Eclipsa de Luna din Rac

Eclipsa de Luna din Rac

Luna ianuarie nu este lipsită de evenimente, eclipsa de Lună din 10 ianuarie fiind unul dintre acestea. Efectele le simțim deja, în special cei care au planete în Capricorn și Rac.
Această eclipsă este o revelare, o (re) descoperire a ceea ce se află nemanifestat în noi. Are un impact puternic la nivel emoțional, nu este neapărat cuantificabil în evenimente exterioare. Iată aspectele importante în harta eclipsei:
-ascendentul este în Fecioară, Mercur, guvernatorul său, este în Capricorn, în cazimi ( în inima Soarelui). Rareori avem ocazia de a vedea funcționând la unison mintea și simțirea. Conștientizăm ceea ce lipsește din viața noastră, acel ingredient miraculos care ne face să ne simțim împliniți și recunoscători pentru darurile vieții. Vedem dincolo de obligațiile cotidiene, de rutina banală care ne transformă în prizonierii dependențelor. Reușim să ne punem întrebările potrivite, găsim cu ușurință răspunsurile de care avem nevoie, avem oportunitatea de a ne întregi tabloul și de a descoperi nuanțele ascunse ale personalității.
-stelliumul din casa a V-a ( Jupiter, Soare, Mercur, Saturn și Pluto). O forță extraordinară de expunere a calităților latente care așteaptă să iasă, să fie conștientizate și puse la treabă productiv. O nevoie de a ne valorifica potențialul și de a ne poziționa ca învingători în lupta cu adversitățile vieții.
Ce ne aduce acest aspect? Curajul de a recunoaște cine suntem, chiar dacă este greu, chiar dacă implică o muncă titanică de acceptare. Acceptarea cu fruntea sus a eșecurilor și capacitatea de a merge mai departe. Va fi o eliberare de povara constrângerilor cauzate de normele sociale, de așteptările celorlalți, de teama că nu suntem suficient de buni. Vom trece în revistă compromisurile pe care le-am făcut, ce și cui am cedat, la ce am renunțat pentru a răspunde exigențelor, pentru a fi apreciați, iubiți, admirați. Ideea de bază este că mai întâi să ne cunoaștem potențialul, meritele, să fim conștienți de valoarea personală și apoi să pretindem aprecierea. Jupiter în conjuncție cu Nodul Sud este o ocazie minunată de a trece în revistă oportunități trecute, momentele în care am fi putut avea mai multă încredere și ocaziile pierdute. Conjuncția Saturn Pluto, deja activată, ne asigură că nimic nu este pierdut, că există o renaștere chiar și în cele mai dificile situații, însă pornind de la alte principii și valori personale. Dacă ceva nu mai funcționează, vom constata în preajma acestei eclipse. Dacă avem de muncă, de recuperat, de rectificat anumite situații, acum avem ocazia de a o face.
Pentru cei cu Soare sau ascendent în Berbec este un moment important de evaluare și conștientizare a rezultatelor la nivel profesional în raport cu planul personal. Cât la sută a fost investit în muncă, în carieră, în a demonstra și în asumarea unor răspunderi mari, dar în derimentul familiei, al timpului personal. Mulți își vor schimba atitudinea și percepția, încercând să echilibreze cele 2 planuri.
Taurii, deja scuturați de neliniștitul Uranus, încep să conștientizeze că pentru a evolua în orice plan este nevoie de o altă atitudine, de a accepta că nu pot avea totul. Învață să renunțe la ce nu le mai trebuie, la ce nu le mai este bun, de folos. Capacitatea de a înțelege esențialul este foarte mare, vor profita pentru a lua decizii importante pe termen lung în plan personal.
Nativii cu Soare ori ascendent în Gemeni sunt presați de chestiuni financiare, nu neapărat la timpul prezent, ci ca perspectivă de viitor ( au de luat, recuperat, împărțit bunuri, au de făcut alegeri cu privire la viitorul lor financiar). Pot renunța la anumite surse de venit care devin împovărătoare, efortul depus nu echivalează ceea ce primesc.
Racul este o zodie cardinală, direct implicată în această eclipsă. Au o muncă titanică în față, aceea de a se regăsi pe sine fără a se mai baza pe ajutorul, susținerea partenerului sau a persoanelor apropiate. Există de asemenea în viața lor și rivalități puternice care le pun la încercare încrederea în sine, stabilitatea emoțională, echilibrul personal. Dau testul stresului în cele mai dificile condiții cu putință, însă rezultatele finale îi va elibera de povara grijilor duse mult timp în tăcere.
Cei cu ascendent sau Soare în Leu sunt de asemenea supuși stresului, însă de altă natură. Acești nativi nu duc lipsă de încredere, știu să capete aprecierea dorită, însă la capitolele ordine și (auto) control sunt deficitari. Trebuie să-și asume răspunderea pentru fiecare pas și fiecare acțiune, să dea explicații, să se conformeze unor ordine, norme, reguli. Este foarte importat să se gândească la viitorul profesional, fiindcă Uranus, care e în „capul lor”, adică în casa a X-a, le dă semnale că este necesar să facă schimbări majore în plan profesional ( chiar să abordeze alte domenii).
Nativii Fecioară sunt puși să se auto evalueze, că le place sau nu. Ascendentul eclipsei e la ei acasă, iar Mercur e în inima Soarelui. Multe secrete, cuvinte nespune, supărări și furii neîmpărtășite, ies acum cascadă. Ca și cum cineva ar trebui să plătească pentru neîmplinirile lor, însă cei înțelepți vor ajunge la concluzia că viitorul se poate modela.
Balanța, zodie cardinală, este copleșită de puterea care lovește temelia existenței lor, îi obligă să facă schimbări în modul lor de viață, în atitudinea față de membrii familiei și să fie mai prezenți alături de cei dragi mai mult ca de obicei. Obligațiile de familie le impun o altă conduită, reformarea obiceiurilor și asumarea mai multor responsabilități în casă.
Scorpionii își construiesc o nouă identitate, intră într-o altă fază a existenței lor, cu alte puncte de vedere, cu alte idei și alte mentalități. Posibil să călătorească mai mult, să socializeze în grupuri diferite, să se apuce de învățat, să exploreze și alte posibilități.
Cei cu Soare sau ascendent în Săgetător iși propun să construiască pe termen lung, să-și asigure viitorul în fața incertitudinilor. Experimentează teama de eșec, de neputință în fața adversităților vieții, că nu vor fi în prim planul acțiunii. Nu doresc să se simtă banali, nebăgați în seamă, neapreciați, lăsați pe margine. Eforturile lor se vor îndrepta în plan profesional unde vor să fie recunoscuți ca experți. Cheltuielile și investițiile financiare pe care le fac în ianuarie sunt pentru proiecte care devin profitabile în timp.
Cei cu marcaj de Capricorn au trăit o gamă largă de experiențe profund transformatoare în ultimii 7 ani, cât au fost sub influența careurilor în semne cardinale. Acum sunt invitați să rememoreze și să traga concluzii. Este un proces lung și solicitant emoțional, însă este un prag pe care trebuie să-l treaca pentru a înțelege încotro se îndreaptă. Capacitatea de autoevaluare sinceră funcționează la parametri optimi, concluziile vor fi uimitoare.
Vărsătorii încearcă să se grăbească pentru a rezolva probleme personale din viața lor, să ia decizii, dar sunt întâmpinați de amânări și chiar de complicarea unor situații care nu mai țin de ei. Se simt trădați, abandonați, expuși adversităților.
Cei cu ascendent sau Soare în zodia Pești au posibilitatea de a explora, cel puțin mental, mai multe soluții și mai multe opțiuni, însă mai întâi sunt obligați să închidă anumite uși pentru a deschide altele. Această eclipsă le dă speranța că mai există si alte posibilități, ca au capacitatea de a explora și de a profita de oportunități nebănuite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.