Venus în Berbec își arată partea dură în zodia Berbec, acolo unde e obligată să supraviețuiască într-un climat neprielnic naturii sale. Venus în Berbec ne spune că e nevoie să fim independenți, să nu ne bazăm pe ajutorul celorlalți dacă vrem să ne rezolvăm problemele, să ne asumăm răapunderea, să ne susținem punctul de vedere.
De la finalul acestei săptămâni până la finalul săptămânii viitoare (cca. 28 februarie/6 martie), Venus e obligată să țină piept careurilor cu Saturn și Pluto. Efecte posibile:
La nivel relațional:
În cuplu poate apărea o răceala cauzată de lipsa timpului și a îndatoririlor cotidiene. Cuplul nu-si regăstește intimitatea și din această cauză fricțiunile sunt frecvente.
În relațiile problematice, acumularea nemulțumirilor și a frustrărilor duc la răbufniri care au mocnit în tăcere, în speranța că se rezolvă de la sine. Reproșurile vor fi la ordinea zilei, iar cei care se simt neîndreptățiți vor adopta un alt comportament, își vor schimba atitudinea pentru a-și recăpăta încrederea în sine.
Redefinirea relațiilor de cuplu trece prin etapa în care fiecare trebuie să-și definească și să-și asume responsabilități.
La nivel personal:
Validarea valorii personale nu depinde de părerile exterioare, ci de modul în care ne rezolvăm efectiv problemele și facem față provocărilor. Cei care suferă de lipsă de apreciere vor trece prin momente dificile, fiindcă răspunsul mediului exterior este unul rece și frustrant. Oricâte eforturi depunem, cineva este nemulțumit, vrea mai mult, are pretenții mai mari. Depinde de fiecare cum parează aceste lovituri, însă răspunsul este la purtător.
În privința bunurilor și finanțelor, așteptările sunt dezamăgitoare, la fel și răsplata muncii depuse. Careul Venus Saturn este zgârcit, foarte calculat, care minimizează pierderile. Careul cu Pluto amplifică nevoia de a avea, de a deține controlul absolut asupra posesiunilor, așadar ne vom lovi de atitudini de refuz cu privire la plata unor facturi, sume, datorii. Dăm greu banii din mână, la fel cum îi și primim. Suntem reticenți la investiții majore, speriați de prețuri. Ne uităm cu atenție în portofel. Este o atitudine în care e indicat să nu exagerăm, să nu ne interzicem ceea ce ne este necesar. Din punct de vedere financiar, careurile lui Venus la Saturn și Pluto ne face mai cumpătați la bani și la cheltuieli, ne pune o ordine în conturi.
Venus cuadratată de Saturn și Pluto amplifică nemulțumirile și nefericirea, dar ne întărește spiritul și încearcă să ne țină conectați la realitate (contracarând influența lui Mercur împiedicat prin Pești).

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.