Astrele în săptămâna 2-8 ianuarie

Astrele în săptămâna 2-8 ianuarie

Începem prima săptămână din 2023 gândindu-ne la cele lumești și cum să ne organizăm cât mai eficient. Luna este încă în Taur și avem un grad mare de ocupare a zodiei Capricorn ( Soare, Pluto, Mercur Rx și Venus pe ultimul grad). Această accentuare a zodiilor de pământ ne invită să acordăm o atenție deosebită nevoilor planului material, de care depindem, fie că ne place sau nu. Marte și Mercur în recepție mutuală și ambele retrograde par să nu găsească pe moment soluțiile optime de încadrare în nevoile și cerințele care nu încetează să ne urmărească ( fie că vorbim de planul material, profesional ori personal). Marte și Mercur vin cu idei multe, care obosesc atât emițătorul cât și receptorul, astfel că există riscul ca începutul de an să ne regăsească mai obosiți decât finalul, pentru că de fapt, acesta se produce numai după ce Marte și Mercur își reiau mersul direct (18 ianuarie). Clarificările, rearanjarea situațiilor încurcate, deblocările, încep să apară din a doua jumătate a lunii ianuarie.

Până atunci, Venus intră în Vărsător pe 3 ianuarie și în ziua următoare perfectează sextilul cu Jupiter. Venus pare degajată, lipsită de prejudecăți, dar are cerințe foarte mari: nu oricine primește atenția să, și dacă o oferă, vine cu un preț: să stabilească regulile “nescrise”. Sub Venus în Vărsător, ne preocupăm de relațiile sociale atât cât să ne păstrăm o imagine bună, să rămânem cumva în atenția persoanelor cu care colaborăm, avem acțiuni comune și în viitor.

Venus în Vărsător pune mai puțin accentul pe afinitate la nivel de idei și perspective și mai mult pe descoperire, experimentare. Această săptămână ne găsește mai indulgenți cu cei care ne calcă pe nervi, îi ținem la o distanță de respect, comunicăm “rece” și atât cât celălalt să se simtă băgat în seamă.

Până pe 7 ianuarie, când avem Lună Plină, nu se formează opoziții, ceea ce ne sugerează că suntem mai centrați pe noi înșine, pe treburile care ne privesc și nu avem energia necesară de a ne preocupa și de alții. De asemenea, sunt zile în care ne este foarte greu să integrăm și alte puncte de vedere, pentru că nu “ating” punctele care ne interesează în maniera în care ne convine.

Luna în careu cu Neptun ( 5 ianuarie) are un aer boem și cumva rupt de rutina care ar vrea să revină pe firmament. Eludăm ce nu ne place, ce nu ne face să ne simțim bine, pentru a ne refugia într-o stare de absorbție a informațiilor venite din planul subtil. Poate suntem mai intuitivi, mai creativi, explorăm posibilități care țin de fantastic și ireal, însă, cum nimic nu se pierde, această energie ne încarcă pentru momentele viitoare în care vom fi invitați să îndrăznim mai mult.

Luna Plină din Rac este un amestec de familie și îndatoriri, moment în care conștientizăm că pe alocuri există o ruptură între nevoile noastre și ale celor dragi ( uneori neglijate sau insuficient satisfăcute) și ceea ce credem că este important. Cu Luna Neagră pe ultimul grad din Rac, se dezvăluie situațiile inconfortabile, dezamăgirile și neîmplinirile din planurile familiei și cel social. Unde am acordat mai multă atenție și în detrimentul cui? Pe cine am rănit? Cine ne-a supărat? Opoziția Mercur Rx Lună aduce la suprafață conflictele interioare, gesturile nepotrivite pe care le regretăm, incompatibilitatea între vorbe și fapte, care, odată conștientizate, au șansa de a se regla încetul cu încetul.

Finalul de săptămână e intens și pune accent pe interior, mai mult decât pe ceea ce se întâmplă în afară. Luna Plină în Rac ne aduce lângă familie, iar de pe 8 ianuarie, duminică, Luna Neagră ( poziția medie) va tranzita zodia Leu ( despre aceasta voi vorbi separat).

 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.