Conflictul din Ucraina – 24 februarie 2022

Conflictul din Ucraina – 24 februarie 2022

Iată că inevitabilul s-a produs – conflictul armat deschis între Rusia și Ucraina, două țări altă dată prietene. Motivele sunt multe și nu toate spuse, de aceea nu are rost să le enumerăm ( inutile și nu justifică pierderile umane).

Ne-am fi gândit că în acest secol, un conflict armat în Europa nu ar mai fi fost posibil și doar ideea era învechită. Dar cum multe obiceiuri mor greu, iata-l în plină desfășurare.

 

Cine este Ucraina?

Ucraina s-a format după destrămarea URSS, la 24 august 1991, ora 18:00, Kiev

Harta Ucrainei
Harta Ucrainei

Scurtă descriere:

Soarele se află în primele grade ale Fecioarei, foarte aproape de steaua Regulus ( care înseamnă mărire și decădere, proeminență și vizibilitate). Ascendentul în Capricorn este unul extrem de problematic, cu Uranus, Neptun, Lună Neagră și Nodul Nord în casa I ( pe sistem whole). Care sunt aceste probleme:

-Neptun și Lună Neagră produc confuzie la nivel de individualizare, de conștientizare a identității naționale.

-Uranus rupe de tradiție și construiește haotic direcțiile de evoluție pe termen lung.

-Nodul Nord accentuează nevoia de construcție a unei identități solide și asumate, ceea ce Neptun evită, presară neîncredere și ambiguitate.

Puncte forte:

Cu Uranus și Neptun pe casa I, este o țară capabilă să se reinventeze în orice moment și să-și aleagă un destin propriu, indiferent de circumstanțe.

Luna în Vărsător denotă un spirit liber, care nu poate fi îngrădit, dar și aici există câteva provocări demne de luat în seamă:

-Luna este în careu (separant) cu Pluto – acesta este un indiciu al unor posibile evenimente traumatice, care rănesc națiunea, îi consumă resursele și vitalitatea. Pluto este pe Mijlocul Cerului, indicând faptul că aceste probleme ar fi provocate chiar de proprii lideri. Mai semnifică faptul că națiunea nu va accepta conducători autocrați și lideri absoluți. Luna este și stăpâna casei a VII-a, iar careul cu Pluto este chiar un indiciu al faptului că inamicii săi sunt extrem de puternici și că nu sunt excluse conflicte ca cele de astăzi.

-Luna este în opoziție cu Jupiter – Luna este alimentată de Marele Benefic cu multă încredere și reziliență, chiar și în cele mai dificile momente.

-Venus și Mercur sunt retrograde în Leu – există o lipsă de angajament în ceea ce privește reformele necesare, ale alianțelor pe care le încheie și ale promisiunilor. Plasarea acestora în casa a VIII-a pot indica pierderi financiare din cauza unei gestionări ineficiente și fără strategie bine definită.

 

Conflictul armat a debutat pe 24 februarie, 2022. ( a se vedea că ziua de naștere a Ucrainei este tot 24). Cum arată harta:

Harta declansarii conflictului armat in Ucraina
Harta conflict Ucraina

-observăm cum conjuncția Venus, Marte Pluto se așază fix pe casa I a Ucrainei, având un impact major cu privire la integritatea structurală a țării. Arată suferința națiunii, o rupere iremediabilă de ceea ce a fost, poate cu efecte foarte nedorite pe termen lung.

-Saturn se apropie de poziția natală a Lunii, iar de la anul va face și opozițiile cu planetele din Leu. Până atunci, afectează grav națiunea, starea de siguranță (Luna), și realizează cu careu cu infamul Pluto natal ( în urma acestui conflict militar, multe structuri și instituții din Ucraina vor cunoaște o transformare profundă, vor deveni mult mai dure și coercitive, se vor selecta natural liderii care vor rămâne în față, multe dintre deciziile acestora vor fi contestate din cauza impactului foarte puternic în asigurarea integrității structurii statale).

-Nodul Sud traversează Mijocul Cerului din harta Ucrainei. Vești proaste pentru conducerea statului, fiindcă autoritatea sa este slăbită, contestată și este foarte posibil ca în următoarea perioadă, lideri proeminenți să piardă puterea.

Harta comparata conflict Ucraina

Cât va ține?

Conflictul a început sub influența planetelor din Capricorn ( zodie de pământ, rezilientă, cardinală). Patronul lor, Saturn, se află în Vărsător, în zodie fixă. Nu ne așteptăm să se încheie prea curând, dar starea de alertă să nu fie totuși permanentă. Discuții, negocieri? Puțin posibile, Mercur este revenit la gradul de la care a retrogradat în Vărsător și în careu cu Uranus. Părțile nu se înțeleg, cererile sunt mult prea fixate pe poziții și nimeni nu poate ceda.

Harta de ingres a Soarelui în Berbec pentru Ucraina vine cu ascendentul momentului în Fecioară, unde se află și  Marte natal. Este o poziție belicoasă, dar opoziția la Neptun ne sugerează atitudinea față de orice conflict pe care îl va trăi ar trebui să fie una în care atacul să nu fie direct, ci unul mai subtil, cu mijloace alternative. Conjuncția Jupiter Neptun va fi foarte aproape de Marte natal, având deopotriva beneficii și atenționări:

-nu tot ceea ce se vede este real;

-strategiile care sunt mult prea umflate și de la care se așteaptă să dea cele mai mari rezultate să fie perdante;

-inflamarea conflictului direct nu aduce beneficii, dar o abordare mai subtilă, bazate pe lovituri de ricoșeu ar putea funcționa mai eficient.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.