Careul Jupiter Uranus

Careul Jupiter Uranus

Careul Jupiter Uranus se perfectează pe 15 ianuarie pe semne fixe – Vărsător respectiv Taur. Este un eveniment care ne dă de lucru tuturor, fiind o confruntare între 2 planete „mari”, eliberând o  puternică  energie de transformare. Care sunt reperele principale ale acestui tranzit:

-schimbarea  modului de gândire și percepție a vieții sociale. Jupiter este o planetă care influențează gândirea colectivă și imprimă schimbări substanțiale în societate și grupuri de oameni. Uranus este cel care depășește borna admisă, detestă limitele și demonstrează că frica de necunoscut se poate depăși. În timpul acestui tranzit vom fi undeva la graniță – cu un picior spre viitor și cu gândul la ceea ce lăsăm în trecut. Acest aspect este la ofertă –  se va forma doar la începutul acestui an, o singură dată,  Jupiter nu va mai repeta careul la retrogradare.

Această schimbare pare ceva abstract, care nu ne atinge decât tangențial și/sau nu ne interesează, fiind mai preocupați de treburile zilnice. Dar gândiți-vă la cum se derulează viața de zi cu zi: suntem singuri? Sau intrăm în contact cu oamenii, lucrăm, colaborăm, legăm prietenii, suntem vecini, etc? Chiar și pe timp de restricții, în online tot ne ciocnim. Și ceea ce ne transmit ne afectează, pozitiv sau nu. Cum ne raportăm la aceștia? Ne arătăm adevărata față, suntem onești, transparenți? Jupiter este cu dreptatea-n mână, franc și uneori lipsit de delicatețea vorbelor șlefuite. Uranus nu face compromisuri, nu are limite atunci când își propune să schimbe ambientul familiar, să strice zona de confort.

Dacă nu ne mai simțim bine într-un mediu, într-un loc, avem 2 alternative:  facem cunoscute doleanțele, cerințele,  ne vom comporta autentic, fără a mai căuta validarea celorlalți și vom face efortul de adaptare ( cugetând sincer dacă merită), sau pășim în nesiguranța unei alte realități pe care o ridicăm de la 0 cu cei cu care suntem în rezonanță. Evident că nimic nu este perfect și acest careu ne arată care este limita de suportabilitate.

-in continuarea ideii de sus, identificarea valorilor sociale după care ne ghidăm. Cine suntem, cum ne integrăm, care sunt obiceiurile, activitățile, oamenii alături de care ne petrecem timpul. Dacă imaginația este lăsată să se manifeste, putem descoperi că ne atrag subiecte noi, că avem și alte interese și implicit vom interacționa cu altfel de oameni.

– acest careu ne spune că este necesar să acordăm timp pentru învățare, dar nu în modul tradițional ( detestat de Uranus), ci experimentând, punând în aplicare, lăsând creativitatea să intervină. Așa descoperim că punem la treabă calități care zăceau nefolosite sau erau insuficient puse în valoare.

Careul Jupiter Uranus vine din păcate și cu conflicte de idei, ideologii, sociale și politice. Zguduie  economia internațională care este deja fragilă și cu o tendință imprevizibilă.

Contestarea puterii devine o tendință internațională, fiindcă apar tot mai multe grupuri/grupări care au chiar acest obiectiv principal. Combinația Jupiter Uranus vine cu atitudini radicale, de tip alb sau negru, da sau nu, taie din rădăcină încercările de dezbateri, de argumentare, de idei diferite pe orice temă. Acestă tendință va fi corectată de careul dintre Saturn și Uranus care se va ajunge la grad perfect peste o lună ( 15 februarie). Saturn va genera schimbări care să aibă însă un fundament solid, capacitate de a rezista în timp și să fie aplicabile.

Ne vom lovi de situații imprevizibile, răsturnări de situații care ne bulveresează ceea ce știam, ce consideram că este sigur și de neatins. Cei care sunt tentați să creadă că pot controla fluxul și direcția schimbării vor fi debusolați fiindcă vechile metode nu mai funcționează. În momentul în care ne vom afla într-o situație nouă, care ne pune răbdarea la încercare, ar fi indicat să căutăm resurse de rezolvare și în afară ( prieteni, cunoscuți, care au o altă perspectivă).

Careul Jupiter Uranus este un moment de conectare cu oamenii, în care conștientizăm ce rotiță a sistemului suntem.

Care sunt situațiile excepționale cu care v-ați întâlnit? Ce v-a scos „din orbită?” Nu ezitați să împărtășiți în comentarii, să puneți întrebări, să oferiți sugestii. Careu fericit 🙂

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.