Tranzitele astrale in saptamana 21-27 august

Tranzitele astrale in saptamana 21-27 august

În săptămâna 21-27 august avem al doilea careu dintre Venus și Jupiter. Două planete considerate benefice, care se iau la trântă pe semne fixe, scutură multe mentalități, puncte de vedere, chiar opțiuni pe care le-am fi considerat anterior imuabile. Acest aspect conține o lecție foarte importantă – să apreciem ceea ce avem, ce am obținut până acum și să țintim  acum înainte tot sus, fără rezerve și fără teamă. Ziua de luni are o puternică trăsătură venusiană, Luna fiind în Balanță. O zi în care este bine să ne purtăm frumos, să colaborăm, chiar dacă presiunile din exterior sunt mari. Soarele realizează un frumos trigon cu Nodul Nord, fiind mai motivați să ne atingem scopurile, să adoptăm atitudinea potrivită, să triem elegant prioritățile în comunicarea de zi cu zi. Chiar dacă amânăm promisiuni sau sarcini delegate, e indicat să ne învăluim cuvintele cu o doză de moderație, utilă în a menține o atmosferă echilibrată. Soarele, pe ultima sută de metri la el acasă, poate manifesta o atitudine imperativă care să deranjeze anturajul. Opoziția Marte Neptun de marți și Mercur staționar nu susțin deciziile ferme, atitudinile combative, ci invită la adaptare, prudență și o lărgire a orizonturilor de opțiuni. Marte și Neptun dau senzația că muncim “în gol”, că nu ajungem la rezultatul dorit, doar pentru că ordinea pe care ne-am stabilit-o mental suferă perturbații. Opoziția dintre Marte și Neptun diluează perseverența și uneori putem resimți o nevoie de a abandona ceea ce am investit anterior cu eforturi mari doar pentru că nu ne place momentan ceea ce se vede. Dar Neptun întotdeauna ascunde o parte la care ținem în mod deosebit, pentru a ne determina să ne examinăm intențiile și prioritățile cu alți ochi. În egală măsură, ne invită să dezvăluim calități pe care nu le folosim în mod curent sau de care poate nu suntem pe deplin convinși/conștienți. Marte nu se întâlnește doar cu Neptun, ci și cu Pluto prin trigon, a cărui influență este mult mai incisivă în ceea ce privește felul în care rămânem perseverenți și cum ne folosim calitățile așa cum ne dictează scopurile. Marte și Pluto sunt neobosiți atunci când se întâlnesc, iar atunci când se adaugă și Neptun, suntem determinați să acționăm în așa fel încât să fim capabili să ne adaptăm fără a ne părăsi intențiile inițiale. Indiferent de rutele ocolitoare date de Mercur retrograd și de opoziția cu Neptun, Marte întâlnește ajutorul lui Pluto care știe să transforme o piedică în avantaj, fiindcă are abilitatea de a transforma, de a reforma și în același timp să rămânem fermi pe poziție.
Din 23 august, de când Soarele pășește în Fecioară, presiunea resimțită pe zodiile fixe scade și energia pasională a focului se domolește. Coborând încet-încet cu picioarele pe pământ și revizuind comportamente, gânduri, planuri, intenții, devenim mai conștienți de potențialul real al contextului exterior și de poziția neromanțată pe care o ocupăm în diverse posturi pe care le ocupăm – angajat, părinte, persoană iubită, prieten, etc. Mercur se întoarce în mișcare retrogradă chiar la el acasă, în Fecioară, pentru a analiza “la rece” ceea ce merită atenția noastră și ce nu. Cum să ne îmbunătățim, eficientizăm timpul și eforturile, cu ce putem continua și ce nu mai face parte din zona noastră de interes. Ca și în ciclul precedent din Taur, Mercur nu ajunge să stabilească un aspect cu Uranus decât după ce iese din retrogradare. Ceva lipsește, poate elementul nebunesc alături de care se adaugă genialitatea ideilor neconvenționale, pentru că avem nevoie de timp pentru a ne convinge să facem un gest aparent nebunesc.
Sâmbătă și duminică , Soarele va fi în opoziție cu Saturn. Avem nevoie de odihnă, dar și de ordine în spațiul personal, tocmai pentru a reuși să ne canalizăm eficient energia. Soarele și Saturn în opoziție poate aduce și un fel de revoltă nemanifestată fățiș, fată de situațiile în care nu se primește suficientă apreciere.
Încă o săptămână intensă în care vom galopa printre multe aspecte planetare cu efort, dar care va da roade ulterior. Să avem o săptămână minunată.


 

We don’t spam! Read our [link]privacy policy[/link] for more info.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.