Eclipsa de Luna din septembrie 2016

Eclipsa de Luna din septembrie 2016

Imaginati-vă o autostrada: lunga, lata, libera. Privești drept inainte de la volanul masinii tale, o superbitate la care ai visat toata viata. Și in tot acest peisaj mirific se intampla sa faci pana prostului.

Astfel ne trezim din reverie si nu ne place. Deloc.

A uita sa pui benzina este un simptom de Mercur R. A te lamenta si a-ti face griji te apropii extrem de mult de Fecioara. Sa povestesti mult si cu inflorituri este marca Gemenilor.

Si acum sa vedem. Se intampla o eclipsa pe 16, mai exact la ora 21:05. Ultima pe anul acesta si ultima lovitura ( buna sau rea) pentru semnele mobile. Ascendentul momentului se afla in Gemeni, iar Mercur R, NN si Soare sunt in Fecioara.

Ne dedicăm timp și energie familiei, poate casa în care locuim ne solicită atenția în egală măsură ( mici reparații, electrocasnice care se strică…) Rezolvarea unor documente și demersuri pe care nu le-am făcut la timp ne lovesc acum precum un tren de mare viteză căruia nu-i mai merg frânele. Discuțiile în contradictoriu și ceea ce a rămas nelămurit reapar neplăcut și deranjant, însă necesar și benefic.

Această eclipsă poate rezolva multe din tot ce am amânat, însă, ce-i drept, nu întotdeauna plăcut, ci sub formă de obligație.

Mercur retrograd este Maestrul întregii hărți deoarece guvernează atât ascendentul eclipsei (Gemeni), cât și poziția Soarelui și a NN. Faptul că este retrograd în Fecioară ne poate blura mintea, ne zăpăcește, tărăgănează ca apoi să se miște cu o viteză mult prea mare față de ceea ce ne este confortabil.

Luminariile și Mercur se află în careu cu Marte ( și Saturn, dar la distanță mai mare) din Săgetător. Combinația nearmonioasă dintre Lună și Marte provoacă frustrări emoționale ( mai ales că Luna este în Pești, un semn foarte senzitiv), stare de agitație interioară, nervozitate și furie vărsată pe ceilalți. Ne aducem aminte de trăiri neplăcute, de eșecuri și traume emoționale la care nici măcar nu ne gândeam că ar putea exista ( Luna este în același semn cu Nodul Sud) și îi acuzăm pe ceilalți ( mai ales pe partenerul de viață, pe care îl considerăm responsabil pentru eșecurile noastre). Careul Marte Mercur ne impulsionează să aruncăm cuvinte tăioase, reci, acuze, însă și contrapartida are ceva de comentat la adresa noastră și astfel revenim la frustrările Lunii în careu cu Marte. Vocea rațiunii pare să se piardă în amintiri și dorințe sucombate în cotidianul sufocant al vieții noastre, în care ni se solicită atenția, dar nu primim nicio apreciere la schimb.

Soarele în careu cu Marte schimbă acest ultim aspect prin faptul că cerem mai insistent ce ni se cuvine, luptăm mai mult pentru ceea ce e al nostru, avem ambiție și obstacolele devin provocări menite să fie depășite. Acestea, în loc să ne depărteze de la scop, ne incită și de crește dorința.

Este bine să ținem cont că Nodul Sud este în continuare în conjuncție cu Neptun, așadar ni se vor prezenta ocazii multe de a ne explora trecutul și amprentele pe care acesta le-a lăsat în prezentul nostru.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.