Cu seful la astrolog – partea intai

Cu seful la astrolog – partea intai

În viața fiecăruia dintre noi există cel puțin un șef, dacă nu mai mulți. Foști, actuali, viitori. Care este cheia care ne deschide calea succesului în relația cu aceștia?

Indivizii sunt diferiți – au calități pe care aleg să le folosească într-un anumit fel, provin din medii diverse, au educație diferită… Există însă și elemente comune, trăsături și caracteristici care se află în noi toți, pe care le putem descoperi în funcție de data de naștere personală. Cu cât putem identifica mai multe elemente, cu atât putem obține informații precise care ne interesează în relația cu superiorii.

-Poziția Soarelui într-o zodie;

-Guvernatorul zodiei în care este Soarele (ex. Ptr Berbec – Marte) și locul în care se află acesta;

-Ascendentul (acolo unde se știe ora) și guvernatorul zodiei acestuia.

Ce fel de șef avem de fapt? Care este relația pe care o putem stabili, unde sunt limitele, ce se ascunde în spatele comportamentului său? Să începem.

Dacă ai un șef născut într-o zodie de foc ( Berbec, Leu, Săgetător), e bine de ținut minte că acestea sunt recunoscute pentru orgoliu și stimă de sine mare. Chiar și când atunci nativii nu sunt șefi, îi tratează pe superiori fără reverență, chiar de la egal, aduncându-le aminte de capacitățile lor extraordinare. Sunt creativi în poziție de conducere, știu să fie încântători, optimiști, să-i motiveze pe ceilalți chiar și în situații dificile. Devin însă extraordinar de feroce atunci când poziția le este amenințată sau puse la îndoială capacitățile.

Cum să te comporți cu ei:

-dă-le atenția cuvenită și respect, chiar și atunci când ți se pare că au devenit prietenoși cu tine.

-fii promt – nu le place să aștepte sau să fie duși cu vorba.

-atunci când îi contrazici, fii sigur că ai o tonă de argumente.

Un șef cu ascendent în semn de foc este omul momentului – aici și acum, nu-i plac întârzierile și găsește mereu ceva de făcut în plus. Există și riscul să se plictisească repede, să nu țină la rutină, așa că nu-l plictisi cu detalii inutile.

O combinație interesantă este aceea de foc/apă ( Rac, Scorpion, Pești). De exemplu, un șef Berbec cu ascendent sau Marte în Rac ( Marte guvernează Berbecul și Scorpionul), un Scorpion cu Ascendent sau Marte în Rac, un Săgetător cu Jupiter în Pești, Rac sau Scorpion, etc. De ce? Pentru că semnele de apă sunt preponderent interiorizate, pe când focul este extrovertit. Acest șef este dependent de toane, orice nemulțumire îi strică iremediabil ziua. În cazul în care l-ai dezamăgit o dată, cu greu va avea a doua oară încredere. Este și ranchiunos (chiar dacă se ferește să arate), este vigilent și înțelege foarte bine subtilitățile. Suspiciunile sale sunt de multe ori neîntemeiate, dar nu va recunoaște acest aspect. Nu se feresc să se ghideze după intuiție, au crize de personalitate – se înfurie, dar momentul trece repede.

Cum să abordezi relația cu un astfel de șef?

-Nu-l minți pentru că o va lua ca pe o ofensă gravă. Mai bine îți ceri scuze pentru o greșeală și te va ierta ( va aprecia adevărul), decât să îi ascunzi adevărul și să devină suspicios la adresa ta.

-Nu-i critica toanele – cum vin, așa trec.

-Încurajează-l, fără a deveni excesiv de prietenos. La el, relațiile se construiesc în timp.

-Crede doar dacă vede – nu-i promite multe, mai bine puțin și sigur.

Sâmbătă, pe 20 mai, vom avea ocazia să discutăm mai mult despre șefi și lideri. Ce calități au, cum se detectează rapid într-o hartă natală și cum ne ajută să avem o relație constructivă cu superiorul ierarhic la locul de muncă și nu numai.

Vom învăța de asemenea cum se face o hartă natală și unde sunt elementele principale.Șef sau lider-

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.