Careul Saturn Uranus – de la istorie la viitor

Careul Saturn Uranus – de la istorie la viitor

Suntem la ultimele zvâcnituri ale careului Saturn Uranus. Un aspect care are o putere deosebită, în mai multe privințe.

Careul Saturn Uranus este un careu în scădere, adică este ultimul din ciclul care a început în octombrie 1988, pe ultimele grade de Săgetător.  Fiindcă este un aspect de descreștere, care anunță un final de ciclu, este cu atât mai puternic, deoarece rearanjează excesele care s-au petrecut în această perioadă și pregătește terenul pentru următoarea conjuncție Saturn Uranus.

Este deosebit de puternic și pentru că este un careu pe zodii de modalitate fixă, care sunt cel mai greu adaptabile, și care acceptă cel mai puțin schimbarea. Pentru zodiile fixe ( Taur, Leu, Scorpion și Vărsător), schimbarea este în cele mai multe cazuri sinonimă cu pierderea controlului și al stabilității care îi ajută să funcționeze la parametri optimi. Da, inclusiv Vărsătorul este sensibil la schimbările care vin din afara sa și nu le generează el însuși. Vărsătorul este sclipirea de geniu, nebunia care se manifestă după regulile și bunul său plac.

Ciclul Saturn Uranus a început în zodia Săgetător și a extins granițele, a impulsionat comerțul internațional, a făcut posibilă globalizarea și a intensificat schimburile culturale. Saturn și Uranus au deschis larg ușile toleranței, a transformat acest concept într-o nevoie acută într-un context internațional plin de idei preconcepute, tipare moștenite transgenerațional (Saturn).

Saturn și Uranus duc în aparență o luptă: unul vrea să păstreze tradiția, sa mizeze pe continuitate, stabilitate, predictibilitate. Plictisitor, nu-i așa? Scânteia schimbării este binevenită atunci când starea de fapt este înțepenită. Uranus nu se mulțumește cu puțin, aprinde flama și răstoarnă ordinea prestabilită. Pe scurt, unul e ordinea (Saturn), celălalt e haosul (Uranus). Însă aceasta este interpretarea simplistă care ne este cea mai la îndemână. Există multe părți de îmbinare în semnificația celor două planete: aparent la extreme, au nevoie una de cealaltă pentru a putea mișca lumea. Schimbarea(Uranus) fără direcție nu este posibilă, din stagnare ieșim după un cutremur puternic (Uranus).

La nivel economic, asistăm la un haos care vine în urma unui control care ar fi vrut să atingă perfecțiunea și maximul de predictibilitate. Uranus îi arată lui Saturn unde sunt hibele, erorile, care duc la distrugere și nu construcție. Uneori, acest proces demarează rapid, cu câte o criză care să ne oblige la remediere și schimbare, alteori cu o presiune socială care cere o reformă substanțială. În plan personal, întâlnirea dintre Saturn și Uranus este momentul în care ne reinventăm ( de voie sau de nevoie), ne dăm voie să ieșim din tipare învățate care au constituit norme sociale pe care le respectam pentru a fi acceptați în grupuri de oameni.

Momente importante din ciclul Saturn Uranus:

conjuncția din toamna lui 1988 –  începutul de ciclu în Săgetător. Se prefigurau schimbări la nivel politic și social, dar a coincis și cu o mică criză economică, o zguduitură care anticipa schimbări fundamentale în economia mondială. Tehnologia începe să capete un avânt tot mai mare, punându-se accent inclusiv pe importanța mijloacelor rapide de comunicare ( în acest ciclu Saturn Uranus început în Săgetător, emailul, telefonul mobil, chat urile, sunt tot mai des folosite). Comerțul internațional se extinde, brandurile intră pe piețe care o bună perioadă de timp le-au fost interzise.

primul careu, perfectat în iulie 1999 – Uranus se afla în Varsator, iar Saturn în Taur ( inversul situației de azi). În acest an a început războiul în fosta Iugoslavie ( vedem inclusiv latura posibil belicoasă a acestui aspect), euro a fost adoptată monedă oficială în mai multe state ale UE. Ce mi se pare important – structurile vechi cad, fie benevol ( precum moneda euro), fie prin război. Niciun aspect Uranus Saturn ( mai ales tensionat), nu lasă lucrurile cum au fost.

opoziție – perfectată în septembrie 2009 pe axa Fecioară ( Saturn) Pești (Uranus). Cred că ne aducem cu toții aminte de criza economică deloc ușoară, falimente răsunătoare pe linie, contracție și teama zilei de mâine.

ultimul careu din acest ciclu a început pe 17 februarie 2021. Reamintim criza energetică, probleme economice care au venit și pe un fond de pandemie, război și inclusiv condiții climatice dificile. Deocamdată, părțile bune nu se văd, dar se vor evidenția cu siguranță în timp.

Careul va ține suspansul până când Saturn va ieși din Vărsător ( martie 2023). Fiind ultimul, reglează, remodelează, reașază multe din problemele de ordin economic, structural, social. Cu cât o situație, realitate este mai mult negată, cu atât aceasta se va întoarce odată ce aspectul tensionat se desface pentru a-și primi partea. Careul Saturn Uranus se actualizează ori de câte ori trece o planetă prin Taur sau Vărsător, așa cum se întâmplă acum cu Marte.

Marte Uranus Nodul Nord și Saturn accelerează ritmul schimbărilor, le impune ( de la cel mai mic la cel mai mare nivel), rupe, deșiră structurile care păreau stabile, cutremură și împinge către o nouă realitate.

Ca fapt divers, moneda euro a început să fie folosită sub un aspect de careu între Saturn și Uranus, având în scurt timp un real succes. Astăzi, sub același aspect, moneda euro este puternic bulversată, chiar mai mult decât pe timpul crizei economice din 2008/2009, ceea ce ne duce cu gândul că are nevoie de un proces de restructurare, de reinventare. Încă un război la granițele României se desfășoară cu multă forță și al cărui sfârșit atât de dorit se lasă așteptat. Ceea ce nu știm să corectăm cu bună știință, ceea ce nu acceptăm ca făcând parte dintr-un proces inevitabil de schimbare se transformă în război.

Pentru România, careul Saturn Uranus se așază cum nu se poate mai prost, dar necesar: pe casele I-IV. Avem o mare nevoie de schimbare a mentalitățor, a raportării la tradiție ( nu doar cea ancestrală, ci și a ideilor preconcepute, a non-valorilor, a unor tipare repetitive care riscă să ne țină captivi unor timpuri care nu mai există).

Fiecare dintre noi are o bucată din harta afectată de acest tranzit. Acolo se află cel mai mare cutremur, cele mai mari viraje și puncte sensibile care necesită o mai mare  atenție din partea noastră. Cei care au Soare/Lună/Ascendent în zodiile fixe sunt primii aruncați în gura lupului și nevoiți să se descurce într-un haos al schimbărilor de valori și repere.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.