Catre 20 20 cu toata forta inainte

Catre 20 20 cu toata forta inainte

Pe scena politică română se anunță o alianță – 2020 USR+PLUS. Ca un cadou pentru astrologi, ne-au spus si ora: 20:20, 2 februarie 2019.

Cum funcționează uniunea?

Ne uităm la Ascendent, guvernatorul acestuia, casa a VII-a și patronul său, în primul rând.

Gradul 18 Fecioară găzduiește ascendentul acestei alianțe, cu Mercur în casa a VI-a, în Vărsător, flancat de Soare și Lună Neagră. Aceste informații prevestesc o asociere de complezență, o coabitare dificilă, marcată de ambiții și dorință de afirmare personală. Casa a VI-a nu este una tocmai puternică, la fel ca și ascendentul în Fecioară, anunță multă muncă, eforturi susținute pentru a reuși. Succesele vin treptat, însă numai dacă se depășesc tendințele egocentriste. Mercur este sub razele Soarelui, ducând în primă fază la o lipsă de precizie a acțiunilor și direcții neclare, existând riscul unor prea multe variante și decizii evazive.

Casa a VII-a, a parteneriatelor, este guvernată de Jupiter, aflat în domiciliu – Săgetător și în casa a IV-a. Tot în casa a VII-a, la distanță mică de Descendent, se află Neptun. Cele două planete vor realiza o serie de careuri pe parcursul lui 2019 ( primul deja s-a produs la începutul acestui an).  Așadar, alianța se poate confrunta cu suspiciuni și o încredere scăzută acordată partenerilor, de adevăruri spuse pe jumătate și evaziv, de lipsă de fermitate, însă este una cu principii morale solide, cu doctrină puternică și atașați de valori umanitare. Jupiter în casa a IV-a sugerează că alianța ar funcționa eficient cu încă cel puțin un partid aliat și să se adreseze unei mase mari de oameni prin evidențierea valorilor clasice și a interesului național. Marcajul jupiterian arată că susținerea externă și imaginea din afara țării va fi una excelentă, relațiile cu parteneri străini sunt extrem de importante și o bază de susținere a acestei alianțe.

 Există un sextil între guvernatorii casei I și VII, adică Mercur și Jupiter, adică lucrurile se vor aranja într-o manieră favorabilă pentru ambele părți și vor ajunge în mare parte la un consens, însă numai după restructurări și rezolvarea unor conflicte interne. De unde vin acestea?

De la careul Lună Marte. Luna, ca patroană a hărților nocturne cum este aceasta, este într-o poziție extrem de dificilă – în detriment, asediată de Saturn și Pluton, în careu cu Marte. Nu anunță succese fulminante, ci o atitudine glacială între membri, o lipsă de încredere și transparență, aliați și susținători neloiali, sau care nu sunt capabili să le ofere sprijinul necesar.  

Cine ce aduce în alianță?

USR a fost fondat pe 21 august 2016 (fără oră).

Soarele și Luna sunt în semne de foc ( Leu respectiv Berbec), fiind un partid, așa cum știm, foarte activ și cu inițiative pe scena politică, fără ezitări și cu direcții precise. Poziția celor 2 Luminarii arată o unitate de partid. Luna în careu cu Pluton îi arată foarte luptători și că sunt capabili de a depăși limitările impuse. Trigonul Lunii cu Marte și Saturn îi arată stabili, capabili de eforturi susținute și cu puncte de vedere solide, argumentate. Careul Saturn Neptun ne arată că au luat naștere într-o perioadă în care era mare nevoie de o schimbare de mentalitate la nivel de instituții și de perspective prin punerera sub semnul întrebării a structurilor amorțite în fixitate, alergice la schimbare.  

Nodul Nord, Venus, Mercur și Jupiter în Fecioară îi ajută să fie organizați, eficienți și buni comunicatori, realiști și disciplinați.

Liderul formațiunii.

Acesta, în general, are un rol dominant în dinamica unei organizații, fiind cel care imprimă direcția de mers a acesteia.

Dan Barna, născut (conform wikipedia) 10 iulie 1975 (fără oră)

Nativ Rac cu Soare în conjuncție cu Saturn și Luna în Leu. Este o combinație interesantă, pentru că Luna și Soarele sunt în recepție mutuală. Așadar este un personaj plin de resurse interioare, care știe să se pună în valoare și să-i scoată în evidență pe cei care îi susține. Este un personaj extrem de selectiv cu persoanele din jur și colaborează numai cu persoane în care are încredere. Compatibilitatea sa cu USR este una foarte bună, fiind capabil să conducă eficient organizația.

Pentru formațiunea PLUS, actele de înființare au fost semnare pe 26 octombrie 2018 (fără oră).

Vedem o aglomerare de planete în Scorpion, (Soare, Venus R, Mercur și Jupiter), aflate în conflict cu Marte și Luna Neagră din Vărsător. Structural vorbind, au probleme la nivel de flexibilitate, de lidership și transparență. Luna este în Taur, în exaltare, însă într-o porțiune problematică a acestei zodii (spre finalul acesteia). Opoziția Soare Uranus ne sugerează că formațiunea este instabilă, fără o direcție precisă  de acțiune, chiar dacă obiectivele sunt ferm stabilite ( stelliumul din Scorpion).

Liderul formațiunii:

Dacian Ciolos născut, conform wikipedia, pe 27 iulie 1969 – fără oră.

Nativ Leu, cu Luna în Capricorn, Jupiter și Saturn în Balanță, respectiv Taur. Conjuncția Mercur Soare ni-l arată ca pe un orator care se precipită în discursul său, care judecă prea repede și cu idei ferme. Luna în trigon cu Saturn ni-l prezintă ca pe un personaj cu un autocontrol excelent, care știe să manevreze situațiile în favoarea sa. Ca lider PLUS, Dacian Cioloș va trebui să facă față multor provocări care îl scot din zona de siguranță și îi conferă un control scăzut asupra acțiunilor sale în interiorul partidului. Surprinzător, este posibil ca principalii săi rivali sau contestatari să vină chiar din partea formațiunii pe care o păstorește.

Ce înseamnă pentru fiecare în parte această alianță?

Observăm că PLUS transferă din problematica sa internă în cea a funcționării alianței – careul Marte Lună care se regăsesc în ambele hărți atrag atenția asupra necesității ajungerii la o voce comună, la o pace în interiorul partidului pentru a nu o arunca și în exterior. USR ar putea fi înțeleptul care știe să medieze și să propună soluții concrete, care să funcționeze pe termen lung.

Din punctul meu de vedere, marele câștigat e PLUS. USR nu a făcut o afacere prea bună cu această uniune, chiar dacă din exterior există voci care cer unificarea opoziției în acest moment.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.