Astrele între 5 și 11 decembrie 2022

Astrele între 5 și 11 decembrie 2022

Săptămâna 5-11 decembrie promite să fie una provocatoare, încă din prima zi. Combinația Lună Uranus în Taur “gonește” prin treburile cotidiene, fiindcă multe apar ca să fie rezolvate în cel mai scurt timp posibil. Agitația de luni încarcă mintea și ne obosește cu multe detalii de care trebuie să ținem cont, inclusiv cu termene limită. Mercur parcurge ultimul segment de Săgetător, împrăștiind atenția pe care ne-am dori-o distributivă, dar nu face decât să pună presiune. Este indicat să rezolvăm ce apare pe moment, să nu amânăm, fiindcă miercuri, planeta gândirii și a comunicării va păși în Capricorn, zodie în care va și retrograda.

Mercur în Capricorn pare mai lent, dar mai țintit și mai pretențios în abordare. În a doua parte a săptămânii apare nevoia de a ne aduna gândurile și de a avea o atitudine mai realistă. Mercur impune o seriozitate și nu agreează lipsa de cuvânt, amânările inutile.

Joi, Luna Plină în Gemeni este în conjuncție cu Marte, în casa a VIII -a. Situațiile tensionate nu întârzie să apară, reacționăm rapid și poate imprudent, aruncăm vorbele precum flăcările, mai ales în cazurile în care s-a acumulat foarte multă presiune. Harta Lunii Pline ne spune să rămânem prudenți în fapte, gesturi și vorbe, fiindcă are un potențial semnificativ de accidentări, loviri fizic și ciocniri verbale. Luna și Marte la același grad destabilizează emoțional și zguduie acolo unde nu permitem energiilor să circule. Dacă ne încăpățânăm să păstrăm anumite lucruri care nu mai sunt utile, sau să continuăm situații care s-au perimat, “explodăm” când nu ne așteptam și din cauza unor provocări aparent mărunte. Această Lună Plină urmează dictonul “unde dai și unde crapă”. Fiindcă suntem într-o stare vibrantă și greu de direcționat cu eficiență, țintit, se poate întâmpla ca intenția inițială să ricoșeze în întâmplare și să rămânem uluiți de rezultat.

Luna Plină în Gemeni aduce vești, zvonuri, informații contradictorii care ne destabilizează și crește starea de nervozitate. Mercur în Capricorn ne indică să avem răbdare, să verificăm din surse sigure și de prestigiu, să nu aplecăm urechea la orice cuvânt, mai ales că se emit și multe răutăți. Careul aplicant Venus Jupiter pe zodii mutabile ( care se perfectează vineri) vizează viața socială care ne solicită parcă din ce în ce mai mult, primim invitații și /sau propuneri de care inițial ne bucurăm, dar care devin obligații deîndată ce Venus intră în zodia Capricorn.

Aici se simte constrânsă de atmosfera rece și formală care ne impune o anumită conduită care se bazează pe reguli bine stabilite. Încet-încet, zodia Capricorn începe să se populeze, lăsând în spate energia dinamică și împrăștiată a zodiilor mutabile, ceea ce în actualul context astral vine ca o scăpare din zona “balamuc”. Nu ne plac normele și standardele impuse, dar ne ajută să supraviețuim, să ne orientăm mai eficient.

Duminică, Luna din Rac ajunge să facă opoziție cu Pluto din Capricorn și ne dă o stare de spirit mai specială – ne retragem după o săptămână agitată, imprevizibilă și preferăm intimitatea casei și a spațiului personal. Interacționăm strictul necesar și cu cei apropiați.

Săptămâna aceasta este una nervoasă și incisivă, care încheie dansul planetelor pe zodii mutabile și în același timp lipsa de consecvență și direcție. 

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.