Conjunctia Jupiter Pluto – linia vietii se schimba

Conjunctia Jupiter Pluto – linia vietii se schimba

Una dintre conjuncțiile importante ale lui 2020 este cea a lui Jupiter cu Pluto, aspect care se repeta la aproximativ 12 ani. Este începutul unui nou ciclu ale cărui efecte se răsfrâng mai ales în planurile social și economic, reverberând desigur până la cel personal.

Acum, în plan personal:

Observăm că,  la nivel mondial, această conjuncție se joacă cu frica de viață și de moarte (Jupiter este speranța vieții, norocul și optimismul, iar Pluto are puterea asupra morții și renașterii, fricilor, ascunzișurilor, obsesiilor, a puterii absolute). Aceste concepte sunt în antiteză, doar că moartea fără viață nu poate exista. Într-un fel, cele două trebuie să coexiste, dar până atunci se luptă pentru supremație:cine are prioritate?

Frica este motorul care alimentează funcționarea celor două, indiferent de epoca sau evoluție. Frica de a trăi se manifestă mai ales atunci când nu ne implicăm suficient în viața noastră, căutăm refugii și scuze. A trăi pe deplin înseamnă emoții intense, trăiri care zguduie, conștientizarea și asimilarea acestora.

Direcții generale :

Jupiter și Pluto sunt ușa și pragul către o alta lume. Trecerea nu este atât de simplă, fiindcă necesită renunțări, conștientizări, acceptări. Să le luăm pe rând :

-judecățile de valoare mai sunt valabile și astăzi ? Verifică imaginea pe care o ai despre dreptate și echitate, cine și ce merită. Cât de mult pui preț pe tine ? Cât de deschis ești cu adevărat ? Care este limita peste care nu poți trece ? Cât de mult te-ai mințit ? Mentalitatea, atitudinea, gândirea, sunt puncte de sprijin care determină succesul sau eșecul. O schimbare în această direcție merită încercată.

-care e punctul tău de sprijin? Unde și cui ai plasat încrederea? Dacă experimentezi trădări, dezamăgiri, încearcă să conștientizezi rapid partea pozitivă: nu mai trăiești în minciună. Și încă o lecție: nimic nu e veșnic. Ești în acord cu Universul dacă decizi să-ți schimbi viața, opțiunile, viziunea personală.

-ai stat prea mult într-un loc? Nu ai mai făcut schimbări într-un domeniu de viață de multă vreme? Fie că vorbim despre relații, carieră, studii sau orice altceva, gândește-te că o schimbare implică voință, necesitate, direcție. Gândește schimbarea pe termen lung, cu beneficii și lipsuri în egală măsură. Analizează cât ești de dispus să renunți/accepti și mai ales cât este de necesară această schimbare. Dacă o faci numai din plictiseală și nu ai motive solide, atunci caută să aduci îmbunătățiri, să (te) dezvolți în domeniul respectiv. Statornicia nu înseamnă stagnare, la fel cum schimbarea nu e tragedie.

-ai ce-ți trebuie pentru a ajunge unde vrei? Această conjuncție e un moment bun să faci un inventar al tuturor atuurilor tale și să vezi dacă le folosești cum trebuie ( adică în favoarea ta). Curaj vs frică, nepăsare vs implicare, adevăr vs minciună, cunoaștere vs ignoranță. E nevoie de curaj pentru a recunoaște lipsurile, frica de a ne îndrepta către necunoscut, de a renunța la valori de bază, fundamentale, care ne definesc existența.

Conjuncția Jupiter Pluto e un punct de cotitură pentru fiecare, mai ales la nivel mental și de atitudine. În articolul viitor voi vorbi despre impactul social și financiar.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.