Conjunctia Saturn Pluto Jupiter – un pas inainte

Conjunctia Saturn Pluto Jupiter – un pas inainte

Acest trio este un eveniment astral cu impact destul de mare, atât la nivel global cât și personal.

Suntem deja obișnuiți cu Saturn și Pluto în Capricorn. Primul este la el acasă, al doilea este peste stăpân oriunde s-ar duce. Deși ni se pare că avem timp berechet și că ne grăbim cu gândurile, imaginați-vă că evenimentele fac parte dintr-o realitate care se creează în timp, nu pe moment. Acestea sunt bune sau nu în funcție de acțiunile și atitudinile anterioare.

Să le luăm pe rând.

Pluto,  în orice zodie s-ar afla, exacerbează caracteristicile  acesteia la maxim, ajungând într-un punct de fierbere  care obligă la schimbare, la o altă traiectorie, astfel încât ceea ce a fost să rămână la trecut. Despărțirea este grea, cere sacrificii pe care nu suntem dispuși să le facem. La nivel personal, calitatea individului este cea care face diferența. Atitudinea, conștientizarea, tăria de caracter, dorința de evoluție. Cei care ajung la concluzia că a rămâne agățat înseamă pierdere. În cazul lui Pluto, vorbim mai puțin de erudiție și mai mult de autoeducație. Pluto dărâmă în egală măsură oameni puternici ca poziție, ca valoare intelectuală, financiară, și pe cei văduviți de asemenea atuuri. Am remarcat că durerea, la Pluto, este cu atât mai mare cu cât ai ce să pierzi. A evita lupta nu este o soluție, a o duce  punând la bătaie toate resursele este o soluție cu finalitate.  

Pluto ne aduce în sfera de interes puterea, manipularea, frica, nevoia de control, din punctul de vedere al caracteristicilor zodiei și casei pe care le tranzitează. Aceasta este prima etapă. Seamănă frică, teroare,  aduce pierderi în urma cărora cu greu ne consolăm, ne aruncă în stări de anxietate și depresie ( mai ales în aspecte dificile cu Luna și Soarele). A doua etapă este recapitularea – ce-am avut și ce-am pierdut, ce ne-a aparținut și ce nu, dacă am fi putut interveni sau nu, cauzele suferințelor. Succesul acesteia ține foarte mult de sinceritate și de capacitatea de autoevaluare. A treia și cea mai importantă este etapa de recâștigarea puterii interioare, a înțelepciunii și a siguranței de sine. Este una foarte importantă, pentru că obținerea acestui rezultat nu este garantată, decât în urma unor eforturi conștiente. 

Saturn și Pluto se întâlnesc în ianuarie la gradul 23 Capricorn. Ultima lor conjuncție a fost în 1982, în Balanță, tot într-un semn cardinal.

Contextul întâlnirii lor este unul posomorât, aparent dominat de Saturn. Cumva, cineva sau ceva pare să ne impună o ordine ancestral stabilită, niște limite care nu ne aparțin. Puterea interioară mocnește sugrumată de reguli care nu-și mai au rostul, care nu ne aduc niciun beneficiu, care nu mai au o logică a existenței. Constatăm că ceea ce funcționa este desuet, nu mai răspunde la comenzi, nu mai are aceleași rezultate. Conștientizarea vine greoi, întârziată de obligațiile lui Saturn și de timidul Jupiter, care speră ca dracul nu e negru ( măcar e cărunt). Capcana lui Saturn și Pluto: disperarea și renunțarea. Când constatăm că nimic nu se mișcă în direcția dorintă, avem tendița de a renunța, de a abandona lupta. Această atitudine nu rezolvă nemulțumirea interioară, ci o amplifică. Nu ne regăsim pe tușă, ca spectatori sau copii de mingi, însă nici nu avem curajul să jucăm meciul cu adversarul redutabil.

Dacă doar Saturn și Pluto ar fi făcut jocurile, treaba noastră s-ar fi îngreunat considerabil. Jupiter stropește cu benzină o ruină care nu mai cade odată, și mai mult când Nodul Sud se va muta în Săgetător, zodie pe care o patronează. Dacă în 2019 am stat blocați și am așteptat zile mai bune, în 2020, încă de la început ne revoltăm.

Ce ne supără? Începem cu partea materială, atât de hulită de oamenii spirituali, dar necesară supraviețuirii. Cojuncția celor 3 planete este într-un semn de pământ, Uranus se află în Taur, altă zodie de pământ. Saturn ne spune că doar munca bine făcută din greu și obligație, chiar dacă nu ne place, este cheia succesului. Pluto, mai mult, ne leagă de ea. Realizările cele mai valabile și de succes sunt cele care vin prin sacrificii și efort, altfel nu apar. Nu putem sări etape și cu atât mai mult din schemă. Variante nu există. Ba da. Traiul de zi cu zi nu trebuie dedicat doar realizărilor materiale care presupun sacrificii și obligații. Anul 2020 este dedicat luptei contra acestor idei, căutarea unor soluții alternative care să funcționeze.

Nu ne convin mentalitățile învechite, structurile de organizare opresive, în care nu putem să fim cu adevărat noi înșine, să ne simțim bine cu propria persoană. Avem de dat socoteala, căutăm justificări acolo nu ar trebui decât să fim și atât. Să ne acceptăm reciproc, fără judecată. Falsa competiție se destramă– cine este cel mai bun este scos în față, avansează, așadar grăbește-te să impresionezi șefi, profesori. Această cursă nedreaptă duce la promovarea valorilor false, la evidențierea celor cu capabilități reduse, care nu pot aduce cu adevărat ceva valoros în locul în care se află, în detrimentul celor care sunt sinceri și dedicați muncii pe care aleg să o facă.

Ne revoltăm contra restricțiilor și regulilor, a tot ceea ce ne îngreunează viața inutil. Jupiter va puncta partea legislativă, așadar ne putem aștepta în 2020 în toată lumea la acte normative nepopulare, față de care oamenii să protesteze. Nu mai suntem dispuși să acceptăm ca alții să facă regulile și jocurile pentru noi.

Ne revoltăm contra autorității din viața noastră – fie că vorbim de familie ( mama, tata în principal, dar și celelalte rude), fie de iubiți, soți, cerc de prieteni care pune presiune, șefi despotici care caută supunere. Anul 2020 ne învață că există eliberare. Conjuncția Saturn Pluto strânge lanțurile, împinge limitele suportabilității, testează tăria și determinarea. Dacă o situație personală se înrăutațește, este un semnal puternic de eliberare, că trebuie să scăpăm de acolo. Jupiter vine cu gustul de a testa o realitate alternativă, mai veselă, în care speranța să nu fie deșartă.

Încotro?

Spre regăsirea de sine, în care să domnească echilibrul emoțional, și mulțumirea de sine. Spre o realitate în care ne putem manifesta dorințele, în care să nu fim judecați și încadrați într-o categorie.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.