Dragostea cu Venus retrogradă în Capricorn

Dragostea cu Venus retrogradă în Capricorn

Din 19 decembrie, Venus își va începe mișcarea retrogradă prin Capricorn, și nu oricum, ci într-un mare stil, pornind de la conjuncția cu Pluto. Acest aspect trezește un vulcan de trăiri și scutură puternic acele părți din noi care s-ar dori a fi în echilibru.

Venus în Capricorn pare rece și nefiresc de calmă, mai ales în situații dificile, inabordabilă și cocoțată pe un piedestal. De fapt, caută o dragoste sinceră, autentică, profundă, în care să aibă încredere în partener și în relația pe care o construiește cu grijă în timp. Aroma iubirii dată de Venus în Capricorn este în primă fază foarte fină, sesizabilă doar de cei care văd dincolo de aparențe și au o profunzime a viziunii. Aceasta se intensifică odată cu trecerea timpului și a testelor de fidelitate, de atașament față de persoana în cauză și de relație. Venus în Capricorn își dorește o dragoste adevărată și nu o aventură pe care să o bifeze la capitolul flirt. Se deschide în timp, doar atunci când simte că așteptările îi sunt împlinite și că se află pe calea care o satisface emoțional. Pentru că exigențele sunt mari și nu face compromisuri, Venus în Capricorn pare că nu își dorește o relație, că se complace într-un soi de singurătate, că este departe de a atinge plenitudinea iubirii. Nu se lasă păcălită, extaziată de spoiala subțire a promisiunilor mărețe fiindcă are un simț al realității foarte bine dezvoltat. Atunci când își găsește relația dorită, i se va dedica întru totul și va face orice îi va sta în putința ca aceasta să funcționeze în parametri optimi, uneori luând locul partenerului dacă acesta are uneori ezitări.

Venus și Pluto în Capricorn formează un tandem dificil. Dorința de perfecțiune se amplifică, nu se mai acceptă întârzieri, puncte de cotitură, ezitări, explicații. Totul sau nimic. Partenerii au nevoie de dovezi în dragoste, de a se simți în control, de a testa pe celălalt pentru a fi siguri că ceea ce au este real și că relația va rezista și în viitor.

Venus retrogradă alături de Pluto răscolește în amintirile trăirilor dureroase și neplăcute în relații și naște teama ca acestea să nu se repete. Pasiunile neîmplinite țâșnesc necontrolat la suprafață și sunt proiectatate fie în partenerul actual, fie într-un alt domeniu cotidian în care ne consumăm cea mai mare parte din energie. Acolo unde există monotonie, lipsă de comunicare și de susținere afectivă, partenerii sunt atrași de ideea de a face ceva interzis, de a înșela pentru a-și demonstra valoarea, pentru a compensa ceea ce au suprimat sau au uitat să trăiască. Totuși, Venus retrogradă și Pluto mai conține un element important: trădările sunt descoperite, fie că sunt de dată recentă sau că s-au petrecut mai demult. Iar rezultatele pot fi distrugătoare din punct de vedere sentimental, fiindcă aceasta nu este o perioadă în care sunt tolerate, iertate ori înțelese. Deși este greu în unele cazuri, în perioada în care Venus va sta în Capricorn ( va ieși din această zodie pe 6 martie, 2022), ar fi indicat să fim cât mai sinceri cu putință, să nu încercăm să păcălim, manipulăm, fiindcă sevor întoarce ca un bumerang și vor lovi cu putere împotrivă.

Posesivitatea lui Venus și Pluto în Capricorn începe să se manifeste ca o presiune din partea unuia sau chiar a ambilor parteneri. Constrângerile, lipsa delimitării timpului și spațiului personal,  situațiile în care partenerii nu respectă dorințele și vocea celuilalt, duc la apariția fricțiunilor și a nevoii de revendicare a propriei autenticități, a exprimării nevoilor personale.

  • Ce se întâmplă în  cuplurile bine sudate:

Venus retrogradă în conjuncție cu Pluto va fi un alt test de rutină, menit să rafineze parcursul relației și să o scoată din monotonie/liniaritate. Cuplurile solide au trecut prin multe tranzite și aspecte dificile, inclusiv prin Venus retrogradă și au învățat cum să conviețuiască, ce îi unește și unde rezidă puterea lor. Venus și Pluto îi încurajează să împărtășească dorințe, secrete, chestiuni de finețe, scot la suprafață punctele slabe ( ce îi deranjează, ce ar vrea să fie diferit) tocmai pentru a le discuta și rezolva. Nu este suficient să ne uităm doar la Venus retrogradă și Pluto pentru a da un verdict cu privire la posibilele probleme în relațiile de cuplu, ci ne uităm la casa VII-a natală a ambilor parteneri, la ce tranzite primește guvernatorul acesteia și la cronocratorii momentului.

  • Pentru cei care sunt singuri

Dacă Venus și Pluto traversează un sector al iubirii sau pe guvernatorii caselor V și/sau VII, este foarte posibil ca pasiuni mai vechi să se reaprindă, în ideea că de data aceasta este altfel. Sau, rămânând în aceeași gamă, să întâlnească pe cineva care să reediteze o relație mai veche, care a avut o mare însemnătate . Totuși, filtrele bănuitoare ale lui Pluto se activează și va tăia atașamentele nepotrivite, lipsite de perspectiva unei evoluții viitoare favorabile.

Venus și Pluto aduc lecții de purificare a vieții intime și emoționale, ajutând la conștientizarea a ceea ce fiecare trebuie să lase în urmă pentru a putea spera la un început favorabil.  Vizate sunt tiparele alimentate de încăpățânarea de a repeta aceleași atitudini care inevitabil duc la contexte de manifestare asemănătoare, de a rămâne atașați unor standarde și chiar idei preconcepute ( X este potrivit doar dacă bifează aceste cerințe/nu pot trece peste un anumit prag de toleranță, etc). Perfecțiunea ucide pasiunea , lipsa de dialog sincer și flexibilitatea îndepărtează, separă, inhibă manifestarea părții emoționale.   Provocarea este tocmai desprinderea de mediul familiar al unui tip de relație pe care cei singuri momentan l-au trăit  până acum.

Venus retrogradă și Pluto în Capricorn ne aduc cu picioarele pe pământ, ne stimulează simțul realității exterioare pe care îl va corela cu cel al realității interioare ( format din suma trăirilor, emoțiilor, amintirilor, reacțiilor ). Este timpul ca ceea ce se află în interior să iasă la manifestare pentru a creea și menține autentic relațiile.

Cum s-a manifestat până acum la voi Venus în Capricorn? Care au fost provocările pe care vi le-a aruncat?

Vă puteți uita comparativ și la perioadele în care  Venus a mai fost retrogradă în Capricorn, cele mai recente au fost la final de 2013/  început de 2014 și la început de 2006.

 

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.