Eclipsa de Luna din Capricorn – Regaseste te

Eclipsa de Luna din Capricorn – Regaseste te

Pe 5 iulie avem ultima eclipsă pe axa Rac Capricorn pentru următorii aproximativ 17 ani.  Este un eveniment care accentuează energia zodiilor cardinale și mai ales a tranzitelor pe care le primim dinspre Capricorn. Care sunt principalele puncte de urmărit:

-axa Rac Capricorn ne vorbește despre familie, obligații care ne revin, relația cu membrii familiei, în special părinții. Care este moștenirea, zestrea comportamentală pe care o primim? Ce valori ni s-au insuflat acasă și cât de mult ne reprezintă?

Regăsirea de sine este o muncă permanentă, individuală, fără de care ne-am simți pierduți într-un noian de influențe și experiențe care nu ne aparțin. După ce facem separarea între ceea ce simțim, gândim, suntem cu adevărat, de-abia atunci putem căpăta încredere și să mergem pe calea proprie. Această eclipsă ne dezvăluie unde ne-am cufundat într-atât de mult încât ne-am pierdut reperele și cum să revenim la propria matcă.

-zodia Capricorn ne aduce în relief obligații, solicitări, nevoi din partea familiei cărora trebuie să răspundem. Oare sunt toate ale noastre? Sau am preluat și ce nu ar fi trebuit să ne revină? Eclipsa de Lună ne va ajuta să discernem și să facem o ordine în acest sector de viață. De asemenea, și reversul este posibil: unii dintre noi au fugit de responsabilități, iar acum acestea vin repede din urmă pentru a ne atrage atenția.

Eclipsa de Lună din 5 iulie vine cu un capăt de linie, cu o finalizare a unor situații de familie mai vechi și care nu și-au găsit rezolvarea. Aceasta nu este tocmai lină și ușoară, fiindcă cele 2 Luminarii cuadratează pe Marte și Luna Neagră din Berbec. Nevoia de a fi liber, de a nu depinde nici măcar de familie, fac pe mulți dintre noi să fugă, să se eschiveze, însă în propriul detriment.

Marte și Luna Neagră tronează amenințător în casa a IX-a a acestei eclipse, adăugând o savoare piperată a acestei perioade. Este un dans foarte periculos între asumarea unor răspunderi în familie, a fi alături de aceasta și îndepărtarea de valorile pe care le-am primit acasă. Această eclipsă ne sugerează că este o linie foarte fină și că depinde de noi să o găsim.

Aparent, suntem trași în două direcții opuse: dorința de a fi pe cont propriu, de a decide pentru sine fără a mai lua pe nimeni în calcul ( alimentată de Marte și Luna Neagră în Berbec) și nevoia de a-și regăsi locul în familia de origine, care face parte de asemenea din identitatea noastră. Steliumul din Capricorn (Luna, Jupiter, Saturn, Pluto), ne invită să ne rezolvăm problemele de familie, de autoritate în cadrul acesteia, legate de obligații pe care trebuie să le îndeplinim, de susținere a celor dragi. După ce trecem acest prag vom începe să ne cunoaștem și să ne apreciem mai mult.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.