Astrele si campania electorala

Astrele si campania electorala

Campania electorala si specificul national pe scurt:
Cateva zile pana la alegerile europarlamentate si toate partidele au ocazia sa se dea in spectacol. Fiecare presteaza ce stie. Cum se reflecta in specificul national? Am luat ca reper harta Romaniei de la 1 decembrie 1918, 11:30, Alba Iulia.
– ne pleaca tinerii/copiii/specialistii din tara. Ne depopulam, ne moare speranta.
Soarele din harta Romaniei este in Sagetator, cu Jupiter in Rac. Se putea o descriere mai buna a acestei situatii? Nu este prima depopulare masiva a Romaniei, am mai cunoscut si supravietuit. Dar este un fapt incontestabil. In acest moment este o tema de interes, dar fiind faptul ca Jupiter tranziteaza zodia Sagetatorului, peste Soare si Mercur din harta nationala. Careul cu Neptun nu face decat sa amplifice temerile si creeaza scenarii posibile care sunt de mare impact in randul populatiei.
-mancam rosii din import si alte produse alimentare. Agricultura este….inca deficitara ptr o tara care are mare potential agricol. Jupiter in Rac din tema Romaniei este foarte preocupat de subiecte precum bunastarea familiei, mancare, specific national.
-viitorul romanesc in UE si reactia partenerilor straini la evenimentele locale. Saturn, ca guvernator traditional de Ascendent (Varsator), este in casa a VII-a, a parteneriatelor, aliantelor strategice. Soarele, Venus si Mercur in casa a XI-a, a grupurilor de interese si a uniunilor, nemaipunand la socoteala ca ascendentul este intr-o zodie care are ca semnificatii naturale grupurile, societatea. Adeziunea Romaniei la un grup este o nevoie puternica, neputand rezista singura, cu toata vehementa Lunii Negre in Balanta care cârcotește veșnic impotriva aliantelor si relatiilor. Unii vor sa le intareasca, altii marșeaza pe independența totala. Uitati de ultima varianta, mai ales astazi, intr-o lume in care toti cauta sa se alieze.
Temele generale au puternic specific naționalist, ca pe altceva nu au să pună accentul. Din punctul meu de vedere, este ultima opțiune cand nu prea mai ai cu ce sa iesi in fata. Sunt romanii nationalisti? Mai nationalisti ca altii? Da si poate.
Romanii sunt naționalisti din neputință. A fi mandru de natia din care faci parte este ridicol, pentru ca nu ai un merit personal in asta. Dar aceeasi nationalisti trag cu ochiul in afara sau chiar traiesc (sau au rude apropropiate) in afara granitelor. Romanii sunt vesnic nemultumiti, indiferent de variantele propuse.
Saturn si Neptun din Leu dizolva ideea de asumare a responsabilitatii, a implicarii constiente in construirea viitorului pe termen lung, dar intotdeauna sunt altii de vina pentru esec (sunt, asa cum am zis, in casa a VII, a parteneriatelor). Uranus pe Ascendent da un tumult permanent, o dorinta de a si cauta identitatea undeva departe, de a se ascunde dupa gesturi “altfel” pentru a parea altceva decat suntem.
Neputinta accentuata a ultimilor 2 ani vine din tranzitul lui Saturn peste casa a XII-a, acolo unde se afla Pluto si mai nou si Nodul Sud. Scoaterea din impas vine tot de la noi – Saturn guvernand Ascendentul, prin asumarea responsabilitatii si realism.
Spor la votat.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.