Astrologia si mijloacele de comunicare

Astrologia si mijloacele de comunicare

Mijloacele de comunicare s-au îmbunătățit vizibil în ultimele secole – de la clasica scrisoare până la mesajele scurte de pe diverse platforme online. Oricum ar fi, intenția este aceeași – de a transmite un mesaj. Aceasta este o nevoie fundamentală a ființei umane, fiind un liant către ceilalți.

Harta astrologică a unui individ ne oferă informații cu privire la modul în care comunică, dacă este deschis către acest proces, ce anume îl determină să fie în centru atenției sau să se retragă.

Am constatat că există o legătură între astrologie și preferința oamenilor pentru anumite mijloace de comunicare. Unii se simt mai bine în online, alții prosperă în discuțiile față-n față.

Surprinzător, persoanele cu un puternic marcaj pe semne de aer (Balanță, Gemeni, Vărsător) nu ocolesc online-ul, dar nici nu se omoară. Preferă cel mult conversațiile la telefon cu persoanele aflate la distanță, dar nimic nu le poate înlocui întâlnirile față-n față. Au nevoie de schimbul de replici, glume și atmosferă prietenească pentru a se relaxa cu adevărat și a se simți mulțumiți.  Pe facebook sau în comunitățile new media nu se grăbesc să comenteze sau să-și exprime opinia tocmai pentru că replica ajunge prea târziu și este viciat actul comunicării. Relațiile inter umane reprezintă o caracteristică de fond a semnelor de aer și nu sunt dispuși să înlocuiască virtualul cu șuetele și întâlnirile la o cafea. Discuțiile sunt mai apetisante față-n față.

Semnele de pământ(Taur, Fecioara, Capricorn) nu se grabesc să scrie comentarii sau pe perete, decât în cazuri excepționale, când sunt impresionate sau văd o utilitate. Dau share cu generozitate, sfaturi și ajutor, dar scurt și curpinzător, rapid ca să nu piardă timpul. Mai caută sfaturi și păreri înainte de a cumpăra sau încerca ceva nou și cam atât. O caracteristică foarte puternică a semnelor de pământ în mediul online este aceea că știu să clădească o afacere și / sau comunități pe teme specifice.

Neatenți și împrăștiați prin online, reprezentații semnelor de foc ( Berbec, Leu, Sagetator), se plictisesc repede, nu au răbdare, fac greșeli de scriere și uită să răspundă. Când o fac, e prea târziu sau subiectul s-a epuizat. În principal recomandă ce le-a plăcut și ce nu, își exprimă cu tărie atât încântarea cât și dezaprobarea, iar când vor să popularizeze un subiect sau o temă, dau o tentă de agresivitate și impulsivitate. Par siguri și importanți, ceea ce au de spus merită cu siguranță ascultat. Apar și dispar cu regularitate deoarece, pe lângă plictiseală, uită și parolele.

Poze cu animale scumpe și drăgălașe, buchete de flori și peisaje mirifice  au umplut paginile de socializare. Acestea sunt preferate de semnele de apă ( Rac, Scorpion, Pesti),  care aleg să transmită emoția online astfel. Sunt impresionabile și veșnic dispuse să dea share la un cățel rătăcit sau fără stăpân, la cazuri disperate. Cu ocazia unor evenimente deosebite (aniversări, sfinți, Revelion și Anul Nou) sunt primii care postează urări siropoase și frumos ambalate în felicitări deosebite.  Imortalizează în poze momente ale vieții lor (întâlnirea cu prietenii, o plimbare, o ieșire…) și se grăbesc să o posteze. Sunt atenți însă la calitatea imaginii și la fundal, să nu comită vreo gafă ireparabilă.

Există diferențe între comunicarea online și cea live? Cei care au o pondere mare de planete în semne de aer și/sau pământ vor prefera întâlnirile și discuțiile față-față, ca să nu strice magia relațiilor de prietenie. Nu evită comunicarea online sau telefonică (la aceasta din urmă pot fi campioni, profitând de numeroasele minute gratuite) deoarece vor să țină legătura și cu persoanele aflate la distanță. Așadar, aceștia nu sunt vorbăreți în fața ecranului, ci la o masă între amici. Semnele de apă par să se deschidă mai mult în mediul virtual, dar numai în aparență, deoarece sunt foarte atenți când întocmesc lista de prieteni.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.