Acordul Politic National – castig sau nu

Acordul Politic National – castig sau nu

Astăzi, 13 iunie (cu noroc?), se semnează, la 16:16, un acord politic inițiat de Președintele țarii. Unii s au semnat, alții au evitat.
Harta momentului are ascendentul in ultimele grade ale Balanței, zodie cardinala care marchează începuturi. Bune? Venus, șefa Balantei, este în Gemeni, apropiindu-se de careul cu Neptun. Pentru mine, este un prim semn de nesinceritate si lipsă de perseverență fața de angajamentele luate. În casa a IX a poate arata o suplețe a acestora in sensul ca se pot modifica in functie de context si nevoi.
Soarele este si el in Gemeni in Casa a IX-a, deja cuadratat de Neptun si in opozitie cu Jupiter. Dacă semnarea acordului a fost programata astfel, trebuia cerut sfatul unui astrolog. Este cea mai putin favorabila (ca sa nu zic nerecomandata) perioada de luat angajamente, de semnat un acord de o asemenea anvergura. Din păcate, exista riscul de a pica in derizoriu, importanta acestuia să fie minimizata, demersul in sine aruncat la gunoi sau mai bine zis dosit “profesional”. Jupiter ne arată intentii initiale bune, dar realitatea se va schimba rapid. Cei care au semnat pactul se vor dezavua repede unii de altii, vor intra in conflict de interese si vor cauta doar sa-si intareasca pozitiile. Marte este in Rac, in conjunctie cu Nodul Nord, acest pact fiind necesar, dar construit pe baze slabe, fara sa se ia in considerare interesele individuale. Marte in Rac va cauta siguranta si interesul propriu de frica sa nu piarda, indiferent de consecinte. Conjunctia cu Mercur arata potential mare de certuri si rupturi.
Peste drum, in Capricorn, vegheaza strașnic Pluto, Saturn si Nodul Sud. Am stabilit ca acest pact este necesar, dar si un mare motor de schimbare. Puterea nu se lasa, dar nici opozitia. Aceste planete sunt in casa a IV a, marcând o nevoie stringenta de schimbare radicala, care se va produce in timp. Baietii politici au semnat pactul mai mult de imagine, dar ii va impacta mai mult decat isi imagineaza. Vor fi nevoiti sa demareze procese de restructurare profundă, de reorganizare pe bune, cu eforturi substantiale.
Cine si ce pierde? Desi ziua aleasa de semnat pactul nu e grozava, nici evitarea lui nu e lucru bun. Puterea primeste o lovitura zdravana. Casa a X a il gazduieste pe Marte care e in exil, in opozitie cu planetele din Capricorn. Adica vor iesi si mai șubreziti, singura salvare venind de la Luna in Scorpion din casa a II a, care va aplica la un trigon cu dispozitorul sau Marte. Ce le rămâne? Puterea banului si a resurselor, grav afectata de opozitia cu Uranus.
Luna in casa a II a a acestui moment ne indica faptul ca pactul este o resursă politica foarte buna, dar numai in conditiile in care isi tin angajamentele si răapund nevoilor economice ale tarii. Daca nu, efectul va fi de bumerang.
Este bun sau nu acest pact?
Este, daca oamenii se straduiesc sa-l tina si mai ales sa-l ADAPTEZE nevoilor actuale. Daca ramane la stadiul de vorbărie de razboi (Mercur in Rac, alaturi de Marte), politicienii vor fi “plezniti” de propriile minciuni intr-un mare fel.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.