Eclipsa de Luna din 19 noiembrie

Eclipsa de Luna din 19 noiembrie

O eclipsă de Lună este un factor declanșator de conștientizare a unor trăiri și emoții care se manifestă la exterior într-o formă pe care o putem înțelege inițial sau nu. În cazul în care ne cunoaștem foarte bine capabilitățile și ceea ce se ascunde în noi, suntem un caz fericit. Dacă nu, suntem supuși căutării și experimentării unei game de trăiri necunoscute și unelori dificil de înțeles. Mai ales când un ingredient principal în harta unei eclipse este Uranus.

Luna și Uranus sunt împreună ( la distanță mare) în Taur, în casa a V-a. Principala întrebare de la care pornim este cine sunt eu de fapt? Care sunt calitățile pe care le manifest cu ușurință, dar mai ales, care sunt acele caracteristici pe care le am dar de care nu sunt conștient/ă? Axa Taur Scorpion este una în care resursele se combină pentru a fi folosite eficient, în funcție de predispoziția individuală – poate în egală măsură să construiască sau să distrugă. Harta acestei eclipse se concentrează preponderent pe construcție, luând în calcul că ascendentul evenimentului este în Capricorn, alături de Venus și în trigon cu Uranus. Cu toate că cel din urmă poate să ne împrăștie mintea, iar trigonul Mercur Neptun să zăpăcească și să blureze gândirea clară, elementele importante ale personalității noastre se demarcă într-o formă neobișnuită pentru a ne atrage atenția că suntem mai mult decât ceea ce știm.

Este important să ne auto observăm dintr-o altă perspectivă pentru a ne convinge că suntem în stare de mai mult decât ne lasă limitările noastre să conștientizăm. Unde le putem vedea în această harta? Chiar în zodia opusă, în Scorpion ( casa natală care se află în acest semn zodiacal). Soarele, Mercur și Marte coboară în viteză spre zonele sensibile, supuse suferinței, temerilor și turmentării interioare, purtând amintirea inconștientă a acestora în gândirea și acțiunile de zi cu zi, de multe ori cu impact negativ. Cu cât ne concentrăm energia mai mult în această zonă, cu atât mai mult rămânem blocați într-un cerc pervers al repetiției. Luna și Uranus de partea cealaltă invită la găsirea stabilității nu prin stagnare, ci din contră, prin trăire autentică ( inclusiv prin cultivarea simțurilor fizice – gust, miros, auz, vaz) și experimentare. Astfel, putem descoperi ce ne place, ce anume ne face fericiți și cum putem menține această stare.

Venus în ascendent, în zodia în care va retrograda și în trigon cu Uranus ne anunță că e perfect normal să ne schimbăm prioritățile, gusturile, pasiunile. Ca să putem trăi în acord cu schimbările care se produc în noi, este necesar să lăsăm în spate ceea ce nu ne mai reprezintă. Acest proces nu este întotdeauna lin, fiindcă renunțarea este dificilă, lasă un gol, ceea ce sperie planetele din Scorpion care nu știu cum se renunță. Vorbim acum și despre capacitatea de distrugere care este susținută și de Pluto în casa I. Distrugerea nu este neapărat negativă, fiindcă este un proces natural în ciclul vieții. Ce nu ne mai folosește și ce nu ne mai reprezintă, va fi îndepărtat cu precizia chirurgicală a Scorpionului, dacă voința noastră este îndeajuns de puternică să lupte contra tendinței de posesivitate excesivă.

La nivel relațional, impactul acestei eclipse este mai puternic acolo unde partenerii sunt prea încordați și concentrați în cea mai mare parte a timpului pe obligații și îndatoriri, mai puțin pe plăcerea companiei și pe bucuriile relației. Este indicat ca cei care au uitat să se simtă bine împreună să-și aducă aminte ceea ce îi unește și să-și acorde reciproc atenție. Eclipsa de Lună în Taur în casa a V-a îi invită pe cei în cuplu să descopere noi plăceri împreună, bucuria jocului și a seducției. Cei singuri sunt tentați să acorde șanse unor potențiali parteneri care în mod obișnuit nu le-ar fi intrat în grații. Această eclipsă, din punct de vedere relațional, este precum o fântână arteziană care revarsă apa ( emoțiile), din rezervorul umplut în timp ( nemanifestarea fluidă și coerentă a trăirilor, a dorințelor și pasiunilor). Se deschide o nouă pagină în care protagoniștii vor să scrie natural fluxul emoțiilor și al sentimentelor autentice față de persoana iubită.

Pentru relațiile problematice, în care pasiunea a dispărut, ori interesul nu mai există, partenerii vor încerca să caute ceea ce au pierdut în altă parte, ca o compensare a timpului pierdut. Acest proces aduce o satisfacție de moment, care poate deveni în viitor doar o amintire fugitivă.

Eclipsa de Lună se produce pe o axă cu o conotație financiară foarte puternică. În combinație cu casele în care se produce ( V-XI), este important să fim atenți la orice speculație care poate apărea sub forma unei oportunități. Ocaziile care se prezintă au un substrat ascuns, în care un individ sau un grup de interese are ceva de câștigat, fără ca acest fapt să fie declarat. Este important să rămânem cu capul limpede și să discernem corect ceea ce este realizabil, posibil, și ceea ce este o fantezie ambalată frumos.

Eclipsa de Lună din Taur ne aruncă o lumină asupra intereselor și nevoilor reale, asupra calităților pe care putem folosi într-o altă manieră decât cea în care am făcut-o până acum.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.