Conflicte vechi devenite noi – Nagorno Karabakh

Conflicte vechi devenite noi – Nagorno Karabakh

 

 

 

Dinamica relațiilor internaționale a devenit un spectacol la care asistăm astăzi cu un nod în gât. Din ce în ce mai multe par conflicte noi ori sunt resuscitate cele care ar fi trebuit să stea îngropate. Climatul astral este unul tensionat, care, prin activarea careurilor pe semne mutabile,  ne cere să rezolvăm problemele acumulate în timp și pe care le-am neglijat.

Așa cum am putut vedea printre picături la știri ( deoarece media este ocupată cu inamicul nr. 1, terorismul), conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan a reizbucnit. Cele două țări nu sunt tocmai prietene de multă vreme, însă au reușit sub o formă sau alta să mențină o pace. Însă aceasta a fost artificială, fără baze solide și cu compromisuri. Ambele sunt foste republici sovietice care și-au câștigat independența în 1991, Armenia pe 21 septembrie, Azerbaidjan în 30 august, perioadă în care Venus se afla la ciclul retrogradării în Leu. Acesta poate fi un motiv pentru care cele două state sunt dispuse să renunțe ușor la pace și să aleagă căi mai puțin diplomatice.

Conflictul nu este unul vechi, ci început în 1988, finalizându-se cu o pace fragilă în 1994. Miza? Regiunea Nagorno Karabakh. Aceasta a devenit o regiune autonomă sub tutelă azeră și este preponderent locuită de armeni.

În 2016 conflictul a reizbucnit în 2 aprilie, la ora 8 dimineața, conform comunicatului oficial emis de către autoritățile azere. Harta arată astfel:

 

conflict 2016

Soare în Berbec, Ascendent în Taur. Relația dintre cei doi dispozitori, Marte respectiv Venus, este una tensionată, de careu separant, pe semne mutabile. De aceea putem să ne gândim că situația nu va rămâne prea mult timp în acest punct, mai ales că Marte se află în semnul în care își va începe retrogradarea.

Venus, guvernatoarea ascendentului, se află în Pești, semnul său de exaltare, și în casa a XI-a. Cele două state au în harta natală Venus aflată la ciclul retrogradării, iar conflictul care a izbucnit în 1988 era tot într-o perioadă de retrogradare venusiană. De aceea, există speranțe mari ca de această dată să se stingă mai repede conflictul. Fiind însă un ascendent pe semn fix, va fi nevoie de multă putere de convingere și mai ales de timp.

Soarele, Uranus și Mercur se află în Berbec, în casa a XII-a. Există foarte multă manipulare și chiar provocate din exterior, pentru a servi unor interese. Având în vedere că situația în acea zonă este foarte tulbure, ne putem gândi că servește unor interese. Mercur este guvernator al caselor II și V, deci avem și indicii: bani și putere. În casa a V-a se află și Jupiter, în detriment și afectat de careul cu Saturn și de opoziția cu Neptun. La rândul său, Jupiter guvernează casele VIII și XII. Așadar, manifestarea puterii și a autorității se face prin minciună, amenințări, presiuni financiare și de securitate în sine.

Observăm în această hartă o puternică influență a sferei financiare. Anumite sume de bani cer să fie cheltuite într-un anumit fel, iar acest conflict reprezintă o metodă rapidă.

Să vedem și harta conflictului din 1988, 20 februarie:

 

1988

 

Soarele se afla în Pești, proaspăt intrat. Dispozitorul său, Jupiter, era în Berbec, împreună cu Venus și cu Luna. Acel an a fost deosebit de intens și plin de schimbări pentru tot globul. Uranus și Saturn în conjuncție, au schimbat semnul și au intrat în Capricorn. Au existat, așa cum știm, probleme la nivel de organizare statală și de guverne. Marte a fost retrograd în Berbec, Venus de la 1 grad Rac, în opoziție cu Uranus și Saturn, până în 15 ° Gemeni.

În această hartă observăm că Mercur era retrograd în Vărsător și în careu cu Pluton din Scorpion. Din păcate nu am ora acestui eveniment care a numărat multe victime, însă accentuarea semnelor fixe, care sunt statice și încăpățânate, a fost un semnal că  acest conflict nu se rezolvă simplu și că va dura.

În harta conflictului din 2016 sunt activate semnele mutabile, însă și în acest an Marte va fi retrograd. Cred că de această dată se va soluționa mai repede și numărul victimelor va fi considerabil mai mic.

Un război nu e niciodată simplu, însă rezolvarea sa nu poate fi luată în considerare atunci când sunt urmărite anumite interese. Provoacă pagube iremediabile, mai ales  în ceea ce privește relațiile interumane.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.