Aspecte astrale între 10 și 16 octombrie

Aspecte astrale între 10 și 16 octombrie

Nimeni nu se poate plânge de plictiseală. Poate evenimentele nu se desfășoară pe ritmul dorit, pe undeva trebuie să încetinim, fiindcă suntem împinși din alte părți de urgențe. Discuțiile nu merg așa de lin ori clar, dar ceva tot se leagă.

Începem lunea cu primul careu dintre Marte în Gemeni (încă în mers direct) și Neptun în Pești. Dacă până acum aveam senzația că știm încotro să ne îndreptăm, pierdem busola fiindcă este un aspect care demolează stabilitatea și capacitatea de concentrare. E indicat să ne menajăm, să nu forțăm nimic din ce nu iese natural, fiindcă ne putem trezi cu efecte total opuse: întârzieri, nepotriviri, pierdere de timp și energie, oboseală care afectează negativ sănătatea (atenție la răniri, accidentări).

Acest careu este puternic potențat de Luna Plină din Berbec, aspect care ne vrea mai rebeli, mai independenți și mai “surzi” la ceea ce se întâmplă în jurul nostru. Soare și Venus în Balanță ne arată că nu suntem singuri pe lume, ponderează excesul de zel și inițiativele păguboase, născute din nervii de moment. Se alătură și Mercur pe 11 octombrie după un du-te vino prin Fecioară și Balanță, reia discuții și situații neterminate, amânate sau mai rău, evitate.

Săptămâna aceasta se învârte puternic în jurul a ceea ce a fost și se încăpățânează să se repete. Dacă ați fost convinși că o anumită etapă din viață sau o anumită situație considerată încheiată nu mai are cum să revină, vi se va dovedi contrariul.

Careul Saturn Uranus în plină desfășurare, este alimentat de Luna care trece prin Taur și de trigonul Soarelui ( ambele pe 12 octombrie) cu Saturn. Este o zi obositoare, în care multe o iau razna, se exagerează nemăsurat și mai ales “pleznesc” situațiile conflictuale, problemele care țin de planificarea pe termen lung. Ceva important se poate tăia, reconfigura atât de mult încât nu mai recunoaștem de la ce am pornit inițial. Un punct fierbinte se duce către bunuri materiale și bani, sau orice subiect care ține de acest domeniu – cum ne înțelegem (sau nu) pe aceste subiecte, cum și ce negociem ( să nu fim mai târziu în pierdere), ce promitem. Revine tot pe 12 octombrie opoziția Mercur Jupiter care ne poate face să vorbim mai mult decât ar trebui, să ne angajăm în situații mult prea complexe și solicitante. În egală măsură susține agerimea minții și creativitatea în a găsi soluții, a întoarce situații nefavorabile. Mercur în opoziție cu Jupiter facilitează adaptarea la o realitate care se schimbă mai repede decât putem să o conștientizăm, trage niște concluzii care ne vor ajuta să ne poziționăm corect în relații cu ceilalți ( să le detectăm intențiile și cum ne afectează).

Din 13 octombrie, Venus aplică și ea la trigon cu Saturn. Căutăm sfaturi serioase, de la oameni de încredere, care să ofere o persoectivă diferită. Apreciem o discuție sinceră, valoroasă, onestitatea, într-un context în care fiecare încearcă să-și “vândă marfa” cât mai nuanțat posibil cu promisiuni nerealiste.

Și săptămâna aceasta avem un trigon regal pe semne de aer – Soare, Venus și Mercur în Balanță, Marte în Gemeni, Saturn în Vărsător. Comunicarea rămâne extrem de importantă – cum și cu cine comunicăm, ce transmitem, fiindcă efectele se vor resimți pe termen lung.

Ca o caracteristică a acestei perioade ( până la finalul anului chiar), nu doar a acestei săptămâni, este important să fim cât se poate de realiști fiindcă atracția poveștilor este foarte mare. Suntem prea prinși de propriile scenarii pentru a vedea realitatea, alternativele, alte direcții care încep să se creeze în fața noastră. E nevoie de un act de curaj de a renunța la ceva care a fost o ancoră, o structură de stabilitate, pentru a merge mai departe. Ceea ce a fost în trecut comod devine istorie și nu se mai întoarce. Este un pas inevitabil, pe care fiecare îl va face în felul propriu, în domeniile de viață care sunt “lovite ” de aceste tranzite. 

Pentru că o nouă istorie se scrie de la anul ( Saturn va intra în Pești, Pluto în Vărsător, Jupiter va tranzita Berbecul, axa Nodurilor se mută pe Berbec/Balanță, Venus va retrograda în Leu), e necesar să încheiem conștient niște capitole importante din viața noastră. Marte careu cu Neptun ne dă senzația că nu facem nimic, însă fiecare acțiune, oricât de mică ar părea, are impact.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.