne simțim neputincioși,  abandonați, sub presiune, îngreunați de responsabilități în această perioadă, e bine de știut că nu sunt stări trecătoare, care sunt aruncate de astre în viața noastră fără motiv. Substratul acestora se regăsește în trecut – acțiuni care nu și-au atins ținta, așteptări nerealiste, evitarea conștientizării și amânarea deciziilor care să schimbe ceva esențial în viața noastră. Avem niște modele pe care le urmăm ( fie că ne dăm seama, fie că sunt automatisme), pentru că reperele sunt cele  care ne ajută să ne găsim drumul. Însă acestea nu pot rămâne aceleași la infinit, au nevoie de adaptare și ajustare. Careul pe semne fixe ne arată efectele inflexibilității noastre, unde nu am cedat atunci când era nevoie, iar eclipsa relevă cum și de ce ne încăpățânăm.

Luna în Taur în conjuncție cu Uranus ne spune că zona de siguranță nu este și zona confortabilă, din care să ne construim succesul și fericirea. Luna și Uranus urgentează renunțarea la tipare perimate, la situații care nu mai pot continua, la ceea ce până la un punct a fost beneficiu dar acum devine piedică în evoluția personală. Ceea ce se pierde acum, oricât de dureros și neplăcut este, reprezintă un punct de început pentru o nouă etapă, a cărei creație depinde de modul în care ne raportăm la propria valoare, care nu poate crește în stagnare. Saturn nu negociază, nu acceptă jumătăți de măsură, ci este supărător de realist și concret.

Stelliumul din Scorpion plasate la Nodul Sud ne avertizează că dacă nu lăsăm trecutul în spate conștient ( Mercur în conjuncție cu Soarele) și eliberați emoțional, riscăm să devenim prizonierii unei ruine care se va dărâma oricum.

Nu este obligatoriu ca impactul să fie acesta, fiindcă întotdeauna există și polul opus. Fiind ființe duale, experimentăm plăcerea și durerea, dar este important ca durerea să nu devină plăcere. Zodia Scorpion, care adăpostește Soarele, Nodul Sud, Mercur și Venus,  se complace în masochim și senzații tari,  ca să simtă că trăiește, dar contraponderea – Luna în Taur în conjuncție cu Uranus ne arată că există șanse care vin sub diverse forme, acolo unde ne așteptăm cel mai puțin, iar echilibrul nu înseamnă blazare, ci o resursă care ne ajută să creștem. Dacă în această perioadă destul de nebună, în care este greu de stabilit ceva pe termen lung, apar idei, invitații la experiențe inedite, nu vă grăbiți să le refuzați. Dacă simțiți nevoia să vă apucați de o nouă activitate care aparent în acest moment nu are șanse, dați-vă voie să explorați diverse posibilități de materializare, fiindcă rezultatele finale ar putea să vă uimească.

Marte, stăpânul Nodului Sud, este retrograd și în careu cu Neptun. Este poate partea cea mai sensibilă din harta eclipsei, fiindcă este haotic, împrăștiat, lipsit de direcție. Salvarea vine din susținerea lui Mercur cu care se află în recepție mutuală ( unul în zodia de domiciliu a celuilalt), și care ne ajută să conștientizăm ce ne doare, ce ne apasă. Marte și Mercur compun un cântec pe jumătate fals, dar din păcate nu știm care e cea reală, fiindcă ne-am rupt de original. Este bine să folosim această eclipsă în a discerne ce ne dorim cu adevărat, care sunt nevoile reale ale ființei noastre, fără înfrumusețări și iluzii inutile. De asemenea, să nu confundăm aspirațiile, dorințele constructive, cu cele care vin din orgoliu, fantezii sau sentimente joase.

Eclipsa de Lună, fiind pe casele IV-X, răscolește amintiri care ne fac să ne gândim că ceea ce am făcut în trecut nu mai trebuie repetat, ci să învățăm o lecție, în special a asumării, pentru a putea păși în față mai siguri și mai eliberați. Această eclipsă ne arată care sunt „stâlpii de rezistență” care nu ne părăsesc niciodată, indiferent de situație, și pe care ne putem sprijini la nevoie. În funcție de casele  natale, descoperim acele valori fundamentale pe care le avem indiferent de circumstanțe și cum putem să traversăm mai ușor perioadele de îndoieli ori de necesitate.

Venus, ca stăpână a Nodului Nord, are o poziție interesantă. Este în zodia opusă domiciliului său și în trigon cu Neptun. Lecția uitării ca iertare, a dezlipirii de atașamente, de tipare destructive, este esențială în această perioadă. Fără resentimente ( marea provocare a Scorpionului), fără păreri de rău și fără să ne constrângem doar de teama de a nu pierde.

Eclipsa de Lună pune punct pentru a începe în viitor o altă etapă. Ne amintește de ciclurile naturale ale vieții, în care nimic nu rezistă în aceeași formă la infinit.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.