22-28 mai – tranzitele săptămânii

22-28 mai – tranzitele săptămânii

La început de săptămână, avem tendința de a ne concentra energia pe un singur aspect din viața noastră, care este în acest moment cel mai sensibil. Atitudinea noastră este inflexibilă, nu există disponibilitatea de a face concesii, însă ne dăm seama că nu este una constructivă. Careul în T dintre Marte, Jupiter și Pluto începe să se desfacă, nu fără dezamăgirea că lucrurile nu merg în ritmul și direcția dorite. Marte în Leu este orgolios și nu cedează la orice impediment, iar opoziția cu Pluto nu face decât să întărească puterea de luptă, ambiția și determinarea. Careul Marte Jupiter vrea mai mult, și nu oricum, ci atingând exact țintele propuse. Acest aspect poartă cu sine nevoia de reușită, chiar și la scară mică pe moment, pentru a hrăni încrederea în sine, stima și imaginea. Nimeni în această săptămână nu concepe să renunțe, să piardă, să procedeze altfel decât consideră că este cel mai bine. Marte și Jupiter vor corectitudine, dar din perspectivă proprie. Marte și Pluto încearcă prin orice mijloc să creeze contextul propice pentru a ne desfășura acțiunile așa cum considerăm potrivit, iar atunci când apar dificultăți, se apelează la mijloace mai puțin ortodoxe, argumentate prin “scopul scuză mijloacele”. Jupiter umblă cu dreptatea că stindard, dar când vine vorba de respectat reguli care nu îi convin, creează o argumentație convingătoare bazată chiar pe necesitatea de a restabili echitatea și echilibrul. Moralitatea lui Jupiter grav afectat de aceste careuri se poate dovedi deficitară și plină de subterfugii înșelătoare.
Deși careurile nu prind la grad perfect Nodurile Lunare, acestea se infiltrează în ecuație pentru a evidenția faptul că nu tot ceea ce ne propunem se va dovedi eficient și benefic pe termen lung. Pentru direcția înainte, tiparele comportamentale precedente nu-și mai găsesc locul, nu mai putem repeta moduri de acțiune anterioare. Ce a funcționat înainte nu mai merge acum.
Miercuri seara, Luna se alătură și ea lui Marte în Leu, reluând careul cu Jupiter și opoziția cu Pluto. Afectarea emoțională este evidentă, afectează starea de spirit, chiar și fizică prin oboseală și surmenaj. Cei care par să nu-și găsească locul, se tem de ceea ce va urma, au nevoie de o resetare la nivel de obiective și motivații. Pe de altă parte, unii dintre noi, în tumultul interior, își regăsesc puterea și se simt capabili chiar să mute munții.
De vineri, Soarele aplică la careu cu Saturn, iar sâmbătă, Luna și Saturn sunt în opoziție
Luminătorii în aspect tensionat cu Saturn ne aduce în discuție limitările cu care ne confruntăm în acest moment. Unele reprezintă o graniță “naturală”, trasată pentru a nu se împrăștia inutil, însă altele sunt doar o justificare pentru a nu lua măsuri neplăcute. Stagnarea poate fi depășită prin pași mici, ordonați, prin perseverență și simțul realității. Oricât de multe am dori să realizăm, avem nevoie de timp și consolidare.
Această săptămână curge precum un fluviu pe teren accidentat, cu stânci și cascade. Voința, perseverența și conștientizarea propriei valori ne conduc prin situațiile tumultuoase.

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.