Cand scapam de birocratie?

Cand scapam de birocratie?

Birocrația e un junghi afurisit de care se plâng românii, indiferent de regimul sub care trăiesc. Unul din visurile acestui popor este să scape de drumurile inutile și de hârțogăraia excesivă, care îi duc pe oameni la disperare.

Cum se vede pe harta țării noastre?

Romania

Păi se pare că suntem înnăscuți și dedicați  birocrației, sclavi fideli ai acestei tracasări aproape de nebunie și disperare.

Soarele din harta României se află în Săgetător, iar Jupiter, guvernatorul acestui semn, se află în Rac, în casa a VI-a. Pe lângă mândrie națională și tradiție, Marele Benefic exacerbează în acest sector perfecționismul în acte, documente și organizare, astfel încât ajungem să ne învârtim atât de mult până amețim și o dăm indubitabil în bară. Casa a VI-a se ocupă de treburi administrative, de acte, hârtii și, fiind în Rac, de înregistrarea și arhivarea acestora cu sfințenie. Așadar, nu e glumă când auzim că trebuie să păstrăm hârtii vreo 5-6 ani, pentru că Racul nu uită și nu iartă, colectează tot ce prinde. Jupiter în Rac și în casa a VI-a vrea ordine în hârtii, dar nu o poate obține pentru că sunt prea multe. Fricile Racului sunt expuse prin cererea ridicată de copii, para copii și păstrarea fizică a documentelor pentru a  fi siguri că sunt reale. Cu casa a VI-a în Rac, nu știu dacă vom trece prea curând în era digitală.

Ca să fie de ajuns, Pluton este și el în Rac, în aceeași casă. Puterea documentelor este sacră, se deschid uși, se rezolvă probleme, dar cu o condiție: SĂ FIE LEGALIZATE. Jupiter și Pluton sunt un tandem periculos aici, pentru că ne sugerează că suntem capabili de mari falsuri, escrocherii și manipulare în acest sector, chiar cu ajutorul așa zisului perfecționism și prevedere.

Semnificatorul natural al documentelor și actelor este Mercur, plasat în ultimul grad al Săgetătorului, unde este în detriment. Acesta nu ne poate ajuta, fiind sub influența aceluiași Jupiter care e în casa a VI-a. Exces de hârtie, exces de zel, lipsă de logică și coerență.

Casa a VI-a este guvernată de Lună, care se află în Scorpion. Viață grea și plină de frustrări, care ies la manifestare printr-o atitudine din partea solicitantului ca de semizeu ( că el are dreptul). I se răspunde acru și tăios, că doar funcționarul e șeful suprem, de care nu trece niciun amărât de-afară. Luna în Scorpion face ca ambele baricade să fie suspicioase, ranchiunoase și pline de venin.

Astrologia modernă în desemnează pe Pluton guvernatorul Scopionului, așa că am avea o recepție mutuală între Lună și acesta ( unul e în domiciliul celuilalt). Românii vor să fie totul scris, negru pe alb, chiar și măgăriile. Vor găsi o metodă genială de a o face legală, corectă și de ce nu, profitabilă. Numai că acest comportament ( fiind vorba de Pluton) are caracter distructiv pe termen lung, fără beneficii reale.

Așadar, eu sunt pesimistă în privința evoluției birocrației în țara noastră. Poate să facem un efort uriaș, să ne uităm la ascendentul nostru ( Vărsător) și să îmbrățișăm mai repede tehnologia. Dar românul, suspicios din fire, tot va dori să aibă și ceva scris la mână, că cine știe, internetul e hoț și plin de hackeri….

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.